Петев: Лош момент за българския футбол като цяло, но да се предаваме предварително ли?

Националният селекционер сериозно угрижен за застоя в кариерите на играчи като Гаджев, Неделев, Славчев и Тонев

Петев: Лош момент за българския футбол като цяло, но да се предаваме предварително ли?
Националният селекционер Ивайло Петев призна, че родният футбол се намира в много труден момент и изрази сериозни притеснения за кариерите на няколко човека, на които иска да разчита. Петев отново подчерта, че тежкия жребий срещу Франция, Холандия и Швеция в квалификациите за Мондиал 2018 трябва само да ни мотивира.

„Че е тежка групата, тежка е. Попаднахме в една от най-трудните група. Не можем да разчитаме да ни се паднат по-леки отбори. Предстоят ни доста емоционални мигове. Лош момент за българския футбол като цяло. Не ми е никак приятно, че някои национали не играят, а други търсят нови клубове. Каквото имаме, с това ще се борим. Трябва да се постараем да направим невъзможното”, сподели Петев, който беше гост в Студио „Дерби”.

Той обаче окуражи феновете да не отписват нашия тим още преди старта на квалификациите за световното в Русия.

„Групата е тежка, едва ли не нямаме шанс. Предаваме се предварително ли? Ами ако направим нещо? Нищо не се знае, футболът не е като преди 20 години, стават изненади във всеки мач”, оптимист е селекционерът.

Персонално той се надява за по-добро развитие на кариерите на играчи като Тодор Неделев, Симеон Славчев, Александър Тонев и Владимир Гаджев. Бъдещето на всички тях изглежда неясно.

„Радващо е, че Неделев е преодолял тежката травма и е направил нормална подготовка с Майнц. Относно Славчев - надявам се да намери решение, нов клуб, Спортинг няма да разчита на него. Дано да развие своя потенциал. Спортинг не си хвърля парите на вятъра, той има качества и той е част от бъдещето на националния отбор. Гошо Терзиев има своя потенциал за развитие, това не е мой проблем, че те не играят в клубовете. Аз не мога да влияя по никакъв начин – първо не е моя работа, второ – няма да го направя никога. Доста футболисти гледам, когато сметна, че са готови, ще ги повикам в националния отбор. Изключително съм притеснен за Гаджев, надявам се в най-близко бъдеще да си намери клуб. Предполагам че тренира със Септември (Сф), за да поддържа ритъм. Той трябва да изясни своите приоритети ида се насочи към страна, която трябва да отиде да играе”, обясни Петев.

Иван Иванов пак отпада от сметките за срещата с Норвегия.

„Много се надявах Иван Иванов да е в по-напреднала фаза на своята подготовка, но той е започнал тренировки едва преди 10-ина дни и трудно ще може да вземе участие в следващите мачове”.

„Има система, в която мога да следят всеки един играч, където и да играе по света. Ще гледам изявите на Мицански. Гошо Илиев добре го познавам, не е попадал в моята селекция, така съм предпочел”.

Светлият лъч това лято изглежда Ивелин Попов, който осъществи голям трансфер от Кубан в Спартак (Москва).

"Ивелин Попов си е заслужил всичко с представянето в Кубан, радостен съм и щастлив от тоя трансфер. Спартак (Москва) е гранд, който не се нуждае от представяне. Това е отбор, в който той може да развие своя потенциал и да помогне както на Спартак, така и на националния отбор".

Топ приоритет за националния отбор сега остава победа в предстоящата евровкалификация срещу Норвегия в София.

„Най-важният мач, който ни предстои, е с Норвегия, Работим много за тяхното разузнаване, гледаме слабите им страни. Най-важното е този мач да се спечели, това ни е първи приоритет”.
Вальо Илиев: Целта пред ЦСКА 1948 е Европа

"Не искаме да се задоволяваме с малкото, а напротив - да бъдем гладни за повече"

Ботев (Пловдив) продаде 15 000 билета за реванша с ЦСКА

Вижте какво съобщиха "жълто-черните"

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки