Още един шампион по суперкрос ще се включи в състезанието в София

Джъстин Брайтън пристига с амбиции за победа

Още един шампион по суперкрос ще се включи в състезанието в София
Преди броени дни стана ясно, че още един шампион по суперкрос ще се включи в състезанието  Supercross Sofia 2015|The Battle Begins. За надпреварата в столицата ще пристигне Джъстин Брайтън (Justin Brayton|JB10), който е част от ТОП 5 на най-добрите състезатели по суперкрос. Брайтън за първи път идва в Източна Европа, след като печели Geneva Supercross, Bercy  Supercross и Genova Supercross.

Джъстин се състезава като професионалист през последните 7 години. Неговата кариера в мотокроса стартира едва, когато Брайтън е на 18 години. Още с първото си състезание на Arenacross той демонстрира огромния си потенциал и само няколко години по-късно, през 2006 година прави първата си пълна година в класа Supercross Lites. JB10, както е неговото прозвище, е бивш пилот на JGR и именно с тях печели всиките си титли в Европа. С екипа на JGR Джъстин се увенчава и със сребърен медал от X Games 15 през 2010 година. След изключително силен сезон през 2014 година, той подписва договор с BTO KTM, за които се състезава и в момента. Дебютът му с BTO KTM е през октомври 2014 година на състезанието Red Bull Straight Rhythm, на което Брайтън финишира втори.

Брайтън идва в България с амбициите да спечели и това състезание. Той е поредният американски състезател по суперкрос, който се включва в Supercross Sofia 2015|The Battle Begins. Джъстин ще се изправи срещу някои от бившите си съотборници от JGR, като Уестън Пайк и Филип Николети, както и българската звезда Стоян Рашков.

Фил Николети от JGR, който е известен с прозвището Мръсния Фил (Filthy Phil), също идва с амбиции за подиум в София. Младият състезател крие огромен потенциал, който успя да разкрие през 2014 година, когато късметът му се усмихна и след тежка контузия на титуляра на отбора Джъстин Барша Фил се представи изключително добре, като имаше класирания и в ТОП 10. 

Професионалната кариера на Николети е белязана от много поврати още от самото начало. В началото на кариерата си в суперкроса той получава „златно“ предложение от австралийски отбор, но поради техническа грешка в заявлението му за работна виза,която той допуска сам, визата му е отказана и договорът му е прекратен. Фил е принуден да стартира кариерата си отново от нулата като частен състезател, без да е част от нито един отбор. Едва през 2013 година той се присъединява към отбора N-Fab/TiLUBE/Yamaha team, а през 2014 година вече е част от JGR Yamaha.

Битката за титлата в София ще изправи един срещу друг Джъстин Брайтън и Фил Николети, но кой ще се качи на подиума на славата в Арена Аремеец ще стане ясно през есента.

Международният шампионат по суперкрос Supercross Sofia 2015| The Battle Begins ще се състои от 31 октомври до 1 ноември 2015 в зала „Арена Армеец“.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки