Левски започва преговори с Бедоя за нов договор

"Сините" не искат да изпуснат халфа, както се случи с Аниете

Левски започва преговори с Бедоя за нов договор
Ръководството на Левски започва преговори с испанеца Мигел Бедоя за удължаване на договора му. Неговият конт­ракт изтича в края на насто­ящето първенството. От клуба обаче искат да му се отблагодарят за показаната лоялност. Това лято полуза­щитникът остана на „Гере­на" въпреки че заплатата му бе орязана. По време на пауза­та пък той бе повален от тежко заболяване. Играчът форсира възстановяването си заради многото кадрови проблеми пред старши треньора Стойчо Стоев. И излезе като титуляр срещу Литекс (2:2), въпреки че все още не се е възстановил напълно и има да качва свале­ни килограми.

От спортно-техническия щаб и ръководството са ад­мирирали поведението му. В Левски не желаят да го изпус­нат, както сториха със съна­родника му Антонио Аниете, който си тръгна през лято­то, защото имаше договор само за 1 година. За разлика от Бедоя голмайсторът не понечи да намали възнаграж­дението си.

Мигел бързо се утвърди в титулярния състав. През миналия сезон той изигра 30 дву­боя в А група, в които отбеля­за 8 гола. За купата на Бълга­рия участва в 6 срещи, в кои­то се разписа веднъж. Той бе използван предимно в центъ­ра на халфовата линия. През новия сезон обаче ще действа малко по-напред, защото за тази зона сините привлякоха Георги Костадинов и Джереми де Ноойер. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки