Мадански: Заплатата на Препелица в Лудогорец е колкото всички заплати в Монтана

Получава се огромен дисбаланс, много хора подценяват факта, че в Монтана има 20 бивши национали, казва спортният директор на Монтана

Мадански: Заплатата на Препелица в Лудогорец е колкото всички заплати в Монтана
Спортният директор на Монтана Михаил Мадански заяви, че годишната заплата на едно от новите попълнения на Лудогорец – Андрей Препелица, възлиза на целия бюджет за заплати на клуба от „Огоста”.

„Тук се получава един огромен дисбаланс. Ако се вярва на пресата, а може да ѝ се вярва в повечето случаи, годишната заплата на Препелица в Лудогорец е около 800 000 лева. 800 000 лева е може би нашата годишна заплата на целия клуб – с треньори, с футболисти, с масажисти, с хората, които поддържат терените”, заяви Мадански в интервю за „Диема Спорт”.

Монтана ще срещне Лудогорец като домакин в четвъртия кръг на А група на 8 август, а Мадански не крие учудването си за начина, по който Бруно Рибейро пое разградския клуб.

"Покрай евротурнирите ми стана смешно. Бруно Рибейро не знам какъв треньор е, но кой треньор идва на лагер в Смолян и вече му е направена селекцията без да го питат? Не може треньорът да допусне някой друг да му прави селекцията".

В Монтана обаче не си мислят, че са постигнали чудеса след 6:0 над Ботев (Пд).

"Да, постигнахме една по-убедителна победа срещу Ботев, но не считам, че имаме някакви поводи да подскачаме и да се бием в гърдите. В Монтана започнахме скромно един по-дългосрочен проект с идея първо да влезем в А група – това го изпълнихме, да вдигнем на крака школата, да създадем прилична футболна академия – изпълнили сме поне 50-60 процента от тези намерения, и третото нещо е да се опитаме Монтана да постигне едно по-трайно присъствие във футболния елит – т.е да създадем отбор, който да не бъде асансьор между „А” и „Б” група".

Мадански подчертава, че почти всички от футболистите на Монтана са бивши национали.

"Ние имаме картотекирани 23-ма футболисти, от които 20 са бивши национали. Някои хора доста подценяват този фактор, но футболисти, преминали през националние отбори, имат друг начин на мислене. Те прегърнаха идеята да дойдат в Монтана, за да наблегнат на личното си израстване и развитие. Те дойдоха, за да бъдат първо лейтенанти и после да станат генерали, а не отидоха да станат направо генерали".
ЗА КУПАТА: ЦСКА гостува в Монтана, аматьори посрещат Левски (СНИМКИ)

Вижте всички двойки за 1/16-финалите

Мадански: ЦСКА е най-силният отбор в България

„Тази година сме решили да не печелим Купата“, заяви с усмивка спортният директор на Монтана

ОБЗОР: Дъжд от голове и рокада в подножието на върха във Втора лига (РЕЗУЛТАТИ)

Струмска слава загуби от ЦСКА 1948 след гол от дузпа в продължението - 3:4, Арда също падна, макар че Макриев се разписа (КЛАСИРАНЕ)

ОФИЦИАЛНО: Джамбазки аут от футбола за година!

Треньорът нападна съдия след мач от Втора лига, одрусаха здраво ЦСКА, Ботев и Локо, вижте всички решения на Дисципа

Царско село с 3 от 3, ЦСКА 1948 с победен гол в 93-ата минута (ОБЗОР НА ВТОРА ЛИГА)

Вижте резултатите от третия кръг и следете на живо тук...

Монтана взима Мисяк

Тимът вчера се подсили и с Николай Цветков

Съдийски назначения за кръга във Втора лига

Вижте нарядите

Съдийски назначения за старта на Втора лига

Вижте всички наряди

ОФИЦИАЛНО: Ботев Враца ще домакинства в Монтана

Изтеглиха за по-ранен час два мача от Втора лига

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки