Сензациите в пресата: Ботев с оферта към Гаджев

Бъдещето на двама в Разград неясно; Кредитори притеснени от ситуацията в ЦСКА; €3001 за треньора на Ботев; В Левски чакат Али Либан Абди да се появи до дни; В Черно море връщат глобите за футболистите

Сензациите в пресата: Ботев с оферта към Гаджев

Сензациите в родната спортна преса на 29 юли, сряда, 2015 година:

"Труд": €3001 за треньора на Ботев
Заплатата на Ермин Шиляк в „Ботев“ ще е точно 3001 евро. Словенският треньор подписа договор за шест месеца с опция за продължаване с още една година. Целта на едното евро е Шилят да е по-скъпоплатен от всеки футболист в тима. Таванът на заплатите в „Ботев“ е 3000 евро.
„Въпросът с възнаграждението бе последният, който обсъждахме - каза президентът Ангел Палийски. - Желанието на Шиляк и помощника му Санди Сейдиновски е да живеят в хотела на базата в Коматево, за да могат редовно да наблюдават юношеските формации. Вижданията на треньора напълно съвпаднаха с нашите - школа и първи отбор да работят като едно цяло.“
Палийски добави, че словенецът е предпочетен пред петима други треньори. Двама от тях са били българи. На „Ботев“ е предложен специалист, който е водил тим и от Испания. Бил съгласен да свали цената си от 15 хиляди на 11 хиляди евро месечно. Но и тази заплата е прекалено голяма за „Ботев“ в момента.
Дебютът на Шиляк ще е във взривоопасен мач - в събота „канарчетата“ приемат „Локомотив“ (Пд) в люто дерби. „Идвам с големи амбиции да се докажа - каза словенецът. - Аз съм млад треньор и искам да трупам опит. Не се притеснявам от големия мач в събота, сам съм играл в много такива. От отбора искам само бързо да забравят за загубата с 0:6 от „Монтана“.
В екипа на Шиляк остават кондиционният треньор Светослав Гърков и треньорът на вратарите Тихомир Тодоров.


"7 дни спорт": В Ботев планират предложение към Гаджев
В Ботев (Пд) обмислят евентуално предложение към бившия капитан на Левски Владимир Гаджев, научи "7 дни спорт". 28-годишният национал в момента е свободен агент, като халфът попада в селекционните планове на Ботев.
В момента Гаджев поддържа форма с третодивизионния Септември (Сф). По наша информация на "Коматево" първо ще разговарят с новоназначения треньор Ермин Шиляк за евентуалната офрета към Гаджев. Освен него спортно-техническият щаб на "жълто-черните" в лицето на спортния директор Георги Марков има и други набелязани футболисти, които ще бъдат обсъдени с новия словенски наставник. Ако Шиляк даде зелена светлина за започването на преговори с Гаджев, както и с някой от другите играчи, ще се направи всичко възможно за привличането им. "7 дни спорт" потърси Георги Марков, за да коментира информацията ни за интерес към Владимир Гаджев. Спортният директор на "жълто-черните" нито потвърди, нито отрече, че пловдивчани планират да привлекат доскорошния футболист на Левски.
„За момента няма нищо конкретно за Гаджев, той е добър футболист. За привличането на нови футболисти думата ще има новият треньор Ермин Шиляк“, коментира пред "7 дни спорт" Георги Марков.                                                  

"7 дни спорт": Кредитори притеснени от ситуацията в ЦСКА
Паника сред някои от кредиторите на ЦСКА е настъпила в последните няколко дни. Причината е, че на "Армията" от определени кръгове се пускат слухове, че "червените" вече са внесли документи с искане клубът да бъде обявен в несъстоятелност. На този етап това не е вярно и клубът функционира нормално. Някои от кредиторите обаче са се наплашили сериозно, че няма да успеят да приберат дължимите им суми, след като така или иначе вече са се отказали от сериозни пари. Една от страните е Чавдар (Етрополе). Частната школа, която продаде Ивайло Чочев на "червените" преди няколко години, има да прибира сериозна сума от трансфера на играча в италианския Палермо. В Ерополе обаче се страхуват, че ако ЦСКА обяви несъстоятелност, тогава изгарят с още пари. Както е известно, те се отказаха от една част от дължимата им сума, за да не правят пречки на "червените". В същото време ЦСКА продължава с лагера си в Тетевен. "Червените" вече от 2 дни са на подготовка, като в края на седмицата излизат срещу израелския Ашдод. Треньорът Христо Янев няма проблеми с контузени футболисти, като се очаква пълноценни занимания да започнат да провеждат Васил Попов и Кирил Данчев.

"7 дни спорт": В Черно море търсят нов нападател
В Черно море ще се опитат да привлекат нов нападател в редиците си, съобщава „7 дни спорт“.
Избор номер 1 за атаката на Никола Спасов - Бакари, продължава да е преследван от лош късмет и е аут до края на годината заради скъсани връзки в коляното. Другите нападатели на варненци -Вилиян Бижев и Живко Петков, се представят повече от колебливо и това е причината на „Тича" да се ориентират към таран от чужбина. Никола Спасов вече призна, че на този етап ще е много трудно да бъде привлечен нападател от чужбина, тъй като първенствата вече са в ход. На „Тича" обаче нямат намерение да се отказват толкова лесно и до последно ще се опитат да намерят таран, който да застъпи директно в титулярния състав.

"7 дни спорт": В Левски чакат Али Либан Абди да се появи до дни
Ръководството на Левски се надява в близките дни да подпише с нов играч, съобщава „7 дни спорт“. На „Герена“ чакат със затаен дъх казуса с Либан Абди и дали най-накрая Ризеспор ще се съгласи да прекрати договора на играча. Както вече стана ясно, проблемът, заради който сомалиецът все още не е на „Герена“, е малката сума, която предлагат от турския клуб като обезщетение, че му прекратяват по-рано договора. Фланговият футболист първоначално е поискал 300 хиляди евро от Ризеспор, но не е изключено да е свалил цифрата в последните дни. Именно на това се надяват от „Герена“ и най-после Абди да се завърне в Левски. Ако все пак нещата около казуса с Либан Абди се отложат, "сините" ще се насочат към другите си варианти за крилото.

"Тема: спорт": Бъдещето на двама в Разград неясно
Двама от основните футболисти на Лудогорец са с неясно бъдеще. Това са защитникът Александър Александров и крилото Михаил Александров. Ситуацията с юношата на ЦСКА е доста объркана. Той бе пратен в дубъла точно преди гостуването на Черно море, заради което не пътува до Варна. Вместо срещу "моряците" миналият през Борусия (Дортмунд) играч се появи на терена за втория отбор срещу Дунав (Русе) (2:3), като се отчете с гол. Засега не е ясна каква точната причина за отстраняването му.
Най-вероятно обаче тя е свързана с нежеланието на Мишо да поднови договора си, който изтича следващото лято. На този етап Александров няма намерение да го продължава, тъй като иска да се пробва зад граница. От ръководството обаче държат да имат само играчи с дългосрочни споразумения, което е изострило отношенията с крилото.
В момента разградчани разполагат с още четирима флангови играчи - Вандерсон, Вирджил Мисиджан, Джоди Лукоки и Джонатан Кафу. Затова клубът е готов, ако Александров не склони да подпише нов договор, още сега да се раздели с него. Самият играч обаче не е съгласен на подобен сценарий.
Нещата със защитника Александър Александров пък са далеч по-ясни. Той има контракт с "орлите" до края на годината и по всяка вероятност няма да продължи престоя си на "Лудогорец Арена" след това.

"Меридиан мач": В Черно море връщат глобите за футболистите
В Черно море обмислят да върнат глобите за футболистите, като мотивът за това е не слаба игра, а неспазване на тактическите указания в мачовете, съобщава „Меридиан мач“. Размерът на въпросните санкции ще бъде определян от старши треньора и целта е да не бъде разваляна дисциплина на терена. При загубата миналата неделя от Лудогорец с 2:3, Черно море допусна втория и третия гол при контраатаки след статични положения, което не се беше случвало скоро. След почивния ден в понеделник футболистите на Черно море имаха двуразови занимания във Варна. Сутринта играчите бяха разделени на две групи и се потиха във фитнеса, а следобеда Никола Спасов проведе тренировка с топка на стадион "Младост". Защитникът Михаил Венков вчера почерпи с безалкохолен коктейл за своя 32-и рожден ден. Той е футболист №1 на Варна за 2014 г. и носител на Купата на България с Черно море.

"Меридиан мач": Още един румънски национал казал "да" на Лудогорец
Българският шампион Лудогорец е близо до пореден трансферен удар. "Орлите" са на часове от подпис с добре познато за тях име - румънския национал Клаудиу Кешеру. Според ziare.com настоящият нападател на катарския Ал Гарафа е приел офертата от "Лудогорец Арена".
28-годишният бивш голмайстор на Стяуа (Букурещ), който взе участие и в двата епични сблъсъка с Лудогорец миналата година, е отказал да се върне в румънския шампион. Според източник на изданието Кешеру вече е дал дума на шефовете в Разград. Предстои обаче ръководствата на Лудогорец и Ал Гарафа да проведат заключителни преговори за трансфера.
Клаудиу вкара 9 гола от 9 мача в катарското първенство тази година, но не попада в плановете на новия бразилски треньор на тима Маркос Пакета. Нападателят има и 5 мача и 4 гола с екипа на румънския национален отбор, част от който са и двама от бъдещите му съотборници - Козмин Моци и Андрей Препелица.


"Меридиан мач": Уволнените искат 4 заплати накуп
Вече бившият спортно-технически щаб на Ботев се опъва за разтрогване на договорите си с клуба, научи „Меридиан Мач". Петър Пенчев, Костадин Видолов и Николай Праматаров искат по 4 заплати, за да си тръгнат. Ръководството на „жълто-черните" е предложило веднага да изплати две месечни възнаграждения и впоследствие още две. Триото обаче иска парите накуп. Проблемът пред Ботев е голям, тъй като, ако Петър Пенчев и компания не разтрогнат договорите си официално, в БфС няма как да бъде записан нов треньор за дербито с Локо. Ако Петър Пенчев не се договори с „канарчетата", то Светослав Гъргов, който е кондиционен специалист, ще трябва да води Ботев срещу Христо Колев и компания.

Актуално

17:30 19/04 БОТЕВ ВР - ЕТЪР 0:0
20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки