Искат да излъчват „В” група като елита

Идеята за това идва от голяма фирма, кандидат за генерален спонсор на трета дивизия

Искат да излъчват „В” група като елита

За първи път в историята мачове от аматьорската „В“ група може да се излъчват като елитен футбол - със студиа, отзиви на живо с действащите лица, превюта и обзорни предавания.

Идеята и желанието за това идват от голяма фирма, кандидат за генерален спонсор на трета дивизия. Сезонът там вече върви, но компанията не се е отказала от идеята си да брандира стадионите, екипите на отборите, а и евентуално тв студия с логата си. Точно както става в „А“ група, а и във всяко европейско първенство.

За целта обаче се иска по-сериозен ресурс от този, които за момента има притежателят на тв правата - Канал 3. Телевизията си има действащ договор за излъчване на двубоите от аматьорския футбол и предава всеки уикенд.

Но ако генералният спонсор наложи волята си, вероятно ще се стигне до включването на поне още един канал в работата. Нищо чудно настоящият контракт изобщо да не бъде развалян, а просто да се прибегне до преотстъпването на сублиценз (допълнителни делегирани права) от Канал 3 на втората медия.

Разбира се, най-голямата причина за интерес към „В“ група от медии и спонсори е присъствието в нея на ЦСКА, пише "Труд".

Куриозно, мач на армейците от първенството досега не е излъчван директно. Това ще се промени при новите условия, но преговорите предстоят. Очаква се развитие да има преди четвъртия кръг, който е идния уикенд.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки