Вили Вуцов анализира българския футбол: Стигнахме дъното, даже го дълбаем

„Лудогорец започна да играе слабо през пролетта, но се обиждаха, като някой им го каже”, каза той

Вили Вуцов анализира българския футбол: Стигнахме дъното, даже го дълбаем

Бившият старши треньор на Славия, Левски и Ботев (Пловдив) Велислав Вуцов коментира състоянието на българския футбол с думите: „Видимо стигнахме дъното, даже дълбаем дъното”. Той се изказа за отборите, които отпаднаха от европейските клубни турнири, както и за националния ни тим.

 

„Много лесно е да се критикува. Първо – фактът, е че Йелгава, който отстрани Литекс, отпадна от Работнички.  Това е отбор, който, ако играе в А група, ще е сред изпадащите. Милсами е много слаб отбор. Всеки клуб трябва сам да си прави анализите. Лудогорец започна да играе слабо през втората част на миналия сезон и се обиждаха, като някой им го каже. Бързият им стил зацикли. Видно беше, че противникът бе подценен. Нямаше особено разузнаване”, каза Вуцов в предаването „Спортна треска” по БНТ1.

 

„Нашият футбол показа, че това му е нивото. Нещо трябва да се предприемем, нещо революционно. Ако ще и трима българи до 21 години да наложат, а не да взимам някакви треторазредни чужденци”, добави той.

 

„Литекс не се страхува да каже, че ще гони титлата. Харесвам хора, които гонят високи амбиции. Но реалностите в нашия футбол се знаят”.  

 

„Приветствам Левски, че искат да си изчистят задълженията от миналото и налагат млади футболисти. Както и да се развият нещата, ако Левски е извън тройката – няма да е добра реална оценка за този отбор”, добави Вуцов и засегна темата ЦСКА:

 

„Адмирирам Пламен Марков и Христо Янев като едни положителни личности и трябва да им се даде шанс да минат по този трънлив път”.

 

Вили Вуцов коментира и жребия за Мондиал 2018, който отреди България да е играе заедно с Франция, Холандия, Швеция, Беларус и Люксембург. Срещу явните фаворити в Група А, той каза, че „трикольорите” трябва да се защитават здраво и да се опитат да „клъвнат нещо”.

 

„Жребият е късмет, не трябва какво да се коментира. Националният ни отбор видимо не е в добро състояние, както и това на българския футбол като цяло. Видимо стигнахме дъното, даже дълбаем дъното. Резултатите са такива, фактите са такива. Нямаме водещ футболист, който да играе в четирите водещи първенства”. 

Левски на печалба, вижте финансовия отчет на „сините“

Ето какво пишат от „Герена“

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Официално: Ботев (Пд) иска международен съдия за реванша с ЦСКА

Вижте отовреното писмо на "жълто-черните" до БФС

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Бойко Борисов и Витоша на полуфинал

"Тигрите" разбиха ФК Кюстендил с 3:0

ПРИЗНАНИЕ: Шефът на УЕФА се срещна с Георги Иванов в Нион

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки