Сензациите в пресата: След катастрофата в ШЛ - Лудогорец продава четирима титуляри

Бутат Лендъл към Григор, пишат колегите от "Меридиан мач"

Сензациите в пресата: След катастрофата в ШЛ - Лудогорец продава четирима титуляри

Сензациите в пресата днес, четвъртък, 22 юли 2015 година:

„Меридиан мач”: Бутат Лендъл към Григор
Колкото повече време минава откакто Григор Димитров се раздели с треньора си Роджър Рашийд, толкова по-големи стават слуховете за наследник на австралиеца. Последната бомба бе хвърлена в социалната мрежа Туитър. Фенове уж били забелязали нашия да тренира с големия Иван Лендъл във Флорида, пише „Меридиан мач”. Снимка обаче така и не се появи. Интересно е, че носителят на осем титли от Големия шлем бе спряган за треньор на Гришо веднага, след като българинът отпадна безславно от „Уимбълдън".

Въпреки това слуховете пораждат съмнения заради начина, по който Лендъл се раздели с предишния си възпитаник Анди Мъри. Двамата работиха заедно между 2012 и 2014 г., като в този период Мъри записа най-големите успехи в кариерата си. Под ръководството на чеха шотландецът стана олимпийски шампион в Лондон и спечели „Уимбълдън" и US Open. Миналата година Лендъл и Мъри се разделиха, като легендата поясни, че не може да обърне достатъчно време на тенисиста, тъй като мрази дългите пътувания. Именно това поражда големи съмнения дали Лендъл ще приеме предизвикателството да върне нашия Григор Димитров сред претендентите за титлите от големите турнири. Следващата надпревара, в която Гришо ще вземе участие ще бъде във Вашингтон от 1 до 9 август.

„Меридиан мач”: Левски с рекордни 7 промени за Литекс
Левски ще бъде с коренно променен състав в мача с Литекс в събота. В сравнение с единайсеторката, която Стойчо Стоев пусна в първия кръг срещу Ботев (Пд), в стартовия състав ще има 7 промени. Само четирима ще запазят титулярното си място и постовете - вратарят Боян Йоргачевич, централният защитник Александър Карнер и двойката в центъра на терена Де Ноойер-Костадинов.

Очаква се Стойчо Стоев да промени коренно атаката на отбора, която беше доста немощна в Коматево. За целта обаче „сините" се надяват новото попълнение Умар Диаби да получи картотека, което е почти сигурно. Ако нападателят застане на върха на атаката, зад него ще играе Мигел Бедоя, а по фланговете ще нахлуват Божидар Краев и Махмудов. Последният действаше като централен нападател срещу Ботев (Пд), но почти не се докосна до топката. Македонецът е силен по крилото или зад нападателя. Защитата на Левски също ще претърпи тотална променя, като единствен австриецът Александър Карнер ще запази мястото и позицията си в титулярния състав.

Въпреки многото промени в състава за мача с Литекс „сините" няма да са в оптималния си вариант. Очаква се следващата седмица Левски да бъде подсилен с две крила от чужбина и нищо чудно в третия мач от сезона - гостуване на Лудогорец, отново да има коренни промени в стартовата единайсеторка.

„Меридиан мач”: Спонсор се отказа от Локо Пд

Основният спонсор на школата на Локо (Пловдив) Ангел Полов, който е собственик на фирма „Рефан", е обявил, че прекратява подкрепата си. Причината за това действие на бизнесмена е разочарование, както го определи самият той. От Локо са показали неуважение към специалистите от Испания (Давид Фернандес и Серхио Басилию), които Попов е довел, за да тренират децата от школата и да обменят опит с пловдивските треньори. „Изключително неприятно впечатление ми направи, че треньорите ни предпочетоха да чоплят семки, вместо да си запишат какво правят испанските специалисти. Това показа изключително неуважение към тях. Както и незаинтересованост да се научи нещо ново и полезно за децата от доказани специалисти от чужбина", заяви Попов пред PlovdlvDerby.

„Кой назначава и уволнява в школата, кой е шефа й?, пита Попов, след като не е видял никой от ръководството на стадион Беркут, докато специалистите от Испания са тренирали децата на Локо. „Поради тези причини към този момент съм решил да спра подкрепата си към „черно-бялата" школа, категоричен е Попов.

„Тема: спорт”: Чакат двама нови под Аязмото
Селекцията в Берое още не е приключила. До дни при заралии трябва да пристигнат двама нови играчи - нападател и защитник. Засега техните имена се пазят в тайна. Според запознати бранителят е чужденец. И двамата са свободни агенти. По непотвьрдени информации нападателят е Валери Домовчийски. Той бе освободен от Левски.

Старши треньорът Петър Хубчев изпитва остра нужда от заместник на Мапуку на върха на атаката. Липсва сериозна алтернатива и на двата бека.Засега наставникът на Берое все още не е решил на сто процента за тяхното привличане. Очаква се това да стане в началото на новата седмица.

„Стандарт”: 10 000 евро на калпак в Милсами
По 10 000 лева ще вземе всеки един от играчите, които участваха в историческия реванш за молдовския анонимник "Милсами" срещу "Лудогорец" във вторник, научи "Стандарт". Слабаците сътвориха сензация и късметлийски отстраниха българския шампион. Шефът им Илай Шор изпадна в екстаз и е обещал стабилната сума на героите си. Смяташе се, че кметът на градчето Орхей е приготвил ав¬томобили за футболис¬тите, но те са по-довол¬ни от солидната сума в банковите си сметки.

Световните медии определиха двубоя като една от най-големите сензации в световния футбол. Дори авторитетният "Дейли Мейл" се шокира: "Лудогорец" катастрофира в Шампионската лига", написа изданието. Испанският "Ас" добавя: "Милсами" изненада игралия в групите на Шампионската лига "Лудогорец". В Молдова пък до такава степен си вирнаха носовете, че започнаха да мечтаят и за още успехи. "Спечелихме. Сега трябва да постигнем още успехи", заяви треньорът Юрий Осипенко.

„7 дни спорт”: След катастрофата в ШЛ - Лудогорец продава четирима титуляри
Крахът на "Лудогорец" в Шампионската лига ще има своите последствия. Въпреки двете поредни загуби от молдовския "Милсами" промени в ръководството за момента няма да има. От Разград обявиха, че въпреки подадените оставки треньорът Бруно Рибейро и изпълнителният директор Ангел Петричев остават. По информация на "7 дни спорт" обаче промени ще има сред играчите. Шампионите са готови да се разделят с двама от най- скъпоплатените. Това са Браян Ангуло и Върджил Мисиджан, които прибират над 30 хил. евро месечно. Двама от българските национали също са качени на шейната - Мишо Александров и Владо Стоянов. Последният отдавна иска да си ходи, а след мача с "Милсами" е бил набеден за главен виновник. В Разград са готови да се разделят с карето при първите оферти от други клубове.


„7 дни спорт”: Владимир Гаджев без отбор - връща се в Левски
До изненадващ трансфер може да се стигне в "Левски", разбра "7 дни спорт". Става въпрос за добре познатия на Герена Владимир Гаджев. Националът в момента е без отбор и тренира с юношите старша възраст на "сините" на стадион "Георги Аспарухов". Владимир Гаджев си тръгна от "Левски" през това лято. Той бе един от тези, на които им бе съобщено, че няма да се разчита на тях през следващия сезон. Неговият договор бе до края на сезона, но с опция за удължаване с още една година. Все пак от ръководството на "сините" не пожелаха да активират втората година от контракта и Владимир Гаджев си събра багажа. По непотвърдена официално информация шефовете в пряк текст са заявили на Гаджев, че имат нова визия за отбора и той не влиза в плановете им и в тези на старши треньора Стойчо Стоев. Доскорошният капитан на "Левски" обаче прави опити да облече отново фланелката на 26-кратните шампиони. Той бе разочарован от поредния нулев сезон на столичани и бе твърдо решен да си тръгне от Герена в опит да рестартира кариерата си и да почне на чисто.Интересното е, че ако националът се завърне в "Левски", ще му бъде поредно в последните години. През миналия трансферен прозорец, когато Гаджев отново стоеше без отбор, спортният директор на "сините" Георги Иванов му направи услуга и го прибра в отбора, като дори му даде най-високата заплата и капитанската лента. Това обаче надали сега ще се случи. Според близки до играча Гаджев иска да остане в "Левски" и в България най-вече заради семейството си.
В момента "Левски" разполага на тази позиция на Мигел Бедоя, Роман Прохазка, Георги Костадинов и близнаците Цоневи, което прави трансферът на Владо Гаджев на Герена почти невъзможен.

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки