София с чисто нов спортен комплекс

Съоръжението е изградено за срок от 5 месеца за близо 3 милиона лева

София с чисто нов спортен комплекс

Премиерът Бойко Борисов, министърът на младежта и спорта Красен Кралев и кметът на София Йорданка Фандъкова разгледаха новия многофункционален спортен комплекс в „Зона Б5”, чието изграждане е неразделна част от плана за парк „Възраждане”.

Сред официалните гости на комплекса бяха много спортни звезди на България, сред които Тереза Маринова, Йордан Йовчев, Георги Глушков, Тити Папазов, Наско Сираков, съветникът на министър Кралев – Гошо Гинчев, ветерани футболисти и много деца, които нагледно демонстрираха как се използват игрищата.

Бойко Борисов подчерта, че целта на правителството е да стимулира изграждането на такива съоръжения, на които децата да спортуват. 

„Поканих големи имена на спорта, за да си кажат мнението. Виждате колко деца има в този квартал, сега продължаваме и с парка. Виждате става едно много хубаво съоръжение, което довечера до 10, дори до 11 часа сигурно ще бъде пълно с деца”, посочи премиерът.  

Министър Красен Кралев и баскетболният треньор на „Левски” Тити Папазов, поощрени от премиера Борисов, също изпробваха новите кошове на баскетболната площадка.

На площ от 23 897 кв. м. са изградени 3 терена за мини футбол, 3 тенис корта, игрище за плажен футбол и плажен волейбол, пързалка за кънки и хокей на лед, която през лятото ще се използва за алтернативни спортове, игрище за стрийтбол, игрище за петанк, покрита площадка с 8 тенис маси, игрище за деца и детска площадка. Комплексът разполага още с преместваеми трибуни за 150 седящи места, което позволява в него да се организират различни турнири и състезания.

Съоръжението е изградено за срок от 5 месеца за близо 3 милиона лева със средства по програмата „Джесика“ чрез Фонда за устойчиво градско развитие на столицата и се стопанисва от „Спортна София – 2000” ЕАД. 

 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки