Николай Златков ще стартира на планинско в Италия

„Вече съм в Италия, колата е в отлично състояние и очаквам добри резултати"

Николай Златков ще стартира на планинско в Италия

Пилотът на Проспийд Николай Златков (Audi S1 Quattro) ще вземе участие в кръг от Европейския шампионат на FIA по планинско изкачване, който ще се проведе в Ло Спино (Италия) този уикенд.

Европейският шампион за 2014г. завърши на второ място в състезанието през изминалата година, като в първия манш финишира на втора позиция, а във втория манш бе първи, нов въпреки това не му достигнаха малко повече от 2 секудни за да може да спечели.

В миналия кръг, който се проведе в Словения Ники завърши четвърти в своя клас. Той бе втори в първия манш, но поради техническа повреда не успя да подобри времето си във втория и остана четвърти.

През миналата седмица Ники Златков заедно с Петко Манолов взеха участие в рали „България“, като двамата караха Субаро Импреза и бяха в ролята на форлойфери. Това бе добра възможност за тренировка преди състезанията, които предстоят.

„Вече съм в Италия, колата е в отлично състояние и очаквам добри резултати. Миналата седмица имахме добра възможност да тренираме, както и същевременно да помогнем за организацията на рали България“, коментира Златков преди началото на състезателния уикенд.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки