Сливен размаза Несебър за 18 минути

"Оранжевите" тотално надиграха гостите от Несебър, но победиха само с 4:0

Сливен размаза Несебър за 18 минути

Отборът на Сливен победи гостуващия на стадион „Хаджи Димитър” тим на Несебър с категоричното 4:0 в мач от 7-ия кръг на Източната „Б” група.

 
За радост на около 1000-та зрители по трибуните, „оранжевите” успяха да се разправят със своя съперник до 18-ата минута, когато падна последното попадение.
 
Домакините откриха резултата още в 8-ата минута с попадение на Миндев. След не особено силен удар на Валентин Веселнов от около 20 метра, вратарят на гостите Григоров игра несъсредоточено и изби топката в краката на капитана на Сливен, за когото не бе трудно да се разпише.
 
Само две минути по-късно Веселинов намери Миндев в наказателното поле на Несебър и капитанът на „воеводите” бе фаулиран от Григоров, а главният рефер Александър Костадинов не се поколеба да посочи бялата точка. Зад топката застана Ивайло Петров, който хладнокръвно отбеляза.
 
Ранната голова фиеста на домакините обаче не спря дотук. В 16-ата минута резултатът доби класическо изражение, след като Хюсеин Филипов получи пас от Веселинов на границата на наказателното поле и с много красив удар прати топката в горния десен ъгъл на вратата на гостите.
 
Крайният резултат 4:0 бе оформен едва в 18-ата минута, когато направилият две асистенции Веселинов, който участва и при атаката за дузпата на сливналии, ознаменува добрата си игра с гол. Той се разписа директно от пряк свободен удар от около 22-23 метра, пращайки топката неспасяемо в горния десен ъгъл.
 
Веселинов не спря дотук с добрите изяви и продължи да тормози противниковата защита. Той правеше буквално каквото си поиска с бранителите на Несебър по лявото крило.
 
Логично след четвъртото попадение домакините намалиха оборотите и започнаха да разиграват продължително топката. Те можеха да отбележат и още голове, ако не бяха пропуските на Веселинов, Идризов и Тодоров, който дори разтресе горната греда в 67-ата минута.
 
Гостите много рядко излизаха на стрелкови позиции, но все пак Богданов и Грозев можеха да намалят разгромния резултат, ако техните удари бяха намерили очертанията на вратата.
 
Успехът изкачи сливналии на пета позиция с актив от 11 точки, докато Несебър се свлече на осмо място и вече е в застрашената зона със 7 пункта. 

 

Вижте как се разви мача по минути:

 

 91' Край на мача.

 

90' Страхотна контра на Сливен. Веселинов отново преодоля трима по лявото крило и подаде към Костов, който от около 22 метра стреля с бомбен шут, но Григоров плонжира добре и изби.

 

85' Иван Димитров центрира в наказателното поле на Сливен, където Камбуров чисти с глава. Топката обаче попада в краката на Галин Богданов, който пробва да стреля от 20 метра и топката минава на метър и половина над напречната греда.

 

84' Пряк свободен удар в полза на Несебър. Иван Димитров центрира прострелно към близката греда, където обаче Вълчан Чанев чисти с глава.

 

80' При бърза контра за Сливен, Костов изведе Камбуров очи в очи с Григоров, който напусна наказателното си поле, но футболистът на домакините се подхлъзна и предостави топката на стража на Несебър.

 

72'  Току що влезлият Михаил Камбуров центрира отдясно в наказателното поле на Несебър и след нескопосана намеса на Радев, топката попадна в краката на Филипов, който от около шест метра стреля покрай дясната греда.

 

70' Иван Цанков центрира отдясно, където непокритият Галин Богданов стреля с глава от шест метра, но топката премина встрани от дясната греда.

 

68' Последна смяна в отбора на Сливен. На мястото на Стайко Стойчев влиза Михаил Камбуров.

 

 67' След контраатака за Сливен по лявото крило и добра комбинация между Веселинов и Тодоров, последният навлезе в наказателното поле на гостите и нацели напречната греда.

 

61' Двойна смяна в отбора на Несебър. На мястото на Стефан Крачунов в игра се появява Борислав ИвановЦветелин Радев пък заменя Стоян Кадивчин.

 

59'  След продължителна атака на Сливен, топката попадна в Идризов, който пробва пряк обстрел около 20 метра, но топката излиза на 4-5 метра в аут.

 

52' Веселинов напредна по лявото крило, преодолявайки трима бранители на Несебър и излезе очи в очи с Григоров, но след удара му топката премина на сантиметри встрани от вратата. 

 

51' Втора смяна в състава на Сливен. Светослав Петров напуска терена, а на негово място в игра се появява Димитър Тодоров.

 

47' Веселинов центрира опасно отдясно, но Григоров излиза решително и боксира.

 

 46' Начало на второто полувреме! В състава на Сливен е извършена една смяна. На мястото на Живко Динев в игра се появява Вълчан Чанев.

 

45' Край на първата част!

 

45' При една от редките контраатаки на Несебър, Кадивчин проби по дясното крило и центрира в наказателното поле на Сливен, след което капитанът Грозев намери топката с глава около точката на дузпата, но кълбото премина на сантиметри от лявата греда.

 

40' Отборът на Сливен изцяло владее инициативата. След четвъртото попадение "оранжевите" задържат повече топката, без да създават сериозни опасности пред вратата на гостите.

 

28' Добра атака за Несебър. Цанков намери Кадивчин с хубав 25-метров пас и той напредна по дясното крило. Последва остро центриране в наказателното поле, но Ивайло Петров изчисти топката в ъглов удар.

 

24' След фаула последва бърза контраатака за Сливен. Ивелин Костов изведе Светослав Петров, който остана очи в очи с Григоров, но при опита си да го финтира си поведе топката встрани и Кадивчин изчисти в ъглов удар.

22' Стайко Стойчев от отбора на Сливен получава жълт картон за извършено нарушение срещу Грозев.

18' 4:0! Валентин Веселинов, който има две асистенции и участва в атаката за дузпата на Сливен, ознаменува добрата си игра с гол след като отбеляза директно от пряк свободен удар! Топката бе поставена на около 22-23 метра фронтално срещу вратата на гостите и Веселинов забоде топката в горния десен ъгъл. 

 

16'  3:0 за Сливен! Веселинов намери Хюсеин Филипов на границата на наказателното поле и той отбеляза много красив гол, пращайки топката в горния десен ъгъл на вратата на Несебър.

 

11' Ивайло Петров бележи от бялата точка.

 

 10' Дузпа за Сливен! Жълт картон за Григоров, който фаулира Миндев в наказателното поле. 

 
 8' 1:0 за Сливен! Миндев бележи! Костов подава към Веселинов, който стреля не много силно от 25 метра, но вратарят Григоров не успя да улови. Топката се върна в Миндев, който от непосредствена близост откри резултата със силен удар в горния ляв ъгъл.

 
4'  Гостите също създават опасност. След пас на Богданов, Грозев навлезе в наказателното поле, където успя да финтира Динев и нанесе удар по земята, но топката премина на сантиметри от левия страничен стълб зад Караманов.

 

2' Първа опасност пред вратата на Несебър. След центриране на Ивайло Петров, Филипов се размина с топката и не можа да отправи хубав удар с глава.

 

1' Начало на мача. Несебър изпълнява начален удар. На стадион "Хаджи Димитър" има около 1000 зрители.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Сливен: 12. Караманов (к),  2. Ив. Петров, 18. Ст. Георгиев,
25. Стойчев (68'), 5. Динев (46'), 6. Идризов, 7. Миндев, 24. Филипов,
9. Костов, 10. Веселинов, 19. Св. Петров (51')

Резерви:
 1. Господинов, 22.Камбуров (68'), 4. Тодоров (51'),
14. Чанев (46'),16. Ив. Иванов, 21. Андонов, 8. Апостолов

Несебър: 1. Григоров, 22. Крачунов (61'), 24. Димов, 17.Кадивчин (61'),
16.Орловски,10. Кокалджиев, 23. Богданов (61'), 8. Ив. Димитров,
9. Грозев (к), 15. Граматиков, 11. Цанков

Резерви:
 33. Костадинов, 2. Димитров, 21. Радев (61'), 7.Иванов (61'),
20. Янев, 27. Хараламбов

Главен съдия: Александър Костадинов

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки