Ивайло Петев: Лудогорец пак ще бъде на върха, дано ЦСКА и Левски бързо да преболедуват

Националният селекционер похвали Христо Янев за налагането на много млади играчи

Ивайло Петев: Лудогорец пак ще бъде на върха, дано ЦСКА и Левски бързо да преболедуват
Националният селекционер Ивайло Петев похвали ЦСКА за налагането на млади играчи в началото на новия сезон и се надява един ден те да се наложат в мъжкия национален отбор. Изглежда той визира 14-годишния капитан Валентин Антов и 17-годишното крило Павел Головодов.

„Загуба е за българския футбол като цяло отсъствието на Локомотив (Сф) и ЦСКА (бел. ред. от А група). Беше ми интересно да видя как изглеждат ЦСКА като отбор. Невъзможни неща няма, нямаме чак такъв голям избор, но виждам, че в ЦСКА се дава шанс на доста млади момчета и дай Боже един ден част от националния отбор да са точно те”, коментира треньорът на националния отбор.

Той пожела и на ЦСКА, а и на Левски бързо да „преболедуват” големите проблеми, които имат.

„Левски и ЦСКА в миналото знаем колко национали са давали. Сега моментът е по-различен, ЦСКА е в третия ешелон, Левски не са в цветущо състояние, но все пак това са Левски и ЦСКА и се надявам един ден да бъдат това, което са били във времето назад. Надявам се бързо да преболедуват и да се върнем на това място, на което всички ги знаем”.

Според Петев евентуална промяна във формата на вътрешното първенството към „пролет – есен” няма да помогне на родните евроучастници и не счита, че времето за лятна подготовка е било малко за рано отпадналите Лудогорец, Берое, Литекс и Черно море.

„Клубовете имат достатъчно време да направят подготовка и да влязат в евротурнирите на 100%”, отсече Петев.

Той демонстрира съчувствие към Бруно Рибейро, който започна с много трудности престоя си начело на бившия тим на Петев – Лудогорец. Петев обаче е сигурен, че Лудогорец отново ще бъде на върха в А група и ще влезе в групите на Шампионска лига или Лига Европа.

„Пожелавам му успех на Бруно Рибейро, да развие потенциала, който има. Не е лесно да си треньор в чужда държава, всяка тренировка работиш и се опитваш да налагаш своите идеи. Сигурен съм, че Лудогорец ще бъде там, където беше миналата година. Те претърпяха труден момент, но трябва да си извадят поуките и да не позволяват това да се случва с бъдеще”.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки