Сензациите в пресата: Реферът, порязал Литекс, гори за месец

Левски с четири нови спонсора, чака пети, Ботев води преговори с Гъргоров, разпитват Йордан Христов за бойкот, пускат бира ЦСКА, продават Мисиджан

Сензациите в пресата: Реферът, порязал Литекс, гори за месец
Сензациите в родната спортна преса на 28 юли, вторник, 2015 година:

7 дни спорт: Левски с четири нови спонсора, чака пети

Левски може да се похвали с четири нови спонсора след ерата "Тодор Батков", разбра "7 дни спорт". Още преди седмица финансовият директор на "сините" Константин Баждеков намекна, че клубът е подписал договори с нови фирми.

И ето че вече се появиха и имената на спонсорите на "Левски". На таблото пред съблекалните се забелязват четири нови имена. Това са "Алиаксис", "Праймспед", хотел "Персенк" и "Бул Инс". Последните два спонсора са познати у нас. "Персенк", който се намира в Девин, е един от най-добрите петзвездни спа хотели в страната.

Застрахователната фирма "Бул Инс" също няма нужда от представяне. На Герена се говори, че застрахователите са помагали на "сините" и миналия сезон, като дори са платили шоуто в "Арена Армеец" в помощ на баскетболния "Левски". От тази кампания обаче вече логото грее на Герена.

Определено повече интерес будят другите два спонсора - "Алиаксис" и "Праймспед". Първият е консорциум със седалище в Брюксел, а основната му дейност е изработване на тръби, фитинги и арматура от полимерни материали за водоснабдяване, газоснабдяване, канализация и индустриални нужди и др. Интересното е, че миналата година спонсор на "Левски" бе фирмата "Глинвед", която влиза в консорциума на "Алиаксис". "Праймспед" пък се занимава с железопътна спедиция. Фирмата е в топ 5 на жп спедиторите у нас, а неин създател е Атанас Тонев.

Очаква се тази седмица "Левски" да се похвали и с главен спонсор в лицето на "Виваком". Преговорите между двете страни са на финалната права и съвсем скоро логото на телекома ще запълни празните места на таблото и ще грейне на екипите. Както вече стана ясно, договорът между "Левски" и "Мтел" изтече още миналия месец. Освен мобилния оператор "сините" приключиха взаимоотношения и с другия спонсор, който стоеше на фланелките - "Лев Инс".

Меридиан мач: Наказват за месец рефера, порязал Литекс


Реферът Никола Попов, който не видя редовно попадение на Литекс в двубоя с Левски, ще бъде на­казан за един месец, научи „Меридиан Мач". Той бе пети съ­дия на двубоя и не видя как ударът на Асприля мина голлинията. В крайна смет­ка срещата завърши 2:2.

Санкция ще поне­се и главният арбитър Таско Тасков. Той оба­че вероятно ще бъде наказан за по-кратък период.

Шефът на съдиите Никола Джугански също призна, че ре­ферите са сбъркали. „Моето мнение е като на всеки човек, който вижда нормално. Голът на Литекс беше чист, но не бе заче­тен", гласи обяснени­ето на Джугански.

Меридиан мач: Ботев води преговори с Бадема
 
След слабия старт на Ботев (Пд) в шам­пионата „канарчета­та" отново се моби­лизираха за селек­ция. Първата цел е бившият играч на ЦСКА Емил Гъргоров - Бадема. Футбо­листът е казал, че до края на седмицата ще даде отговор.

Бъдещият старши треньор Ермин Ши­ляк е обещал, че ще доведе двама нацио­нални от родината си. От Ботев искат да засилят конкурен­цията си в състава на всички позиции. Със  сигурност ще се търси вра­тар след осво­бождаването на Михаил Иванов.

Вчера на базата в Коматево бив­шите тре­ньори Пе­тър Пенчев, Костадин Видолов и Николай Праматаров се срещ­наха с ръководството относно разтрогва­нето на договорите им.

Стандарт: В Ботев разпитват капитан за бойкот

Разпитват капитан за бойкот, в който шефовете на Бо­тев подозират играчите. "Стандарт" научи, че вче­ра Йордан Христов е бил привикан на спявка в ад­министративната сграда на базата в Коматево.

Там Даната е трябвало да увери шефовете Ан­гел Палийски и Георги Марков, че срамни пред­ставяния като това сре­щу Монтана (0:6) няма да се повторят. Освен то­ва Христов е бил предуп­реден, че в битката за Пловдив срещу Локо босовете очакват единс­твено победа, независи­мо с каква игра.

При та­къв развой Данчо Хрис­тов и съотборниците му няма да бъдат глобява­ни за издънката край Огоста.

Тема спорт: Може да пуснат бира ЦСКА

Гриша Ганчев може да стартира производството на бира с марка „ЦСКА”. По­добен маркетингов ход е на­пълно логичен, тъй като бизнесменът разполага със собствена пивоварна - мездренската "Леденика", коя­то произвежда едноимен­ния вид бира. Сега може да се създаде нова марка, коя­то да е насочена изцяло към червените привърженици в опит да се наберат допъл­нителни средства по не­стандартен начин

Любопитното е, че бира „ЦСКА" съществуваше за кратко през 1997 г., но про­ектът не бе успешен и бър­зо бе прекратен. Волейбол­ният клуб на ЦСКА пък наско­ро пусна в продажба "Армей­ско пиво", което постепен­но набира позиции на паза­ра, но все още не се разпро­странява в големите вериги магазини в страната. Цел­та е чрез продажбата на тази бира волейболният клуб да помага за самоиз­дръжката си.

Меридиан мач: Сделката с Кафу отключва продажбата на Мисиджан

Привличането на Джонатан Кафу означава, че Лудогорец вече спокойно може да продаде една от звездите си - Върджил Мисиджан. Към холандецът има сериозен интерес от няколко европейски отбори, като най-настоятелен е клуб от Първа Бундеслига.

Наскоро Мисиджан призна в интервю пред медиите в родината си, че е подписал нов договор с Лудогорец, според който клаузата му за откупуване е 5 млн. евро.

Освен това с наличието на Кафу, Лукоки, Вандерсон и Михаил Александров, крилата в състава на шампионите стават в повече, още повече че тимът отпадна рано от Европа и ще се съсредоточи изцяло върху домашната сцена.
Литекс се справи със Спартак (Плевен) на стадиона в Ловеч

"Оранжевите" спечелиха с 3:1

Официално: Берое и Янтра с най-солени глоби от БФС

Вижте всички решения на Дисципа

ОБЗОР: Хебър зарадва с победа Ники Митов в мач №100 на специалиста и поведе във Втора лига

Миньор взе само точка в Разград, вижте всички резултати от днешните мачове

ОБЗОР: Етър превзе върха във Втора лига с гол в 93-ата минута

Спартак (Варна) се възползва от грешките на Миньор и Хебър, вижте всички резултати, голмайстори и класиране

ЦСКА победи Литекс в контрола, Бисмарк се завърна с два гола

Мухар и Вилдсхуд също се разписаха за "червените"

Сензациите в пресата: Пардю е направил лятната селекция в ЦСКА

Ето най-интересните заглавия от днешния спортен печат

ЦСКА уреди контрола с Литекс

„Червените“ поздравиха Валентин Антов за рождения му ден

Трима се връщат в строя на Янтра за Литекс

Сашо Ангелов определи групата за мача, двама са аут

ОФИЦИАЛНО: Съобщиха кога ще е най-старото столично дерби

Вижте датите и часовете на мачовете Славия – Левски и ЦСКА – ЦСКА 1948, както и програмата за следващия кръг във Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки