Локомотив (Сф) планира първи кортове в “Надежда”

Облагородяват буренясала земя до стадиона

Локомотив (Сф) планира първи кортове в “Надежда”
Ръководството на Обединен спортен клуб “Локомотив” (Сф) планира изграждането на кортове и футболно игрище с изкуствена настилка в “Надежда”. Новите съоръжения са предвидени в запустял и буренясал парцел непосредствено до стадиона и тренировъчния терен, който също се намира в окаяно състояние. “Идеята ни е да облагородим тази земя и да дадем повече възможности на хората от няколко общини да спортуват”, коментира председателят на най-старото “железничарско” дружество в света Даме Стойков. Ако проектът бъде подкрепен от местната власт и се реализира, на ст. “Локомотив” ще се появят първите кортове в цяла югозападна София, където живеят стотици хиляди души. И на мястото на храсти, тръни и боклуци ще изникнат нови спортни площадки.
 
Дълговете на спортния клуб от около 150 000 лева са сведени почти до нула за трите години дотук в първия мандат на Стойков. С оптимизация на разходите, малък персонал, организиране на турнири и печелене на програми спортният живот в “Надежда” бавно се възражда. Извършени са много подобрения на стадиона – ново ВиК инсталация, абонатна станция, реновирана представителна зала, нов възстановителен център, хиляди квадратни метра хидроизолация. Благодарение на ремонта на въжетата на козирката стадионът получи лиценз за мачове. Вече 800 деца тренират активно и редовно в различните клубове, 280 малчугани се обучават в паралелките на възстановеното спортно училище. Фокусът пада върху детско-юношеския спорт. На изминалото Отчетно събрание бе докладвано за спечелени 311 медала от състезателите на “Локомотив”, като най-ценният е среброто на самбистката Калина Стефанова от първите европейски олимпийски игри в Баку. Клубовете по джудо, самбо, баскетбол, бокс и волейбол в две поредни години печелят и организират турнири по програма на Столична община в подкрепа на кандидатурата на София за европейската столица на спорта.


“Работим успешно с държавните и общинските институции и разчитаме на тяхната подкрепа, защото работим за една и съща цел – облагородяване на района и поддържане на базата в добро състояние, за да има по-добри условия за спорт”, твърди Стойков. 

Кралев посочи виновника за нереализираните физкултурни салони

Ето какво разкри той

Всички се обединиха срещу ПП/ДБ заради некадърната стратегия за спорта

Вижте подробности

Във Франция: Службите са готови да гарантират сигурността на Олимпийските игри

Вижте какво заяви вътрешният министър на страната Жералд Дарманен

Огромно признание за българския тенис!

Президентът на ITF връчи награда на България за развитието на детско-юношеския тенис

ВАС потвърди лиценза на Българска федерация по шахмат 2022

Вижте решението и какво заявиха от централата

Нургюл Салимова с нова победа в Рейкявик

Вижте подробности

Манол Иванов: Надявам се, че заедно ще променим нещата

Вижте какво заяви кандидатът за президент на БФС

Делегатите отсвириха екипа на Бербатов

Вижте подробности

Разкритие: Агенти на ДАНС следят Конгреса

Вижте подробности

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки