Словенецът ще взима с 1 евро повече от футболистите на Ботев

Въпреки че чужденците не са от най-успешните треньори в българския футбол, ние все пак се решихме на този ход, каза Ангел Палийски

Словенецът ще взима с 1 евро повече от футболистите на Ботев
Новият старши треньорът на Ботев Ермин Шиляк ще получава заплата по-висока с  1 евро от футболистите. Това обяви председателят на Съвета на директорите на пловдивския клуб Ангел Палийски. 
 
Шефът представи днес словенския наставник пред медиите. Специалистът подписа договор за 6 месеца плюс 1 година с Ботев. Тази вечер от 19.00 часа той ще проведе първо занимание с футболистите. Ангел Палийски представи и помощника на новия треньор - Сенди Сеждиновски. Шефът на ДЮШ Николай Киров ще бъде помощник на Ермин Шиляк от българска страна. Местата си в екипа запазват кондиционният треньор Светослав Гърков и треньорът на вратарите Тихомир Тодоров. 
 
„Случилото се в събота, когато загубихме с 0:6 от Монтана, ни принуди да предприемем тази крачка. Още двама чужди треньори и трима български кандидати ни бяха предложени. Имахме оферти  за известно име, но нямаше как да удовлетворим финансовите му изисквания. Условията, които сме поставили, са школа и отбор да заработят като едно цяло. Това, което сме инвестирали на базата в Коматево, да даде резултат. Изхождайки от сериозната практика, че чужденците не са от най-успешните треньори в българския футбол, ние все пак се решихме на този ход. Впечатли ме, че Ермин Шиляк се интересува много от работата на школата и иска да живее в базата в Коматево, не само да води подготовката на мъжкия отбор, а и да следи развитието на Детско-юношеската школа", каза още шефът на Ботев. 
 
Той добави, че новия треньор е запознат с миникризата в клуба след загубата от Монтана.
 
„Всичко необходимо ще му бъде подсигурено за работата на новия треньорски екип. Мога да им пожелая успехи. Надяваме се, че този човек ще остави една трайна следа в Ботев и българския футбол. Очакваме положителни резултати в най-скоро време. Шефът на ДЮШ Николай Киров ще бъде помощник на Ермин Шиляк от българска страна и ще му помага бързо да навлезе в обстановката. Остава и треньорът на вратарите. Да се надяваме, че Ермин Шиляк ще бъде регистриран до дербито  с Локомотив (Пд). Ще направим всичко възможно, за да може да води следващия двубой.” 
 

„Знаете, че в българския футбол са идвали известни имена, и при нас са идвали. Успяхме да балансираме нещата – треньор и финансови възможности. За привличането му бяхме убедени от наши познати специалисти от Англия, Русия и Полша. Хората са тук, защото Ботев има школа в България и тяхното желание е тя да бъде доразвита“, завърши Ангел Палийски. 

Лудогорец пусна билетите за Крумовград

Вижте какво съобщиха от Разград

Изтеглиха жребиите за полуфиналите при ветераните и купата на АФЛ

Витоша (Бистрица) ще спори с Ботев (Враца) за място на финала

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки