Лудогорец надхитри Левски и се изравни временно със Славия (+ВИДЕО)

Марселиньо вкара първия си гол във вратата на "сините" и поведе шампионите към втора поредна победа в първенството

Лудогорец надхитри Левски и се изравни временно със Славия (+ВИДЕО)
Лудогорец надделя над Левски с 2:0 в третия кръг на „А” група. С голове през второто полувреме на Марселиньо и Мисиджан разградчани се изравниха временно на върха със Славия, който е с мач по-малко. „Сините” наложиха отпор до изтичането на час игра, когато Йоргачевич капитулира след перфектен свободен удар на бразилеца Марселиньо, а в края беше безпомощен след перфектна комбинация между Мисиджан и Кишада и кинжален удар на първия.
 
Много битка, малко възможности и едно спорно положение в ущърб на Левски имаше през първото полувреме. След почивката Марселиньо вкара първия си гол във вратата на „сините” с хитро изпълнение на свободен удар на чертата на наказателното поле в близкия на Йоргачевич ъгъл. Вратарят направи две поредни спасявания, за да съхрани шансовете на „сините” поне за точка. Но те останаха с претенциите си за несъществуваща засада при голов удар на Махмудов през първата част, а освен това получиха втори гол четири минути преди края.
 
Победата е втора поредна за Лудогорец, докато Левски остава без успех този сезон и инкасира първо поражение след двете поредни равенства срещу Ботев и Литекс в първите два кръга.
 
Лудогорец опита да упражни контрол върху играта още в първите минути, но Левски беше подреден и се защитаваше добре. След първоначалния домакински натиск, при който опасен удар на Мисиджан мина на сантиметри до гредата (6’), „сините” погледнаха към вратата на Владо Стоянов. Пробив отляво на Мики Орачев разсея разградчани и Георги Костадинов бе оставен непокрит пред наказателното поле, но ударът на халфа попадна в тялото на неговия съотборник Денис Махмудов.
 
Лудогорец трябваше да извършва принудителна смяна заради разтежение на Йордан Минев. На мястото на крайния бранител влезе Ангуло.
 
Тимът на Бруно Рибейро създаде образцова атака точно преди първия половин час, когато Мисиджан проби отдясно и центрира, Вандерсон свали с глава за Марселиньо, срещу когото гостите бяха особено внимателно, но ударът на бразилеца беше изключително неточен. Любопитен факт преди мача бе, че Марселиньо няма гол във вратата на Левски.
 
Може би най-изящния момент дойде в 41-ата минута. Надъханият Борислав Цонев стреля изненадващо под гредата от 30 метра, но излезлият леко напред Стоянов съумя да извади в корнер.
 
Най-спорното положение дойде 2 минути по-късно. Махмудов бе изведен сам срещу вратаря, но прозвуча съдийски сигнал за засада. Въпреки това, македонецът продължи и вкара във вратата на спрелия да играе Владо Стоянов. Махмудов видя жълтия цвят, като повторенията показаха, че положението е много спорно и сякаш нападателят е на една линия със защитниците в зелено.
 
През второто полувреме битката продължи. Играчите на Левски притесниха Владо Стоянов, който с известни колебания се справи с ударите към неговата врата.
 
Лудогорец излъга Левски в 61-ата минута. Преди това Георги Костадинов и резервата Кишада се сблъскаха глава в глава пред наказателното поле, но нарушението бе в полза на разградчани. Марселиньо изпълни ниско покрай стената в близкия на Йоргачевич ъгъл. Вратарят обвини играчите на стената, но основната вина носеше той.
 
8 минути по-късно домакините можеха да удвоят, но Йоргачевич се реабилитира с отлично спасяване. Марселиньо пусна пред вратата за Саша, който засече, но сърбинът парира.  
 
Но в 86-ата минута беше безпомощен след кандилка под гредата на Мисиджан, който комбинира на двойно с Кишада, върнал му технично с пета. Преди това Кишада беше скрито задържан от Белаид и реферът не видя чиста дузпа.
 
Така, Лудогорец заслужено се поздрави с успех и събра 6 точки в своя актив, колкото има и Славия. „Белите” посрещат в неделя Черно море. Левски остана 6-ти с 2 точки, допускайки първа загуба през новия сезон. 

А ФГ 15/16

ПО   Отбор М П Р З Гола Г. ТО
1 0 Славия 2 2 0 0 6:0 6 6
2 -1 Лудогорец 3 2 0 1 5:4 1 6
3 1 Монтана 2 1 1 0 6:0 6 4
4 1 Берое 2 1 1 0 2:1 1 4
5 1 Литекс 2 1 1 0 4:2 2 4
6 0 Левски 3 0 2 1 3:5 -2 2
7 -1 Ботев Пд 3 0 2 1 2:8 -6 2
8 1 Черно Море 2 0 1 1 3:4 -1 1
9 1 Пирин 2 0 1 1 1:4 -3 1
10 0 Локо Пд 3 0 1 2 2:6 -4 1
Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

Крумовград с контрапозиция: До персоната с изявен статут...

"Недоумяваме каква е тази драма заради желанието ни да играем по-близо“

Митков в Левски до 2027 година

"Сините" се обвързаха с големия си талант

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки