Сензациите в пресата: Левски резервира крило на Генк, ЦСКА чака още двама нови

Смях в Лудогорец - треньорите нямат лицензи, мачът с Черно море последен за Рибейро, Курдов получава служебна картотека, Литекс намери заместник на Васил Божиков и още...

Сензациите в пресата: Левски резервира крило на Генк, ЦСКА чака още двама нови

Сензациите в пресата днес, петък, 24 юли 2015 година:

„Меридиан мач“: Изхвърлиха ни от Европа

България остана без представител в евротурнирите, след като Берое и Черно море напуснаха вчера Лига Европа. Преди това от битката бяха изхвърлени Лудогорец и Литекс. Берое обаче бяха близо до това да направят невъзможното срещу Брьондби във втория кръг от Лига Европа, въпреки загубата с 0:1 у дома в първия мач. 12 минути преди края Спас Делев изпусна сам на празна врата, а малко по-късно и капитанът Иво Иванов имаше шанс да вкара. Датчаните обаче устискаха 0:0. Черно море пък загуби тежко от Динамо в Минск с 0:4. Ключовият момент в срещата бе в последната минута на първото полувреме, когато бе изгонен Тодор Паланков от варненския тим при резултат 0:1. След почивката Динамо се забавляваше на терена, като стигна до още три гола, дело на Адамович и Бечирай (2).

„7 дни спорт“: Смях в Лудогорец - треньорите нямат лицензи
Сериозен гаф сътвори Лудогорец, след като се оказа, че част от треньорския щаб няма дипломи. Помощниците на Бруно Рибейро - португалецът Марсело Чагаш и северноирландецът Андрю Смит, са без лицензи, научи "7 дни спорт". По-интересно е обаче как асистентите в Разград изпълняват служебните си задължения и стоят на пейката и защо никой не се намесва да спре това. В същото време стана ясно, че разградчани са близо до подпис с бразилеца Джонатан Кафу и следят португалския защитник Йоан Таварес от Ещорил.

„Тема спорт“: Мачът с Черно море може да е последен за Бруно Рибейро 
39 годишният Бруно Рибейро може и да не се задържи още дълго на треньорския пост в Лудогорец. Специалистът получи вот на доверие от ръководството преди няколко дни, но почти сигурно при нов гаф, този път срещу Черно море в неделя, ще се раздели с работата си. Португалецът пристигна в Разград преди 38 дни. В този период шампионите изиграха общо 9 срещи под негово ръководство - 6 контроли и 3 официални двубоя. Балансът от тях е едва 2 победи, 2 равенства и цели 5 загуби! Досега нито един друг треньор не е стартирал толкова лошо начело на разградчани. Още повече че при Рибейро Лудогорец е вкарал само 1 гол в трите си официални мача, а е допуснал 5. Безумно слабото представяне и отпадането от Европа е разклатило много сериозно поста му и евентуален гаф на "Тича" по всяка вероятност ще се окаже решаващ за крайното решение. В последните два сезона Лудогорец на два пъти смени наставника, с който започна сезона, преди да дойде август. Първо през 2013-а Ивайло Петев отстъпи поста си на Стойчо Стоев, а след това Стоев бе заменен от дългогодишния помощник в тима - Георги Дерменджиев. И в двата случая ръководството имаше далеч по-малки основания да предприеме рокада, отколкото сега. Петев бе сменен, след като тимът бе обърнат от Слобан Братислава като гост от 0:1 дo 2:1 и загуба от Любимец, докато Стойчо Стоев сдаде поста, след 0:0 с Партизан в Разград. Мач, в който Лудогорец тотално надигра сръбския гранд.

„Тема спорт“: ЦСКА чака още двама нови
ЦСКА иска да привлече още едно или най-много две нови попълнения, съобщава „Тема спорт“. Това стана ясно вчера след разговор между отговорните фактори в клуба. Самир Аясс със сигурност ще остане в отбора. Дошлият от Хасково Маламов също е много вероятно да бъде част от състава на „червените“ през следващия сезон. Двамата взеха участие в контролата с Марица в сряда. Аясс е най-силен на позицията зад нападателя, но може да играе и като крило. Маламов пък е типичен флангови футболист. „Червените“ ще опитат да ангажират още един защитник, както и офанзивен футболист. Ясно е, че вратарският пост е на 100 процента обезпечен. Вчера отборът проведе една тренировка на "Българска армия", а за днес пак е предвидено едно занимание. В същото време стана ясно, че се обмисля инициатива, чрез която привържениците на ЦСКА ще могат да придобият карти, които ще им дават право на отстъпка при пазаруване в определена търговска верига. Очаква се съвсем скоро новината да бъде обявена със съответната конкретика. Планът е подобен на инициативите на волейболния ЦСКА. Разбра се също, че контрола с АЕЛ Лимасол няма да има. За 2 или 3 август „червените“ ще търсят друг чуждестранен съперник за проверка на "Българска армия", преди началото на която ще е представянето на отбора за новия сезон. 

„Меридиан Мач": Левски резервира крило на Генк

Левски резервира дългоочакваното дясно крило. „Меридиан Мач" научи, че „сините" са договорили с родения в ДР Конго Ерве Кадже. Футболистът в момента е собственост на белгийския Генк, но клубът не го иска. Това може да прати Кадже без пари на „Герена". Големият проблем пред Левски е, че на този етап няма как да използва Кадже. Той в момента се опитва да договори сумата, срещу която да бъде освободен от Генк. Крилото настоява за определени пари, докато белгийците дават доста по-малко. В крайна сметка той ще успее да разтрогне, но от Генк не са склонни да го пуснат преди края на август. Иначе футболистът е уговорил всички условия по бъдещия си контракт със „сините". На „Герена" на този етап нямат намерение да чакат Кадже цял месец и са се насочили към други варианти. Георги Иванов и другите „сини" ръководители водят разговори с още двама футболисти на позицията десен халф, но ако нещата не се получат в близките две седмици, може и да изчакат Кадже. Иначе крилото е играл в Спортинг Шарлероа, Бейтар Йерусалим, Гент и Генк, като навсякъде се е представял прилично.

„Тема спорт“: Йордан Минев аут за "Тича"
Десният бек на Лудогорец Йордан Минев ще пропусне гостуването на Черно море. Двубоят е в неделя от 18:30 часа. 34-годишният футболист получи разтежение в бедрото срещу Литекс (0:2), но стисна зъби и излезе на инжекции в реванша с Милсами (1:2). Националът изкара пълни 90 минути с молдовците, което е усложнило травмата му. След мача Минев се е оплакал на лекарския щаб, че изпитва силни болки. Това е наложило вчера той да премине допълнителни прегледи, за да се установи дали не е скъсал мускул. Изследванията са показали, че бранителят се е разминал с тежка контузия, но ще трябва да почива поне седмица. Така той със сигурност няма да излезе срещу Черно море. Засега не е сигурно дали Минев ще може да играе и в първото домакинство на Лудогорец за новия сезон срещу Левски на 1 август. Отсъствието на бившия играч на ЦСКА и Ботев (Пд) ще принуди треньора Бруно Рибейро да потърси друг вариант за десния бек. Най-вероятно на "Тича" позицията ще бъде поверена на бразилеца Сисиньо. До момента дошлият от Сантос футболист е стартирал като титуляр единствено в контролата със Спарта (Прага) (0:1), играна в Австрия. Другите опции са Александър Василев и Витиня. Последният вече бе ползван в подготовката вдясно на защитата, макар че е типичен ляв краен бранител.

„7 дни спорт“: В Левски чакат нови другата седмица
През тази седмица в Левски няма да има нов футболист, твърдят близки до клуба пред „7 дни спорт“. Според информации преговорите с набелязаните играчи са в застой и развитие се очаква другата седмица. Не е тайна, че Стойчо Стоев иска в редиците си Либан Абди, а "сините" водят преговори и с още един чуждестранен флангови футболист. От началото на трансферния прозорец 26-кратните шампиони подписаха със защитника Максимилиан Карнер, халфовете Георги Костадинов и Джереми де Ноойер и с нападателите Атанас Курдов, Денис Махмудов и Умар Диаби.

„Тема спорт“: Стоев поне с две рокади в защита
Треньорът на Левски Стойчо Стоев ще направи поне две промени в защитата на отбора за домакинството на Литекс. Двубоят е утре от 21:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". Едната от тях е свързана със завръщането в състава на капитана Веселин Минев. Той пропусна гостуването на Ботев (Пловдив) (1:1) в първия кръг, тъй като изтърпяваше наказание от миналия сезон. Очаква се Минев да започне като титуляр в лявата зона. Там срещу Ботев действаше Аймен Белаид, който по принцип е централен защитник. Титулярният десен бек от Коматево Александър Александров пък е аут заради контузия в глезена. Той вече бе опериран заради счупена костица. Неговото място ще бъде заето от Роман Прохазка, който бе десен халф. Така словакът отново ще бъде със сменена позиция. Добри новини за Стоев дойдоха от снощната тренировка. Готов за важния мач с Литекс ще е Георги Костадинов. Той получи контузия в глезена при дебюта си. Занимания поднови и Борислав Цонев. Младокът бе с разбит нос от срещата в Пловдив и имаше лекарска забрана да тренира. Очаква се двамата полузащитници отново да са в титулярния състав на Левски. Проблемите за специалиста са свързани с атаката - двамата му централни нападатели Атанас Курдов и Умар Диаби са без картотека.

„7 дни спорт": Атанас Курдов получава служебна картотека
Мъките на Левски с картотекирането на нападателя Атанас Курдов ще приключат през следващата седмица, разбра „7 дни спорт". Както е известно, жълтата карта на футболиста все още е в казахстанския Астана, където той игра, преди да се завърне на „Герена“. От клуба, където треньор е Станимир Стоилов, обаче не искат да изпратят необходимия документ до Левски. Причината е, че Наско съди Астана за сумите до края на 3-годишния договор, който подписа с казахстанския шампион през февруари миналата година. През зимата обаче Станимир Стоилов го изгони от отбора и това накара Курдов да предприеме съответните съдебни действия, за да си получи парите. От Астана пък решиха да му го върнат, като не изпратят жълтата му карта в Левски и така „сините" не могат да го картотекират за сезона в „А" група. Този проблем обаче ще бъде решен през следващата седмица, когато футболистът ще получи служебна картотека от ФИФА. Тогава изтича срокът, който е залегнал в уставите на световната централа за случаите като този на Курдов. Точно 2 седмици е срокът, в който определен клуб трябва да предостави жълтата карта на новия отбор. Така Курдов окончателно остава извън сметките на треньора Стойчо Стоев за утрешния двубой с Литекс на „Герена“. Нападателят обаче ще бъде на разположение на наставника за гостуването на „Лудогорец"в следващия кръг от първенството.

„Тема спорт“: Литекс намери заместник на Васил Божиков
Ръководството на Литекс намери заместник на Васил Божиков, продаден в турския Касъмпаша (в този клуб играха бившите футболисти на Левски Георги Сърмов и Николай Димитров). От правата на защитника ловчанлии взеха 400 хиляди евро. Първоначално те нямаха намерение да привличат играч на мястото на Божиков, но явно са променили мнението си. Така Литекс ще инвестира част от сумата в привличането на 25-годишния кипърец Валетинос Сиелис, който е собственост на АЕЛ Лимасол. Според местната преса сделката е много близо до финализиране, като това е потвърдено от самия клуб. Той е получил оферта за Сиелис, която го удовлетворява, а играчът също е съгласен да облече оранжевата фланелка. Очаква се футболистът да подпише най-късно в началото на следващата седмица с ловчанлии. Валентинос Сиелис е роден на 1 март 1990 година, висок е 189 сантиметра. Той може да играе като ляв бек и централен защитник. На 11 години започва в школата на лондонския Арсенал, а след това отива за 5 години в академията на Тотнъм. Не успява обаче да пробие на Острова. От 2009 до 2014-а е част от Анортозис, където известно време работи под ръководството на Станимир Стоилов. През 2012 година е избран за Най-добър млад играч на Кипър. През миналия сезон преминава в АЕЛ Лимасол. В 23 шампионатни мача е отбелязал един гол за този тим. Вчера треньорът на отбора Христакис Христофору обяви, че няма да разчита на Сиелис, тъй като той ще продължи кариерата си в друг клуб.

„Меридиан мач“: Браян Ангуло сяда на пейката
Колумбийският ляв бек на Лудогорец Браян Ангуло ще се сбогува с титулярното си място за гостуването на Черно море. Той игра в първите три мача за сезона, но се представи трагично и бе един от най-слабите футболисти на Лудогорец. Не е изключено от първата минута на „Тича" да започне младият Александър Василев, тъй като по регламент сред титулярите трябва да има един играч до 21 г., а централният нападател Цветелин Чунчуков най-вероятно ще е резерва. Със сигурност в състава ще има и други промени. Не е изключено Александър Александров също да излезе от състава, а на неговото място ще стартира Георги Терзиев. Андрей Препелица, който е извън всякаква форма, най-вероятно също няма да е титуляр.
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки