Черно море спря полета на Славия и взе първа победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

„Моряците” се поздравиха след 1:0 в София в нервен мач, куп пропуски и червен картон

Черно море спря полета на Славия и взе първа победа (ВИДЕО+СНИМКИ)

Черно море постигна първа победа за новия сезон в А група. „Моряците” се наложиха с 1:0 над Славия в София и така спряха серията от два поредни успеха на „белите”.  Двубоят предложи много емоции, куп пропуски, най-вече през второто полувреме, и червен картон. Изгонен бе Мехди Бурабия, който ритна без топка Диего Фераресо.

 

Срещата ще се запомни и със страховития пропуск на Стенио минути преди края. Той взе топката от Георги Петков, който направи опит да лъже извън наказателното поле и загуби елементарно. Играчът на варненци обаче подцени ситуацията и отправи удар по земя от разстояние, който излезе в аут.

 

Така, Черно море събра актив от 4 точки след първите три кръга. Славия е с шест.

 

Гостите от Варна започнаха по-активно двубоя, демонстрираха по-голямо самочувствие от своя съперник в началните минути и владееха повече топката в началните минути.

 

Още в 8-ата минута старши треньорът на домакините Иван Колев се наложи да извърши принудителна смяна, след като Костадин Дяков се контузи. На негово място влезе младия Емил Мартинов.

 

„Моряците” показаха агресия и  търсиха по всякакъв начин път към вратата на съперника си. В 12-ата минута бившият футболист на „белите” Вилиян Бижев засече с глава добро центриране в наказателното поле, но прати топката покрай лявата греда на Георги Петков.

 

В 17-ата минута защитата на Славия капитулира след груба грешка на Пиргов, който подари топката на Курьор в опита си да изнесе. Атакуващият футболист на Черно море нахлу бързо в наказателното поле и веднага видя непокрития Бижев, който с плътен удар откри резултата. Това бе първи допуснат гол от страна на столичани за новия сезон.

 

След гола домакините се посъживиха и организираха няколко по-опасни атаки, но Георги Китанов трябваше се намесва решително само веднъж. Това се наложи в 21-ата минута, когато Ивайло Димитров бе изведен много добре, но младият страж излезе извън наказателното поле, изпревари нападателя и прати топката в странично хвърляне.

 

Малко преди края на първото полувреме градусите на терена се покачиха. Марк Клок вдигна високо крака си при борба за топката и ритна в главата Мартинов, което предизвика бурна гневна реакция както от щаба на Славия, така и от трибуните. Претенциите бяха за директен червен картон.

 

През втората част двата отбора предложиха атакуващ и динамичен футбол, като отново Черно море беше този отбор, който бе по-настоятелният и агресивен. Пред тима, воден от Никола Спасов, се откриха две златни възможности за гол. Първо голмайсторът Бижев бе изведен много добре и се опита да преодолее технично Петков, но вратарят плонжира и хвана кълбото. След това Курьор взе топката след грешка на Мбарга и излезе напълно сам срещу вратаря на домакините, но в последния момент загуби баланс и отправи много неточен удар.

 

В 66-ата минута славистите пропиляха с лека ръка най-чистото положение пред тях в двубоя до момента. Манзоро бе изведен майсторски с пас от дълбочина, чукна с глава към Ивайло Димитров , който от границата на наказателното поле отправи силен удар, но право в ръцете на Китанов.

 

В 81-ата минута Стенио направи изключителна глупост. Георги Петков изгуби елементарно топката извън наказателното си поле, футболистът на Черно море я овладя с лекота и отправи удар към опразнената вратата, въпреки, че можеше да напредне спокойно и да вкара най-лесния гол в кариерата си. В крайна сметка топката мина покрай лявата греда. 

 

До края на двубоя емоциите и страстите не секнаха. Черно море можеше да вкара и втори гол. Влезлият като резерва Живко Петков преодоля технично вратаря, топката се отби от гредата и се търкулна по голлинията, но бе изчестена. 


Галерия със снимки от двубоя може да видите ТУК!

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Левски U14 разби конкуренцията и стана шампион 3 кръга преди края

Отборът на Георги Коруджиев свърши отлична работа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки