Стойчо Стоев: Имаме проблеми, но няма да излезем като обречени (ВИДЕО + СНИМКИ)

„Гаджев няма да се връща, търсим флангови играч”

Стойчо Стоев: Имаме проблеми, но няма да излезем като обречени (ВИДЕО + СНИМКИ)

„Това, че Литекс са били Лудогорец не значи, че ние трябва да сме притеснение. Няма да излезем като обречени, бъдете сигурни”. С тези думи започна пресконференцията на старши-треньора на Левски Стойчо Стоев преди утрешния сблъсък с Литекс.

„Благодаря за поканата на Люпко Петрович да гледаме мача заедно (бел.ред. и двамата треньори са наказани), но ние малко или много ще бъдем съперници утре и няма как да седнем един до друг. А и предполагам, че той по-скоро ме е поканил от куртоазия. Нямам представа дали липсата ми на скамейката ще се отрази на отбора. Надявам се, че не. Имам изключително доверие на помощниците ми и вярвам, че те ще се справят с мача”.

Относно наказанието да не води Левски утре, което му бе наложени след мача с Ботев Пловдив (заради многократно излизане от ограничителната за треньорите зона), Стоев каза следното:

„Да не забравяме, че Ботев играят на тренировъчен комплекс, а не на стадион. Базата им не е локализирана за мачове от първенството. Малко или много това се отразява. Напусках зоната в плод на емоции. Движенията ми не са били целенасочени. Искам да кажа и нещо, което не се видя по телевизията. Четвъртият съдия ме държеше за ръката и ме буташе към скамейката, затова го бутнах и аз. Реакцията ми беше ответна на тази на четвъртия съдия”. 



Стоев обяви, че на този етап отборът продължава да бъде без централен нападател, но се надява това да се промени още следващата седмица и закупените на тази позиция футболисти да могат да бъдат използвани. Той също така каза, че Левски търси флангови играч.
„Имаме двама централни нападатели, така че повече играчи на този пост не ни трябват. Имаме интерес към дадени флангови футболисти, но няма да разкрия имената им”, каза треньорът.



Стоев се обърна и към феновете: „Имаме крещяща нужда от тях в момента. Виждат, че изпитваме трудности, градим отбор, имаме и известни финансови затруднения. Имаме нужда от тях не само срещу Литекс, а като цяло”.

Стоев също така отрече появилите се информации, че в отбора ще се завърне Владимир Гаджев. Относно отпадането на всички наши представители в Европа, Стоев каза следното:


„Разочарованието е за целия български футбол. Ако бяхме спечелили Купата, можеше сега и ние да сме отпаднали. Още преди 6 месеца го казах – не е важно да станеш шампион, или да вземеш Купата и да се класираш за Европа. Важното е какво ще направиш там. Нашите отбори явно изпитват сериозни затруднения когато срещат отбори под средната класа в Европа”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки