Аржентинската делегация на гости на Нефтохимик се влюби в Бургас

Ветераните от футболен клуб ГЕБА (Буенос Айрес), техните съпруги и приятели бяха посрещнати топло от представители на общината

Аржентинската делегация на гости на Нефтохимик се влюби в Бургас
Аржентинската делегация, която в неделя посети Бургас заради Нефтохимик, си тръгна с отлични впечатления от нашия град. Ветераните от футболен клуб ГЕБА (Буенос Айрес), техните съпруги и приятели бяха посрещнати топло от представители на общината.

„Изключително съм щастлив да Ви приветствам от името на кмета на Бургас с добре дошли в нашия красив град. Надявам се, че сте се разходили из центъра и сте видели какво е направено за последните осем години. През 2015-а година Бургас беше обявен за Европейски град на спорта. Тук се проведе Европейско първенство по футбол за юноши. Изградени са много спортни площадки, тъй като ние се стремим да развиваме масовия спорт. От младото поколение ще излязат бъдещите професионални спортисти”, заяви председателят на общинския съвет Константин Луков и изрази надежда, че връзката между двата града ще се задълбочава. На Нефтохимик председателят на ОбС-Бургас пожела да почерпи от опита на ГЕБА и да постигне неговите успехи.

„Изключително съм радостен, че футболен клуб ГЕБА намери в лицето на Нефтохимик партньор и приятел с който да изиграе един мач. Много се радвам, че точно нашият клуб попадна във вашето полезрение. Нефтохимик има близо 60-годишна история и се радваме, че клуб от Буенос Айрес стана наш приятел”, каза изпълнителният директор на „шейховете” Николай Тодоров.

Аржентинците получиха за спомен от община Бургас подаръци и сувенири. От своя страна те връчиха на Костантин Луков специален плакет и кратко представяне на своята история. Домакините от Нефтохимик от своя страна бяха подготвили много изненади. Всеки от гостите получи шалче с емблемите на двата отбора, както и бутилка вино от специална серия на Нефтохимик.
Шеф на Нафтата с интересни разкрития, вижте каква отлична новина чака Бургас

Интервю с изпълнителния директор Николай Тодоров

Сензациите в пресата: ЦСКА праща защитник в Етър

Война в Бургас заради треньор, Ренан виси за Торпедо, Стивън Петков води атаката на Ботев срещу ЦСКА, бразилец пред дебют и още…

ОБЗОР: Нефтохимик е лидер в Югоизточната Трета лига (РЕЗУЛТАТИ)

Вижте как завършиха срещите от третия кръг и класирането след тях

ОФИЦИАЛНО: Нефтохимик се раздели с треньор по взаимно съгласие

Господин Господинов вече не е част от академията

ОФИЦИАЛНО: Джамбазки аут от футбола за година!

Треньорът нападна съдия след мач от Втора лига, одрусаха здраво ЦСКА, Ботев и Локо, вижте всички решения на Дисципа

Черно море с втора победа в Елитната група

“Моряците”, водени от Мартин Христов, надиграха тима на Нефтохимик в Бургас с 2:0

ОБЗОР: Нефтохимик взе 3 т. от Марково в Югоизточната Трета лига

Вижте всички резултати и класирането след втория кръг

Димо Кръстев с повиквателна за националния отбор

Талантът заминава за приятелски турнир в Москва

Кишишев: Бургаското дерби ще ни даде 3 т. и нищо повече

"Нефтохимик е като асансьор - хем в елита, хем е в Трета лига", каза още бившият национал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки