Лудогорец срещу Левски - битка за доказване

Домакините ще са амбицирани за голям успех, с който да покажат, че все още командват парада в А група

Лудогорец срещу Левски - битка за доказване

Лудогорец и Левски ще пробват да си лъснат позагубения имидж днес от 21:00 часа в Разград. Домакините ще са амбицирани за голям успех, с който да покажат, че все още командват парада в А група. Левски пък ще трябва да докаже, че е Левски, независимо в какво положение се намира. Сезонът е още в началото, но дава отлична възможност съперниците да пробват да си натрият носовете. За да "нахранят" егото на собствениците си. И докато равенството няма да е провал за столичани, то за разградчани ще е такъв.

 

В момента двата отбора сякаш са от различна реалност. Лудогорец изглежда като лъскав "Кореком" от времената преди 1989 година -пълен с луксозна стока. Такава, за която останалите клубове могат само да си мечтаят. В сравнение с разградския си противник в момента сините изглеждат като бакалия от Жан-Виденовата зима, или една идея малко по-добре -имат криво-ляво играчи за стартов състав, но не и да бъде попълнена цялата група. Дефицитни стоки от нея (като централен нападател или крило) обаче се взимат само с връзки...
 
Двубоят е изключително важен за португалския наставник на домакините Бруно Рибейро, който стартира с три поражения в първите си три официални мача начело на отбора. Трудният успех с 3:2 на "Тича" му даде глътка въздух. Но столът му пак може да се разклати при поражение от осакатения тим на Левски.
 
Рибейро няма да направи кой знае какви промени в стартовата единайсеторка срещу сините спрямо гостуването на Черно море. Очаква се португалецът да извади от титулярите Кишада и Александър Василев. Мястото на първия ще бъде заето от Цветелин Чунчуков. Бившият нападател на Ботев Пд въобще не попадна сред 18-те за "Тича". Заради това разградча-ни заложиха на върха на атаката на Кишада. Правилото за един българин до 21 години сред титулярите пък бе изпълнено с включването на Василев. Той обаче игра изключително слабо и още на почивката отстъпи мястото си на Вандерсон. Бразилецът се намира в добра форма, но се очаква и срещу Левски да остане на пейката. По всяка вероятност вместо Василев ще стартира Лукоки. Това ще доведе до разместване и Мисиджан, който действаше като дясно крило срещу Черно море, ще мине на левия фланг. В отбрана Рибейро отново ще заложи на карето Сисиньо, Моци, Терзиев и Минев. Така за втори пореден мач Браян Ангуло, който бе сред най-слабите срещу Милсами и Литекс, ще остане извън единайсетте. В средата на терена пък партньор на Светослав Дяков се очаква пак да е Лукас Саша.
 
Португалецът върна в състава Михаил Александров, който бе пратен в дублиращия тим. Очаква се крилото да остане резерва. Взетите през седмицата нападател Кафу и бек Натанаел Пимиента получиха картотеки, но все още не се познават добре със съотборниците си и няма да се разчита на тях.
 
Стойчо Стоев, който отправи стрелички към бившия тим през седмицата, за трети път ще изведе сините на "Лудогорец Арена". В първия мач загуби с 0:1, а това костваше на столичани влизане в първата шестица миналата кампания. Отборът му обаче изглеждаше значително по-добре в първия полуфинал за Купата на България. Левски стигна до 0:0 (на реванша спечели с 1:0). Ще видим дали любопитната тенденция на прогресия на резултатите в Разград ще продължи и сините няма да успеят да излъжат съперника - да вкарат и да победят.
 
Специалистът няма особено голям избор - заведе в Разград само 16 футболисти. Той ще направи само една промяна - на мястото на наказания капитан Веселин Минев ще действа Аймен Белаид. Тунизиецът е възстановен от контузия в бедрото и ще бъде ляв бек. В центъра на отбраната ще са юношата Деян Иванов и австриецът Максимилиан Карнер, вдясно ще е Роман Прохазка. Пред тях ще са Георги Костадинов и Джереми де Ноойер, а Мигел Бедоя ще е плеймейкър. Борислав Цонев и Денис Махмудов ще се въртят на върха на атаката и левия фланг. Причината е, че тараните Атанас Курдов и Умар Диаби отново останаха без картотеки. На резервната скамейка на Левски ще има само 5 човека, като на нея не се вижда такъв, който да влезе и да обърне мача при нужда.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки