Не пускат Дражев на Конгреса на БФС

Неуморимият футболен общественик иска да присъства на избирането на нов президент, тъй като според него е бил неправомерно отстранен., не го пускат, засега

Не пускат Дражев на Конгреса на БФС

Скандално отстраненият кандидат за президент на БФС Ивайло Дражев не бе допуснат да влезе в зала 3 на НДК, където се провежда Конгреса на БФС, предаде репортер на Novsport.com.

Неуморимият футболен общественик иска да присъства на избирането на нов президент, тъй като според него е бил неправомерно отстранен. Дражев е подал жалба след отстраняването си, според силата на която той смята, че днес трябва да бъде легитимен кандидат. Затова президентът на смятания за автентичен Черноморец чака пред НДК, в очакване делегатите на Конгреса да гласуват точка в дневния ред дали той да бъде допуснат като кандидат за президент.

Както е известно, до 15-ти януари бе представена кандидатурата на Дражев, издигната от Асеновец 2005 (Асеновград). Тя обаче бе оттеглена ден по-късно, което е извън срока за подаване на документи. Имаше протокол от Асеновец 2005, в който се посочва оттеглянето на Дражев. Той пък обвини

Междувременно изникна и въпросът дали конгресът ще бъде легитимен. Според правилника  при конгрес трябвало сегашното ръководство да бъде в оставка, но такава не е дадена. Конгресът на БФС не се водел извънреден, но такъв се правел само през есента.

Към момента делегатите все още се събират.  Кандидатурата на настоящия президент на централата - Михайлов, е издигната от три клуба - Локомотив (София), Литекс и Миньор (Перник). Тя ще бъде предложена и гласувана на конгреса.

Въпреки че се създадоха условия за поредица от административно-правни гафове при провеждането на конгреса на БФС и същия да бъде опорочен, вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков, който е председател на комисията, обяви, че всичко е в съответствие със законите и Устава на БФС и друга кандидатура, освен тази на Боби Михайлов, липсва. Към настоящия момент от 425 клуба, развиващи дейност и редовни членове на БФС, ще участват 418 с право на глас, като 6 клуба не са спазили срока за депозирането на делегатите си, а един редовно избран и представен делегат е починал. При това положение Михайлов най-вероятно може да бъде избран за нов четиригодишен мандат, като трябва да получи обикновено мнозинство от 50% +1 глас от присъстващите на конгреса делегати или точно 210 души, ако присъстват всички делегати.

 

Борусия (Мьонхенгладбах) хареса Дуа от Лудогорец

Нападателят е оценен на 5 милиона евро

Славия ще спре Крумовград за Топ 6

Вижте подробности

Ясен е окончателният капацитет на "Българска Армия"

Стадионът ще събира междъ 16 и 18 хиляди души

Александър Любенов: Грешките изграждат

Стражът на Локо София говори по няколко теми както на терена, така и извън него

Крумовград си хареса звезда на Ботев Враца

Браян Переа има 6 гола в 25 мача този сезон

Архитект Хаджиев: Този стадион ще е впечатляващо съоръжение

"Горди сме, че по-малко от година след представянето на проекта, вече текат дейности", заяви той

Снимат филм за най-великия голмайстор на Черно море

Идеята е на фен фракция Д'Ъртанян

Томаш изгуби трима за мача с ЦСКА 1948

Сериозни проблеми за Локо Пловдив преди мача в неделя

Лудогорец поздрави Кирил Домусчиев за рождения ден

"Най-доброто предстои", обещаха "орлите" на собственика си

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки