Ново изпитание за отборите в Премиум Рали София - Свети Влас (ВИДЕО)

Вижте снимки на Шампионите в Сезон 2015!

Ново изпитание за отборите в Премиум Рали София - Свети Влас (ВИДЕО)

Преди по-малко от два месеца феновете на суперавтомобилите се радваха на ежегодния кордон от коли, пътуващи по маршрута на Премиум Рали София - Св. Влас. След 4 дни нон-стоп състезания, включващи точни езди, най-бързи обиколки на писти и драг, над 20 автомобила приключиха безаварийно с грандиозен финал пред хотел "Маринела" в столицата.

Победителите Х. Томов и Т. Томов, водачи на Nissan GT-R Black Edition със състезателен номер 23, участваха в традиционната фотосесия с купите си. Домакин за снимките бе Candy club, в непосредствена близост до хотел "Маринела".За призовото си място Шампионите получиха чисто нов комплект гуми от Примекс.

В специално интервю Х. Томов и Т. Томов споделят своите впечатления за Премиум Рали София - Свети Влас:

Разкажете нещо повече за себе си...

Х. Томов:Казвам се Христо Томов и съм пилотът на автомобил Nissan GT-R Black Edition. Участвахме със сина ми - Томи Томов.
Аз съм строителен предприемач от Пловдив, живеем и в България, и в Маями.

Т. Томов: Аз съм Тома Томов. На 18 години съм и уча в Щатите.

Как се "запалихте" по автомобилите?
Х. Томов: От малък още. Мисля че почти няма момче, което да не си мечтае за бързи коли и високи скорости. С времето започнах да се интересувам все повече от автомобилите, както и да имам професионални умения в шофирането. 
Всеки ден, за съжаление, сме свидетели на "войната по пътищата", която според мен е съчетание на скорост с неопитност. 

Покрай твоя баща ли си толкова запален по автомобилите?
Т. Томов: Отчасти. Особено през последните 2-3 години се интересувам много: гледам в Интернет, проучвам, посещавам автосалони. В Америка има огромни автосалони. Но баща ми е една от основните причини да съм фен на автомобилите. 

А защо GT-R? Разкажете ни за този автомобил. 
Х. Томов: Имал съм доста различни коли. Имайки своя си концепция на "проба-грешка", накрая стигнах до една кола, която за мен е идеалната комбинация между страшно агресивна кола, съчетана с невероятна стабилност и здравина. Всички харесваме италианските автомобили, но те са пословични със своите проблеми. Японците са направили наистина една брутална машина. Макар и не толкова атрактивен и фамозен на външен вид, мисля че Nissan GT-R винаги "обърква сметките" на големи (в кавички или не)  спортни коли. В това състезание - Премиум Рали София - Свети Влас, колата го доказа. Именно с този GT-R победихме Ferrari, Porsche Turbo S и много други премиум марки. 
Разбира се, в това състезание единият фактор е колата, но другият остава самото каране. Доказахме, че не най-добрата в технически аспект кола или не най-бързата в този смисъл, може и стана Шампион. В Премиум Рали София - Свети Влас трябва да има съчетание между кола, шофьор и навигатор. 

Какво ви накара да участвате в Премиум Рали София - Свети Влас?
Х. Томов: Аз харесвам такива прояви. Те преди всичко социализират хората. Ние намерихме много приятели в това състезание. Организаторите са много готини, при тяхна покана едва ли някой може да откаже. 
Най-вече страстта към автомобилите, съчетана с едно приятно изживяване ни накара да участваме в Ралито.

Има ли толерантност на пътя?
Х. Томов: Между нас - състезателите толерантността е "издигната в култ", за разлика от обичайното шофиране по пътищата. 

Какво ще пожелаете на останалите шофьори на пътя?
Т. Томов: Искам да им пожелая всички да се забавляват, карането е едно страхотно усещане! Да бъдат и толерантни на пътя, да поставят Живота на другите пред себе си. Когато седнеш зад волана на една кола, ти отговаряш за живота на останалите на пътя, а не само за себе си. 

Въпреки че тазгодишното издание приключи, екипът на Премиум Рали София - Св. Влас, заедно с Клубът на GT-R България, са приготвили една допълнителна изненада за нас - феновете на адреналина и бързите коли. От 18 до 20 Септември 2015 ще се проведе Празникът на скороста в Разлог. Там можете да видите много от участниците през всичките 3 сезони на ралито, както и много други включили се в името на автомобилния спорт в България. Част от изпитанията ще са драг, италианско преследване и скоростни отсечки, а Победителят само един...
Нетърпеливите могат да прочетат повече информация за инициативата, както и да заявят своето участие на: www.premiumrally.com

Ето и няколко кадъра от фотосесията с Шампионите в Сезон 2015 в Candy club. Фотограф: Димитър Чилов:

Актуално

20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки