Локо (Сф) ще се самоиздържа по испански модел, влагат 1,5 млн. лв. в стадиона (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Искаме концесия, това е пародия на стадион. Поне втори трябва да сме във „В” група, да не казвам, че ще бием ЦСКА”, заяви Касев

Локо (Сф) ще се самоиздържа по испански модел, влагат 1,5 млн. лв. в стадиона (ВИДЕО+СНИМКИ)
Новият собственик на Локомотив (София) Петър Касев заяви, че заедно с останалите ръководители плануват ремонт в размер на 1,5 млн. лв. на стадиона в квартал „Надежда”. 

„От нас се искаше да има Локомотив и ето, че отборът съществува, макар и в нов състав. Откъде знаете, че не съм локомотивец? Вече съм”, коментира ексцентричният бос на „железничарите” репортер на Novsport.com.

„Във вторник ще оповестим официално и бюджета, всичко ще бъде прозрачно при нас. Има финансиране, има нов екип, както и нов автобус, какво повече?”

„На терена ще направим ремонт за милион и половина, ако Общината ни съдейства. Готови сме, просто трябва областният управител да подпише. Инвестираме в бъдещето, защото  това, което виждате тук, е някаква пародия на стадион. Минимум трябва да се вложат 1 150 000 лв. с ДДС, за да може младите да работят и да се тренира по един нормален начин. Ще искаме концесия, поне."




„Иначе съоръжението не е наше, а е предоставено за ползване. Искаме да направим един хубав европейски проект и тук да стане привлекателен спортен център. Левски в момента изгражда, но нашето е съвсем друго, по испански модел. Оттук-нататък управлението на Локомотив ще е по испански модел. Футболният клуб ще се самоиздържа на 70%. Ние бяхме една седмица в Мадрид и в Барселона, за да оформим проекта. Нещата там са съвсем други. На „Сантяго Бернабеу” има 140 човека обслужващ персонал, а ние тук сме общо 100 човека, на които трябва някой да се осигури храна. И то не така, че 5 месеца да не взимат заплати. Ще инвестираме, но трябва да има краен продукт, с налагане на кадри от юношите. Нека хората знаят, че в България има хора, които помагат на футбола.”




За целите на „червено-черните” във „В” група:

„Целите са да сме добре класиране във „В” група. Поне втори, да не казвам, че ще бием ЦСКА, но поне втори ще бъдем. Целта е до две години да се влезе в „А” група. Очаквам честна битка с „червените”.”




Финансово стабилен ли е Локомотив и истина ли е, че бившият собственик Николай Гигов ще продължи да ръководи отбора?

"Бюджетът е осигурен до края на сезона. Само имаме проблеми с данъчните, знаете, до септември трябва да ги решим. Скоро ще имаме среща с тях. Иначе момчетата ще си взимат заплатите предварително, с дебитни карти, всичко е уредено. Плащаме заплатите на всички, които са работили.”




„Николай Гигов е добре дошъл на стадиона, но мен 24 години никой не ме е ръководил. Ние сме приятели и с Гриша Ганчев, който пое ЦСКА в труден момент и показа, че нещо може да се направи. Ще показваме с делата си какво представляваме, моля да не се пишат неверни неща.”

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки