Ботев (Враца) заплаши Лудогорец със съд

Врачани отвърнаха на декларацията от Разград

Ботев (Враца) заплаши Лудогорец със съд

Ръководството на Ботев (Враца) в лицето на президента на клуба Чавдар Атанасов разпространи пояснение до медиите във връзка с вчерашната декларация на Лудогорец, в която се твърди, че играчите на гостите са били "малтретирани" и че "на полувремето в съблекалнята са влизали нелицеприятни мускулести персони с пистолети на кръста, които очевидно не са пили кафе при рефера" Александър Костадинов. 


Novsport.com публикува текста, без редакторска намеса:

 

"До средствата за масова информация
До българската общественост

              ПОЯСНЕНИЕ НА РЪКОВОДСТВОТО НА ПОФК БОТЕВ (ВРАЦА)

Уважаеми дами и господа,

Ръководството и състезателите на ПОФК Ботев (Враца) до този момент винаги са се придържали към живата връзка със средствата за масово осведомяване, които са били наши съюзници в предоставянето на информация за събитията в клуба, представляващи общ обществен интерес и такъв пряко отнесен към нашите многохилядни некупени верни фенове.

С днешна дата обаче, клубът и не само футболната общественост в град Враца бяха подложени на непочтена и силно обидна атака от управлението на нашия съперник в осмия кръг на Викория "А" футболна група - Лудогорец (Разград). В свободен и неиздържан текст бяха хвърлени обвинения, които налагат нашата реакция в търсенето на истината и отговорността.

1. Цитат от разпространения в медиите текст на Лудогорец: Пет дни по-късно зрителите в интернет на мача „Ботев", Враца - „Лудогорец", Разград станаха свидетели на безобразно съдийство, резултатът от който играчите ни усещат върху насинените си и подути крака. Съдийските тесли не успяха да спрат победната серия на „Лудогорец", но ни припомниха думите на Йордан Лечков, който в началото на сезона обяви категорично, че отборът ни няма да бъде допуснат да направи нещо по значимо в шампионата. Вече усещаме на гърба си какво е имал предвид този врял и кипял във футбола специалист.

Ние не страдаме за недадената дузпа, отменения ни чист гол срещу „Ботев", Враца или за десетките други спорни отсъждания на съдията, понеже умеем да създаваме и реализираме положения. Ние претендираме, че нашите играчи бяха малтретирани. Претендираме за това, че наши играчи бяха под обстрела на расистки обиди от публиката във Враца, която очевидно е доста примитивна и си позволява подобно отношение към играчи, които вдигат нивото на футбола у нас. Всичко това съдията Александър Костадинов подмина с ледено мълчание. Така както не реагира, когато на терена не влизаше носилка, хвърчаха бутилки или пък се криеха топките - тарикатлъци, които не отиват на отбор от А група.


Пояснение: Стилистиката и неподходящите чуждици в текста няма да коментираме. Няма да коментираме и свободните тълкувания на понятия като "малтретиран". Но се налага много бързо прецизиране на хората от Разград и извинения за епитета "примитивна", лепнат на традиционната многохилядна футболна общественост на град Враца. Това не е обидно! Това е скандално, господа и дълбоко примитивно!

2. Цитат от разпространения в медиите текст на ЛудогорецЗа поведението на съдията Костадинов може би има логично обяснение и то е, че на полувремето в съблекалнята са влизали нелицеприятни мускулести персони с пистолети на кръста, които очевидно не са пили кафе при рефера. И ако той е мъж на място нека си признае публично, че е бил заплашван, за да разбере цяла България с какви методи си служат в „Ботев", Враца. И да се запитат всички футболни хора кой стои зад този тим. Явно във врачанския клуб не са разбрали, че времето на мутрите отмина, а подобно поведение е присъщо за селски отбори, а не за тимове, които претендират, че са елитни. Очевидно е, че в „Ботев" не могат да имат такива претенции след като и теренът им е като нива на ТКЗС, а публиката им издава маймунски звуци срещу играчи на „Лудогорец".

Така логично изниква въпросът какво прави тази шайка тарикати в А група, при положение, че при по-голямата част от мача ритаха не топката, а нашите момчета и се бяха окопали в третината си като опълченци. Но времето на героите на Шипка отмина преди повече от 130 години. За щастие сега сме в ерата на Интернет и всеки, който има съмнения в казаното дотук може да изгледа пълен запис на мача, за да се убеди, че отбори като „Ботев", Враца теглят футбола ни не напред, а към средновековието.


Пояснение: Ние силно се надяваме, че написаното не е утвърдено от ръководството на Лудогорец. Дори все още се опитваме да вярваме, че това е някакво упражнение в писане на правно неграмотен човек. В противен случай - всичко намирисва на съд, господа! Дори и не дотам грамотните би трябвало да знаят, че има инсталирани охранителни камери с пълно покритие на периметъра, както назначена охрана от добре известните с твърдия си нрав служители на местната полиция. Би трябвало да знаят още, че на мача има назначени от БФС достатъчно длъжностни лица, като например делегат на двубоя и съдийски наблюдател. Сценарното рисуване на мускули и пистолети е нелепо и жалко.

Що се отнася до аграрната терминология в текста, то ние следва да признаем собственото си  невежество. Не можем ясно да разберем използването на понятия, като "нива на ТКЗС" и "селски отбори" комплимент ли е или критика. Поради вековните културно-исторически традиции на град Враца признаваме незнанието си по аграрните въпроси и терминология. Допускаме, че авторите от Разград ще ги пояснят. Като казваме културно-исторически традиции имаме в предвид, че точно тук е намерена най-старата известна на човечеството писменост (по стара с 2000 години от египетската) и по тези места се комуникира на български език от неговата поява на географската ширина до ден днешен. Единственото, което знаем със сигурност, е, че хората от нашата област са силно трудолюбиви, орат и жънат нивите си. Вероятно това е идеята. Не можем да знаем!?

Ботев (Враца) се класира редовно за Виктория "А" футболна група, без някой да е нулирал резултати на съперниците ни. ПОФК Ботев (Враца) покри всички критерии за лицензиране и приема своите съперници на собствения си стадион още от първия кръг на шампионата. Нито веднъж не се е налагало да отскочим до сръбския град Зайчар например, за да изиграем някой двубой.

Още веднъж за културно-историческото наследство - когато се занимавате с теми от периода на османското владичество и Руско-турската освободителна война, следва да бъдете по-внимателни. Все пак, за този град и тази земя хората са си проливали кръвта. Един от тях е гигантът Христо Ботев Петков.

3. Цитат от разпространения в медиите текст на Лудогорец: Въпреки всичко, което търпим, ние вярваме на българските съдии, но срещу отборите като тези, които се смятат за абонирани за челните места, ще искаме чужди рефери, за да сме сигурни, че ако някой от двата тима бъде ощетен, ще е заради човешка грешка, а не умишлено.

Пояснение: За да си поискате чужди съдии, едва ли бе нужно да ни въвличате в собствените си комбинации и интриги.

4. Цитат от разпространения в медиите текст на ЛудогорецОчакваме, че съдийската комисия и БФС като цяло ще вземат сериозни мерки срещу такива явления като случилото се във Враца, ако не желаят да изчезнат и малкото останали луди инвеститори в български футбол, които искат отборите им да играят красиво.
За да не сме трън в очите на абонираните за титли нашата цел ще си остане красивата игра, която да пълни сърцата на милионите любители на футбола в България, които скоро напълно ще изчезнат от стадионите, за да останат само мутрите с пистолети, които плашат съдиите.


„Лудогорец" няма да остави нещата без последствия и ще внесе възражение в БФС срещу съдийството и поведението на „Ботев", оставайки в очакване на сурови наказания.

Пояснение: Ние нямаме очаквания към Съдийската комисия на БФС. Ние настояваме за разследване. Разбираме, че авторът на текста не си е направил труда да прочете Наредбата за първенствата и турнирите в системата на БФС. В частта за внасяне на възражения. Независимо от това, ние настояваме да внесете и компетентните органи на БФС да направят обстойна проверка. Точка по точка, буква по буква. Ако всичко изнесено от вас е истина, то ние сме готови да понесем цялата тежест от санкции. 

Но ако се докаже, че написаното от вас е тежка, обидна и подсъдна лъжа (а ние твърдим това), то бъдете сигурни, че ние ще си потърсим правата в съда. Без да правим сензации в медиите!

Колегиално: Независимо от нанесената ни обида и отправените към нас нелепи обвинения, то ние ви желаем наистина някой ден да играете красив, идеен и резултатен футбол. Да могат и вашите фенове да изучат детайлите на този толкова обичан спорт. Те го заслужават. Защото и те вероятно си орат нивите и разбират повече от ТКЗС.

От ръководството на ПОФК Ботев (Враца)
 "

Актуално

17:30 19/04 БОТЕВ ВР - ЕТЪР
20:00 19/04 КРУМОВГРАД - СЛАВИЯ
19:30 19/04 Дженоа - Лацио
21:30 19/04 Айнтрахт – Аугсбург
21:45 19/04 Каляри - Ювентус
22:00 19/04 Атлетик Билбао - Гранада
19:45 18/04 Фиорентина - Пилзен 2:0 (прод.)
19:45 18/04 Лил - Астън Вила 2:1 (3:4. д.)
22:00 18/04 Рома - Милан 2:1
22:00 18/04 Аталанта - Ливърпул 0:1
22:00 18/04 Марсилия - Бенфика 1:0 (4:2, д.)
22:00 18/04 Уест Хем - Байер Л 1:1
22:00 18/04 Фенербахче - Олимпиакос 1:0 (2:3, д.)
22:00 18/04 ПАОК - Брюж 0:2
19:00 17/04 ЦСКА - БОТЕВ ПД 0:1
22:00 17/04 Ман Сити - Реал М 1:1 (3:4, д.)
22:00 17/04 Байерн М - Арсенал 1:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки