Теглят програмата на ЦСКА и Локо (Сф) днес след 11:00

Пламен Марков ще представя "червените" на жребия за Югозападната "В" група

Теглят програмата на ЦСКА и Локо (Сф) днес след 11:00

 ЦСКА ще научи програмата си в Югозападната „В” група днес малко след 11:00 часа. Тогава за­почва тегленето на жребия за новия сезон. Събитието ще се проведе в пресклуб „България" на националния стадион „Васил Левски". Предста­вител на червените ще е спортният директор Пламен Марков.

Освен ЦСКА още един клуб с големи традиции ще участва в жребия - Локо (Сф) също ще се конкурира с „армейците” в тре­та дивизия. Съставът на тази група пък ще е от 18 отбора. Нито един участник от мина­лия сезон не се отказа. Новите членове са общо 5 - ЦСКА и Локо (С)ф са двата клуба, останали без професионален лиценз, а Ботев Ихтиман, София 2010 и Чико Бя­га печелят промоция от А окръжна. Никой от „Б” група не изпада в тази дивизия.

Като безусловен фаворит за първото място, което един­ствено дава право на промо­ция, логично се откроява ЦСКА, а претенденти за челото се очаква да бъдат Септември (Со­фия), Витоша (Бистрица), Слив­нишки герой и Локо (Сф).

БФС обаче ще трябва сериозно да се ангажира с опазването на реда по стадионите. Участието на ЦСКА във „В” група ще породи се­риозен интерес, особено към гостуванията на тима в про­винцията. Това значително за­вишава и разходите за охрана, които няма да са по силите на голяма част от клубовете в ди­визията. Така или БФС ще тряб­ва да удари рамо за разрешава­не на проблема, или ще се присъждат служебни победи, тъй като отборът домакин не е платил за охрана. Преди ня­колко сезона, когато Ботев (Пд) бе във В група, канарчетата на няколко пъти взеха трите точ­ки без игра, именно защото при техни гостувания не бе осигурена охрана.

ЦСКА пък търси док­тор за първия отбор. В момен­та медицинска помощ в срещи­те оказват физиотерапевти­те Марин Илков и Димитър Иванов, но в близките дни ще се вземе специалист.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки