Сензациите в пресата: Левски бута и сектор Б, ЦСКА прехвърля всичко в новото АД

Бащата вдигна мерника на Камбуров, Бербатов избира Турция заради семейството, „сините” искат €250 000 за Белаид и още...

Сензациите в пресата: Левски бута и сектор Б, ЦСКА прехвърля всичко в новото АД
Сензациите в пресата днес, неделя 26 юли 2015 година:

„Тема спорт”: Левски бута и сектор Б
Hoвите собственици на Левски Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов все пo-усилено обсъждат варианта за скорошно пълно реконструиране и на сектор Б. Идеята им е той да бъде съборен веднага след завършването на строежа на централната трибуна и пускането й в експлоатация. Засега те не искат да губят никакво време, а да се започне веднага с изграждането на култовия сектор, в който седи агитката. Тези разчети се правят на базата на предстоящото подписване на няколко спонсорски договора. Според тях, новите спомоществователи на "сините" ще налеят сериозни средства в клуба. Като част от тях ще отидат в обновяването на стадион "Георги Аспарухов". Ако всичко върви по първоначално начертания план и не се появят спънки, то събарянето на трибуната може да започне в началото на следващата година. Строежът й ще отнеме много по-малко време, а освен това ще бъде и далеч по евтин от този на сектор А. Той ще глътне около 14 милиона, а фенският ще излезе няколко пъти по-евтино. Причината е, че в него няма да има съблекални, музей, конферентни зали, сервизни помещения и т.н. Предвижда се да бъде изграден само фенмагазин, както и заведения за бързо хранене. Има вариант сектор Б да бъде строен както и сектор А - да не се плаща на фирмата, която ще се ангажира с изграждането му, а след това компанията да прибира приходите от продадените билети за това място от стадиона. В момента така се процедира със строежа на централната трибуна. 

„24 часа”: ЦСКА прехвърля всичко в новото АД

Всичко ценно за ЦСКА ще бъде прехвърлено в новото дружество, което бе заявено в петък. С договори там ще отидат правото да се играе във „В“ група, контрактът със спортното министерство за базите и други неща, които са ценни в клуба, казаха запознати. След това ще бъде вдигнат уставният капитал на новото АД, като старото ще намали рязко присъствието си в него от 95%, които в момента държи. Това е най-вероятният план, който се следва, за да се отърве клубът от дълговете към измислени играчи, които с подписите на Александър Томов и хората от „Титан” го източиха дотолкова, че да загуби професионалния си статут. Другият вариант е новото дружество да бъде използвано за евентуалното сливане с „Литекс“. Това бе замислено и през лятото, но тогава не стигна времето, за да се оформи всичко юридически. Сега обаче има достатъчно време. След приключването на трансформацията старото дружество влиза в ликвидация, като почти няма да има активи, защото дори бюрата на „Българска армия“ са с инвентарни номера от спортното министерство. В понеделник е жребият за Югозападната „В“ група, която ще е с 18 отбора. След церемонията на всички отбори ще бъдат дадени дати за картотекирането на играчите, като до момента няма нито един футболист, записан за участие в нито един отбор. Очаква се и развитие на ситуацията с „Беласица“ (Петрич), която е доста сложна и може да доведе до отказване на отбора. При това положение ще бъде включен резервният тим на „Чавдар” (Етрополе). 

„Тема спорт”: Сините искат €250 хиляди за правата на Аймен Белаид

Ръководството на Левски е поставило цена от 250 хиляди евро на защитника Аймен Белаид. Това твърди ръководството на Стяуа, което се надява да привлече тунизиеца в редиците си. Клубът от Букурещ вече е отправил оферта за играча. Тя обаче е била отхвърлена от сините, защото е била в размер само на 100 хиляди долара. Преговорите между двете страни ще продължат в близките дни и нищо чудно да се стигне до трансфер на Белаид отвъд Дунав. Това ще стане, ако собственикът на Стяуа Джиджи Бекали завиши предложението, а сините направят малка отстъпка от исканата от тях сума. Скоро ще бъде ясно дали те ще стигнат до споразумение.

„Меридиан Мач“: Бащата вдигна мерника на Камбуров

Старши треньорът на Локо (Пд) Христо Колев е вдигнал мерника на звездата Мартин Камбуров, научи „Меридиан Мач“. Причината е, че голмайсторът на „черно-белите“ изобщо не върши работата си в дефанзивен план и не се държи сериозно по време на тренировките. Камбуров със сигурност ще бъде в 11-ката, но скатаването му в тренировките вбесява треньора на Локо (Пд). Слабият старт на сезона и не особено добрата форма на Камбуров са в основата на скандала, който може да се задълбочи в следващите седмици.

„Стандарт”: Бербо избира Турция заради семейството
Димитър Бербатов ще продължи кариерата си в турски гранд, научи "Стандарт" от приближени до звездата. Благоевградчанинът се е решил на тази стъпка заради семейството си. Той вече трескаво търси училище за голямата си дъщеря - Деа, и детска градина за малката - Елиа. Каката трябва да тръгне на школо догодина. Жена му Елена също го натискала да рита в южната ни съседка, за да отскачат редовно до България. Отборите, които проявяват интерес към Бербо, са "Галатасарай" и "Бешикташ". Другият истанбулски колос "Фенербахче" също се е облизвал за него, но след трансфера на Ван Перси мераците на "канарчетата" са секнали. Така агентът на Бербатов Емил Данчев е натоварен да урежда трансфер на клиента си именно в "Чим Бом" или при "орлите". "Стандарт" разбра още, че има голяма вероятност семейство Бербатови да се установят не в София, а край морето. В Слънчев бряг те притежават просторен апартамент в комплекс от затворен тип, в който голаджията обожава да прекарва ваканциите си. Така той и ненавиждащата шумотевицата Елена биха останали далеч от любопитни медии и папараци. Ако вариантът с "Галатасарай" или "Бешикташ" обаче пропадне, то Митко има няколко резервни варианта. Те включват гръцки тим, както и завръщане на Острова, където няколко отбора го желаят и не биха щадили средства, за да го имат.
Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

Лудогорец разби Хебър и вече мисли за финала (ВИДЕО)

Рик Джонатан вкара 2, а Недялков се завърна при 4:0 в Разград

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки