Левски започна да плаща на НАП

До края на седмицата "сините" ще преведат около половин милион лева

Левски започна да плаща на НАП

Ръководството на Левски започва да погасява задълженията си към Националната агенция за приходите. До края на седмицата сините ще преведат около половин милион лева. Както е известно, именно към данъчната институция са и най-големите дългове на футболния клуб. През пролетта те с кански мъки успяха да ги разсрочат, за да се сдобият с професионален лиценз (за такъв заради НАП изгоряха ЦСКА и Локомотив София). Сините се справиха със ситуацията на косъм, и то най-вече благодарение на дарителската кампания "Левски е твой". Въпреки преведените суми обаче клубът обяви, че дължи още около 4,5 милиона лева, но с лихвите сумата набъбва на над 5 милиона лева, пише вестник "Тема спорт".

 

От "Герена" вече предоставиха на НАП програма за погасяване на задълженията си. Дори преди десетина дни финансовият директор на сините Константин Баждеков имаше среща с ръкодството на агенцията.

 

В момента финансовото състояние на клуба е стабилно. Това стана възможно благодарение на сдобиването с генерален спонсор, както и с няколко нови рекламодателя. Ръководството на Левски вече е коректно с първия отбор и спортно-техническия щаб, които през пролетта имаха да взимат по 4 заплати (всички приходи от клуба отиваха за издължаване на кредитори).

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки