Лечков се отчете за мандата: Отделяме средства за спорта като цяло (аудио)

“Не виждам коя община в следващите години може да ни бъде конкуренция откъм спортна база"

Лечков се отчете за мандата: Отделяме средства за спорта като цяло (аудио)

“С встъпването ми в длъжност започнахме да заделяме средства за спорта като цяло, както и за клубовете в общината и персонално за най-добрите ни състезатели. Към днешна дата имаме резултати”, обяви кметът на Сливен Йордан Лечков в края на мандата си.

Градоначалникът отчете дейността си  през изтичащия мандат, като посочи, че сливенската община е сред водещите в страната от към спорт и база, предаде кореспондентът на Novsport.com в Сливен. 

“Успоредно със заделените средства за спорт, възстановихме и материалната база, което вече е факт. Съжалявам, че не успяхме да направим базата за плажния футбол, волейбол и скейт парк, които щяха да бъдат част от комплекса “Хаджи Димитър”.

В следващият мандат ще се върви в тази насока, което е и в програмата за предстоящите избори” допълни Лечков.
Той вметна, че и в най-скоро време и ще бъде пусната в действие и покритата лекоатлетическа писта, където в момента се подменя настилката с тартанова. Спортната база на Сливен ще се увеличи и с още един обект, след като Военния стадион ще стане публична общинска собственост.

“Не виждам коя община в следващите години може да ни бъде конкуренция от към спортна база”, похвали се кметът.

Той не отрече, че при евентуален нов мандат може да има нови кадри, които да работят в структурите на спорта към общината.
“Ще има преструктуриране на структурата”, поясни градоначалникът. 

 Още от Лечков чуйте в звуковия файл!

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки