Берое удари Локомотив в Пловдив и спечели първи три точки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Заралии се наложиха с 2:1, Оливие Боне с шокиращ пропуск през второто полувреме

Берое удари Локомотив в Пловдив и спечели първи три точки (ВИДЕО+СНИМКИ)

Берое постигна първа победа през новия сезон в А група. Във втория кръг на родния шампионът заралии се наложиха над Локо (Пловдив) с 2:1 като гости. Двата отбора предложиха атакуващ, динамичен и приятен за окото футбол на стадиона в парк „Лаута”.

 

Голмайстори за старозагорци станаха Игор Джоман и Жуниор Мапуку. Точен за пловдивчани бе капитанът Мартин Камбуров, който се разписа от дузпа. През второто полувреме новото попълнение в редиците на „бяло-черните” Оливие Боне направи шокиращ пропуск на празна врата, след като получи в наказателното поле от Камбуров.

 

В следващия кръг предстои пловдивско дерби в Коматево, а Берое приема новака Пирин (Благоевград).

 

Домакините от Пловдив започнаха по-агресивно срещата, окрилени от мощната подкрепа от почти пълния стадион „Локомотив”. Пред „смърфовете” се откри златна възможност да открият резултата още в 4-ата минута. Тогава новото попълнение в състава на Христо Колев –Бащата Оливие Боне навлезе уверено в наказателното поле и се озова сам срещу Благой Макенджиев. Вместо да шутира обаче, той реши да подава и бранителите на заралии се справиха с положението.

 

При първата си по-опасна атака гостите от Стара Загора имаха повод за радост. В 17-ата минута Спас Делев майсторски комбинира с Атанас Зехиров, той навлезе в наказателното поле и веднага видя непокрития Игор Джоман, който с удар по земя прати топката под плонжа на Теодор Скорчев.

 

Вдъхновени от попадението футболистите на треньора Петър Хубчев можеха да нанесат съкрушителен удар на домакините. Стивън Петков пусна страхотен пас към Неманя Милисавлевич, той пое и от границата на наказателното поле отправи бомбен удар, който се отби от гредата.

 

В 32-ата минута главният съдия Станислав Ставров отсъди дузпа в полза на Локомотив. Топката бе центрирана в наказателното поле, кълбото удари дясната ръка на Венци Василев и това даде основание на рефера да посочи бялата точка. Той се опита да обясни, че ръката му е била до тялото, но Ставров бе непреклонен. Зад топката застана обичайния заподозрян – капитанът Мартин Камбуров – и с хладнокръвно изпълнение се разписа.

 

До края на частта „смърфовете” натиснаха своя съперник в опит да осъществя пълен обрат, но равенството се запази. 

 

В 75-ата минута домакините пропиляха с лека ръка златна възможност да излязат напред в резултата. Камбуров намери Карагерен, който стреля силно по земя, Макенджиев изби, а топката попадна в Боне. Той обаче прати кълбото над вратата от непосредствена близост. 

 

Развръзката в срещата дойде след около три минути, когато Жуниор Мапуку вкара победния гол за Берое. Гостите успяха да изненадат своя противник след страхотна контраатака и извеждащ пас към голмасйтора на „зелено-белите“, който отново не сгреши и с лекота откри головата си сметка за новия сезон и нанесе второ поредно поражение на Локомотив.

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки