Радой Божилов титуляр за първи път днес срещу Септември за купата

Победителят ще се изправи срещу спечелилите пресявките в София-област и Пазарджик. След междуобластните квалификации ще се излъчи и представител за същинската 1/16-финална фаза

Радой Божилов титуляр за първи път днес срещу Септември за купата
Дясното крило на ЦСКА Радой Божилов за първи път ще е титуляр 6 официален мач. Това ще се случи 8 двубоя срещу Септември днес. Мачът започва в 18:45 часа на "Армията" и е от третия квалификационен кръг на Купата на България, като се явява финал на област София-град. Победителят ще се изправи срещу спечелилите пресявките в София-област и Пазарджик. След междуобластните квалификации ще се излъчи и представител за същинската 1/16-финална фаза на Купата на България.
 
Треньорът на армейците Христо Янев има кадрови проблеми по двата фланга. Станислав Мала-мов и Александър Александров са с контузии след двубоя с Чепинец (7:0) за първенство. Маламов най-вероятно ще отсъства поне 2 месеца, а и състоянието на Александров не изглежда оптимистично. Момчил Цветанов пък е в лазарета от десетина дни. Така единствените здрави крила в ЦСКА са юношите Радой Божилов (19 г.), който ще напада отдясно, и Павел Головодов (17 г.), който ще действа отляво. Срещу Септември се очаква на върха на атаката да е Преслав Йорданов. Той ще замени Костадин Хазуров. Йорданов се разписа два пъти срещу София 2010 (4:1) в предишния кръг за купата, бе точен и срещу Струмска слава (3:0).
 
Защитата по-скоро ще остане в познатия състав -Грънчов отдясно. Чорбаджийски и Бранеков в центъра и Кикарин отляво. Халфовата линия също едва ли ще бъде пипана. Точно пред отбраната се очаква да действа Йордан Йорданов, а с по-офанзивни функции се очертава да бъдат Галчев и Аясс.
 
Христо Янев ще даде шанс на футболистите, които попадат по-рядко в състава в предстоящия двубой с Ботев Ихтиман за първенство в неделя.
 
В Септември пък нямат никакви кадрови проблеми. В последния кръг те разбиха Германея Сапарева баня с 4:0 като гости, но загубиха от ЦСКА за първенство с 0:3. Тимът е воден от бившия треньор на Левски Николай Митов.
 

Армейците днес са символичен гост, като ще получат отчисление от приходите от билети. И в петия мач на ЦСКА при аматьорите ще свири елитен рефер. Този път назначение получи 31-годишният фармацевт Вихрен Манев от Русе. Той има 55 мача в А група. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки