Левски ще търси трета поредна победа в "А" група

„Сините” за първи път с двама чисти нападатели в състава и със само един контузен

Левски ще търси трета поредна победа в "А" група
След финансовата инжекция през седмицата Локомотив Пловдив ще се опита да вземе глътка въздух и на терена срещу Левски. Черно-белите ще преследват първа победа в първенството днес от 20:00 часа на "Лаута".

Треньорът им Христо Колев-Бащата обаче има проблеми с окомплектоването на състава. Той няма да може да използва направилия силни мачове Йоан Ласиман, който е контузен. Халфът получи разтежение на бедрен мускул в гостуването на Лудогорец (0:1), а лекарският щаб не успя да го възстанови за срещата. В лазарета продължава да бъде и дефанзивният полузащитник Ванчо Траянов. В тяхно отсъствие най-вероятно в центъра на терена ще действат Оливие Боне и Георги Вълчев.

Шанс за изява отново ще получи Димитър Велковски. Той ще е играчът, роден след 1 януари 1994 година, в състава на домакините. Другата опция за млад играч пред треньора Христо Колев е защитникът Христо Стамов за левия бек, но той няма да се възползва от нея. Карето в отбраната отново ще е съставено от Пламен Крумов, Кирил Котев, Александър Тунчев и Крум Стоянов. На върха на атаката ще си партнират Мартин Камбуров и Зоран Балдовалиев, а скоростта в нападението ще идва от Бирсент Карагерен. Локо Пд ще опита да наложи изчаквателна тактика и да разчита на контраатаки и статични положения.

За първи път от началото на сезона колегата на Колев - Стойчо Стоев, няма никакви сериозни кадрови проблеми. Той няма да може да разчита единствено на трайно контузения Александър Александров. Стоев има няколко дилеми по състава, но най-вероятно ще заложи на тима, който победи с 2:0 Монтана в предишния кръг на „Герена". Победата бе втора поред на нула за „сините” и сега те ще опитат в трети пореден кръг да вземат пълния комплект от точки. На вратата несменяем титуляр е Боян Йоргачевич, а пред него са Роман Прохазка, Максимилиан Карнер, Аймен Белаид и Веселин Минев. Пред тях ще са Георги Костадинов и Джереми де Ноойер. По десния фланг ще напада Божидар Краев. За лявото крило Стоев до последно ще избира между юношата Мики Орачев и македонеца Денис Махмудов.

Шансовете на първия да започне обаче са по-големи, пише "Тема спорт". В ролята на плеймейкър ще е Борислав Цонев. Негова алтернатива е Мигел Бедоя. Испанецът обаче доскоро лекуваше контузия. И с оглед на очаквания по-тежък терен на "Лаута" заради падналите дъждове легионерът ще остане на пейката. Опциите за върха на атаката вече са две - Атанас Курдов и Умар Диаби. В Левски планират французинът да остане резерва и да се появи на терена през втората част. Нападателят има прилична бързина и така ще може да тормози поуморилите се защитници на Локомотив.

От управата на домакините призоваха феновете да напълнят "Лаута" въпреки скандалите между бивши и настоящи шефове през седмицата.

"Локомотивският дух е над всичко. Той винаги е държал клуба на ниво. Той е по-силен от всякакви борби за власт и заради него Локомотив Пловдив винаги ще го има. Призоваваме привържениците да загърбят всякакви вътрешни противоречия и вражди и да дойдат на стадиона, за да подкрепят отбора срещу Левски! Футболистите имат нужда от феновете", написаха на сайта на клуба. 

Мачът Локо (Пд) – Левски стартира в 20:00 часа и ще бъде излъчван пряко по Диема Спорт 2, а главен съдия е Станислав Тодоров.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки