Сензациите в пресата: ЦСКА преговаря с Павел Виданов

Армейците може да си върнат и Бадема; Играчите с премии във „В” група; Кешерю пристига в Лудогорец за дербито; Преди мача с Левски: 1 млн. лв. премии раздава Домусчиев; Закъсняла селекция: Черно море търси четирима нови; Канят Бербо в Индия

Сензациите в пресата: ЦСКА преговаря с Павел Виданов
Сензациите в родната спортна преса на 31 юли 2015 г.:
 
„Меридиан Мач”: ЦСКА преговаря с Павел Виданов
 
ЦСКА води преговори с пореден футболист за лятната си селекция, пише „Меридиан мач“.
 
Става въпрос за юношата на клуба Павел Виданов. Защитникът за последно игра в италианската серия „Б“ с екипа на Трапани. В момента Виданов е свободен агент и „армейците" правят всичко възможно, за да го върнат обратно в тима. Виданов направи няколко отлични сезона в състава на полския Заглембе (Любин), но след близо три години там реши да търси промяна. Опитът му ще бъде безценен за младата формация на Христо Янев. Защитникът е заявил, че най-късно в началото на другата седмица ще даде отговор дали е съгласен през новия сезон да облече фланелката на ЦСКА във „В" група.
 
От щабът на „червените" продължават с опитите да си върнат и Емил Гъргоров. Полузащитникът води подготовка с Локомотив (Сф), но със сигурност от „Българска армия“ може да го изкушат с по-добра оферта. Селекцията във „В" група е отворен процес през целия сезон, но Христо Янев и помощниците му искат да знаят с какво разполагат преди старта на първенството.
 
Трансферна цел №1 Владислав Романов продължава да бъде без отбор, което дава минимална надежда на ЦСКА. Не еднократно „армейците" заявиха, че вратите за крилото са широко отворени. Конкуренцията на флангови футболисти в състава изглежда сериозна, но предвид дългия сезон може да бъде привлечено още едно ново попълнение.

 
„Тема Спорт”: Играчите с премии във „В” група
 
Играчите на ЦСКА ще получават премии за всяка победа в първенството на Югозападната В група. Размерът на бонусите ще бъде съобщен през идната седмица, малко преди двубоят от първия шампионатен кръг, в който червените приемат Струмска слава Радомир на стадион "Българска армия". Според информация на "Тема Спорт" премиите ще са в диапазона между 350 и 500 лева. Нито един друг клуб във В група няма да получава бонуси дори близки до тези, които ще взимат в ЦСКА.
 
Финансови стимули ще има и в турнира за Купата на България, като те ще са по-високи от тези във В група. Очаква се да бъде обявена и отборна премия за достигането до финал в турнира и спечелването на трофея.

 
 
„Меридиан Мач”: Кешерю пристига в Лудогорец за дербито
 
Румънският нападател Клаудиу Кешерю е буквално на часове от трансфер в Лудогорец. Вече бе разкрито, че той е приел условията, предложени му от разградския клуб, но се водят преговори с шефовете на настоящия му отбор Ал Гарафа. Катарците ще преценят дали ще дадат възможност на бившата звезда на Стяуа да се завърне в Европа или ще продължат да разчитат на него. Следващите 24 часа ще бъдат решаващи за евентуална сделка с „орлите". „Да, може да премина и в Лудогорец. До събота ще знам със сигурност дали оставам в Катар, или ще се върна в Европа", каза Кешерю.
 
Сериозен интерес към него има и от Стяуа. Грандът от Букурещ вече направи опит да се се споразумее с арабите, но не успя. Именно хората на Бекали продадоха голмайстора срещу 2,4 милиона евро през февруари. Той вкара девет гола в девет мача за Ал Гарафа през пролетта, но изрази желание да напусне. „Искам да се върна в Европа", категоричен е още румънецът. При успешно развитие на преговорите по трансфера, Кешерю може да се окаже в Разград още за дербито с Левски и евентуално да го изгледа от трибуните. При провал Лудогорец ще продължи да търси класен централен нападател, който да се конкурира с Кишада и Чунчуков. На тази позиция може да бъди използван Джонатан Кафу, но по принцип той е най-си лен по двата фланга.
 
„Преди мача с Левски: 1 млн. лв. премии раздава Домусчиев днес“, съобщава от първата си страница вестник7 дни спорт“
 
Сериозна мотивация за предстоящия мач с Левски ще получат в Лудогорец днес. По информация на "7 дни спорт" босът на разградчани Кирил Домусчиев ще раздаде на отбора премия от над 1 милион лева. На толкова възлизат бонусите за шампионската титла от миналия сезон. Играчите, които бяха в тима през миналата кампания, щабът и служителите ще си приберат дължимите пари. Таванът е 40 хил. лв. за титулярите, които играха в голям процент от мачовете, но някои от вече напусналите ще бъдат сериозно орязани с парите, научи "7 дни спорт".
 
И докато в Разград се мотивират сериозно, на „Герена“ продължават да кършат пръсти, преди да заминат за Делиормана. Треньорът Стойчо Стоев събра само 16 човека, които ще натовари днес на автобуса. Въпреки всичко той демонстрира оптимизъм: "Не отиваме в Разград като обречени. Лудогорец няма с какво да ме изненада, може да стане само ако пуснат някой от най-новите да играят", каза Стоев.
 
„Закъсняла селекция: Черно море търси четирима нови“, пише още „7 дни спорт
Черно море прави доста закъсняла селекция, след като сезонът отдавна започна. Във Варна са решили, че им трябват нови футболисти, след като не са доволни от представянето до този момент, научи "7 дни спорт". В последните дни шефовете на варненци усилено звънят на приближени мениджъри и футболни треньори, които да препоръчат нови играчи. За момента от "Тича" са се насочили към чужденци.
 
Както е известно, в плановете на състава попада и българин -Иван Стоянов. Нападателят, който е свободен агент, е помолил да помисли няколко дни върху офертата от варненци, но шансовете му да акостира на "Тича" са сериозни. По информация на "7 дни спорт" варненци искат задължително централен нападател, като, ако Иван Стоянов отиде в отбора, това може и да отпадне като вариант. Другите постове, на които се търсят нови играчи са плеймейкър и десен защитник. Никола Спасов държи на всяка цена да вземе добър атакуващ полузащитник, който да връзва играта в предни позиции.
 
В същото време халфът Марчин Буркхард, който пропусна мача с Лудогорец заради болки в ахилеса, вече тренира наравно с отбора. Полякът е възстановен на 100% и дори тренира със своите съотборници. Очаква се Буркхард да попадне в групата за мача със Славия. Варненци гостуват в столичния квартал "Овча купел" в неделя от 18:30 часа. С болки пък е Бекир Расим, но на "Тича" очакват те да отшумят до края на седмицата.
 
 
„Канят Бербо в Индия“, съобщава в един от водещите си материали „Тема Спорт“
 

Димитър Бербатов има две оферти от Индия. Докато събира тен на плажа, за нападателя не спират да пристигат предложения, пише каталунският в. "Спорт". В момента Бербо е свободен агент, след като договорът му с френския Монако не бе подновен. Офертите от Индия са за 1 млн. евро, като местното първенство продължава по-малко от три месеца - от началото на октомври до Коледа. Клубове не се споменават, но предложенията са изгодни, защото през януари пак ще е свободен агент и ще може да си търси нов клуб. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки