Ултраси на Зоря (Луганск) и Легия (Варшава) се млатиха в центъра на Киев

Двата отбора играят тази вечер в Лига Европа

Ултраси на Зоря (Луганск) и Легия (Варшава) се млатиха в центъра на Киев
Фенове на отборите на Легия (Варшава) и на украинския Зоря (Луганск) са си спретнали бой в района на Площада на независимостта в Киев, а сблъсъците са прекратени от намесили се служители на полицията. Това съобщава украинската телевизия 112 канал. Двата отбора по-късно днес ще играят мач от турнира Лига Европа, първа среща от плейофите за влизане в груповата фаза.
 
В хода на сблъсъците са били разбити няколко прозореца, бяха хвърлени и димки, както и ракети, се казва в информацията на медията. В момента полицаите са направили кордон на площада и са разделили двете агитки, за да не се допускат повече инциденти.

"По-скоро може да се каже, че боят е бил започнат и провокиран от полските фенове. Те първи хвърлиха бомбички и димки. Сега ще ги отделим и ще ги съпровождаме до стадиона и в самия сектор по време на мача. Ако отново нарушат реда, ще бъдат арестувани и заключени за 24 часа в участъка, заяви пред журналистите началникът на киевското полицейско управление Александър Терешчук.

По думите му, само днес полицията е арестувала 60 украински запалянковци, които са нарушили обществения ред. Информация за пострадали в момента няма, а заведенията, в които са останалите поляци, които не са взели участие в боя, се охраняват от служители на специалните служби.

Това е втори бой в рамките на два дни между поляци и украински фенове. Снощи около 50 запалянковци от двете страни са организирали бой в района на киевската метростанция Хидропарк. В резултат на акция на полицията деветима от участниците в мелето са прибрани в участъка.

Мачът е тази вечер на стадион Валерий Лобановски и се играе в Киев заради окупирания град Луганск от руски военни части от нестихващия конфликт в Източна Украйна.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки