Цветомир Цонков: Не е вярно, че Балъков не разчиташе на мен (видео)

Искам да играя в чужбина, призна 30-годишният играч на Черноморец и националния отбор

Цветомир Цонков: Не е вярно, че Балъков не разчиташе на мен (видео)

Новият национал на Черноморец (Бургас) Цветомир Цонков заяви, че е мотивиран максимално за предстоящия двубой с Анлгия, като се надява да оправдае гласуваното му доверие. Цонков гостува в „Актуално студио Дерби”, като отговори и на въпроси свързани с клубния му тим, както и за визията си относно своето бъдеще и евентуален трансфер в чужбина.
 

„Мотивиран съм на 100%. Англия е голям отбор, с големи футболисти. Рано или късно всеки се надява да бъде повикан. При мен дойде малко по-късно, ако ми се отдаде шанс, надявам се да го оправдая. Няма притеснение в мен, всеки футболист се надява да играе в такива мачове и да се докаже ”, коментира халфът.
 
Относно периода, в който начело на Черноморец беше Красимир Балъков, който не залагаше на Цонков, 30- годишният футболист заяви:
 
„Не бях отстранен от отбора, просто по една или друга причина се налагаше на чужденци. Не трябваше да има толкова голяма разлика в заплатите между тях и българските играчи, тъй като се видя, че футболистите от чужбина не са с една или две класи над останалите, но това беше решение на ръководството.Освен това бях опериран от херния. Това ме върна назад и може би на това се дължи фактът, че не се разчиташе на мен. Няма нищо вярно в това, че бях извън отбора по времето на Балъков, тъй като съм се противопоставял на  неговата политика.”
 
Запитан дали играта му не е прекалено груба, тъй като в първите 4 кръга има 4 жълти картона и при евентуален негов дебют срещу Англия да си изкара рано червен картон, халфът сподели, че това едва ли ще се случи, тъй като в последно време си е изчистил играта, като единият жълт картон е бил за реплика.
 
„На 30 години съм, все пак съм по-опитен”, допълни Цонков.
 
На въпрос как оценява старта на първенството за „акулите”, националът заяви:
„Ние сме нов отбор с нови момчета. Мисля, че добре се развиваме, нямаме конкретни цели, играем мач за мач и се надяваме накрая да сме колкото се може по-напред в класирането.”
 
„За всеки футболист е хубаво да играе в чужбина, надявам се и аз да успея. Наистина все по-малко български футболисти започнаха да играят извън България и аз не мога да си обясня защо се получава така”, завърши Цветомир Цонков. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки