Сензациите в пресата: Левски не ще и да чуе за Гаджев

Ераносян започна чистката от Ангуло, премии и заплати на "Армията", Иршак и Стаховяк дават Ботев на ФИФа, довереници на Гриша Ганчев гледат ЦСКА

Сензациите в пресата: Левски не ще и да чуе за Гаджев
Сензациите в родната спортна преса на 21 август, петък, 2015 година:

Меридиан мач: „Сините” за Гаджев: Не, не, и не!

Спортно-техничес­кото ръководство на Левски продължава да е твърдо против евентуалното завръ­щане на Владимир Га­джев на „Герена".

Бившият капитан все още е без отбор и в „сините" среди усиле­но се говори, че ско­ро ще поиска отново да облече фланелка­та на Левски. Самият халф твърди, че е близо до трансфер в испанския втородиви-зионен Алавес. Дока­то между двете стра­ни няма договор, Га­джев ще си остане вариант за Левски.

„Времето на Влади на „Герена" изтече. Поне на този етап ня­маме нужда от него. Георги Костадинов и Де Ноойер се предс­тавят страхотно в центъра. Те дават све­жест на отбора. Ако Гаджев се върне, един от тях ще трябва да остане на пейката", казват от „Герена".

7 дни спорт: Ераносян отстрани Браян Ангуло

Новият треньор на Лудогорец Едуард Ераносян удари по масата, пише "7 дниспорт". След срещата със собственика Кирил Домусчиев на старшията му бяха развързани ръцете и той започна чистка.

Той поведе в битката с подривните елементи Томанов и Петричев, след като първият напускащ от футболистите е Браян Ангуло. Дебелият колумбийски защитник, който за 1 година скъса нервите на всички в Разград, няма вече да бъде част от шампионите. Ангуло не тренира с първия тим в последните няколко дни, а освен това не е и в групата за днешния мач с Пирин.

Футболистът пристигна през миналия юли по личното настояване на Методи Томанов срещу космическите 1,5 млн. евро, с което Кирил Домусчиев счупи трансферния си рекорд. Изданието посочва, че Ангуло не е единственият нарочен от Ераносян.

Треньорът не е доволен и от други трима футболисти, които също са доведени от Томанов - Джоди Лукоки, Лукас Саша и Иван Чворович. Първите двама пристигнаха в Разград през това лято, като за Лукоки шампионите броиха 1,1 млн. евро.

Труд: Премии и заплати на „Армията”

ЦСКА разгроми „София 2010“ с 4:1 за купата, а веднага след мача футболистите бяха зарадвани с премии и заплати. За втори пореден път „червените“ получават месечните си възнаграждения много преди първо число.

За първите 2 победи във „В“ група - по 3:0 над „Струмска слава“ и „Септември“, играчите получиха бонус по 450 лева. Ръководството на ЦСКА не иска да се повтаря лошата практика от миналото, когато заплатите се бавеха дълго, а премиите въобще не се даваха.

Финалът в столичния кръг за Купата на България срещу „Септември“ ще е отново на ст. „Локомотив“ в кв. „Надежда“. Съперникът на ЦСКА спечели жребия за домакинство на двубоя. Но в шампионатния мач между отборите, спечелен с 3:0 миналата неделя, грандът игра пред 5000 свои запалянковци. А едва стотина подкрепяха „Септември“.

7 дни спорт: Иршак и Стаховяк сезират ФИФА заради Ботев (Пд)

Двамата бивши футболисти на Ботев (Пловдив) Адам Стаховяк и Томаш Иршак ще дадат отбора на ФИФА, пише "7 дни спорт". Причината е, че "жълто-черните" не са изпълнили обещанията си да покрият задълженията си към тях.

Ботев е издължил 60% от сумата досега и после ръководството е имало договорка с играчите до 5 юли да се плати остатъкът. Това не се е случило, а после са се разбрали за отсрочка до края на юли. Тази договорка също не е била изпълнена и на Стаховяк и Иршак им е било обещано, че до 9 август ще се плати всичко. Полският страж специално е дошъл от Турция, но не е получил парите си.

Вече минават десет дни от поредния неспазен срок и двамата бивши играчи на Ботев са решили да сезират ФИФА, която да вземе отношение по казуса. Те са решили да не правят повече компромиси заради неспазените срокове. Иршак пък се подвизава в Иртиш (Павлодар) под ръководството на Димитър Димитров.

Тема спорт: Човек на Ганчев изгледа мача със София 2010

Приближеният на Гриша Ганчев Георги Пенчев изгледа мача между ЦСКА и София 2010 за Купата на България. Той бе в компанията на бъдещия изпълнителен директор на клуба Пламен Марков и главната счетоводителка на "Петрол" АД.

Гриша Ганчев е основен акционер в това дру­жество, а самият Пенчев притежава 16% от акциите на "Петрол" и минава за един от най-приближените хора на Ганчев. Дали Пенчев ще влезе под някаква форма в ЦСКА за в бъдеще е открит въпрос, но не е изключено той да получи назначение.

"Тема Спорт" припомня, че Пенчев е бил изпълнителен директор на Литекс. Освен това е бивш автомобилен състезател, както и член на дружеството "футболен клуб Шабла". Той е основен юрист на компанията "Литекс Комерс".

Така или иначе появата на стадиона на Пенчев е доста любопитна, а не е изключено и самият Ганчев да се появи на "Армията" още тази неде­ля. В случай че няма служебни ангажименти, той може да изгледа мача от първенство­то ЦСКА - Чепинец. Ганчев стана свидетел досега един­ствено на контролата със Спартак Пл (0:1) на старта на лятната подготовка.

На мача със София 2010 в сряда присъстваха и други приближени до Ганчев хора.

Меридиан мач: Хората на Гриша Ганчев убиха Локо (Сф) за 20 000 лева

Локо (Сф) ще бъде изхвърлен от „В” група, тъй като няма да се яви на мача с Миньор (Пк). Това призна изпълнителният директор на клуба Ивайло Аспарухов след среща с босовете Петър Касев и Кирил Льосков, който е кумец на Гриша Ганчев.

„Големият бизнес­мен" Петър Касев не може да осигури 20 хиляди лева, за да продължи Локо (Сф) участието си в пър­венството. Искам да го попитам що за пре­зидент е той,така ли управлява фирмите си, ако ги има изоб­що, и кой му е дал па­ри, за да се прави на това, което не е? Локо ( С ф ) върви към фалит. Няма да можем да орга­низираме мача с Миньор (Пк) през уикенда, а и няма как да назначим нов треньор и да платим на футбо­листите. Явно цир­кът на Касев прик­лючи", заяви ядо­саният Аспарухов.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки