Вили Вуцов анализира българския футбол: Стигнахме дъното, даже го дълбаем

„Лудогорец започна да играе слабо през пролетта, но се обиждаха, като някой им го каже”, каза той

Вили Вуцов анализира българския футбол: Стигнахме дъното, даже го дълбаем

Бившият старши треньор на Славия, Левски и Ботев (Пловдив) Велислав Вуцов коментира състоянието на българския футбол с думите: „Видимо стигнахме дъното, даже дълбаем дъното”. Той се изказа за отборите, които отпаднаха от европейските клубни турнири, както и за националния ни тим.

 

„Много лесно е да се критикува. Първо – фактът, е че Йелгава, който отстрани Литекс, отпадна от Работнички.  Това е отбор, който, ако играе в А група, ще е сред изпадащите. Милсами е много слаб отбор. Всеки клуб трябва сам да си прави анализите. Лудогорец започна да играе слабо през втората част на миналия сезон и се обиждаха, като някой им го каже. Бързият им стил зацикли. Видно беше, че противникът бе подценен. Нямаше особено разузнаване”, каза Вуцов в предаването „Спортна треска” по БНТ1.

 

„Нашият футбол показа, че това му е нивото. Нещо трябва да се предприемем, нещо революционно. Ако ще и трима българи до 21 години да наложат, а не да взимам някакви треторазредни чужденци”, добави той.

 

„Литекс не се страхува да каже, че ще гони титлата. Харесвам хора, които гонят високи амбиции. Но реалностите в нашия футбол се знаят”.  

 

„Приветствам Левски, че искат да си изчистят задълженията от миналото и налагат млади футболисти. Както и да се развият нещата, ако Левски е извън тройката – няма да е добра реална оценка за този отбор”, добави Вуцов и засегна темата ЦСКА:

 

„Адмирирам Пламен Марков и Христо Янев като едни положителни личности и трябва да им се даде шанс да минат по този трънлив път”.

 

Вили Вуцов коментира и жребия за Мондиал 2018, който отреди България да е играе заедно с Франция, Холандия, Швеция, Беларус и Люксембург. Срещу явните фаворити в Група А, той каза, че „трикольорите” трябва да се защитават здраво и да се опитат да „клъвнат нещо”.

 

„Жребият е късмет, не трябва какво да се коментира. Националният ни отбор видимо не е в добро състояние, както и това на българския футбол като цяло. Видимо стигнахме дъното, даже дълбаем дъното. Резултатите са такива, фактите са такива. Нямаме водещ футболист, който да играе в четирите водещи първенства”. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки