Сензациите в пресата: Бави се смяната на собствеността в Левски

И още: "Ераносян недоволен от Лукас Саша"

Сензациите в пресата: Бави се смяната на собствеността в Левски

Сензациите в българските спортни издания от днес, понеделник, 30-и август 2015 година:

 

"Тема спорт": Бави се смяната на собствеността в Левски

 

Официалната смяна на собствеността в Левски се бави. На 24 юни тази година вече бившият бос Тодор Батков обяви оттеглянето си. На пресконференция той заяви, че прехвърля акциите си (около 98% от дяловете в клуба) на Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Преминаването на сините в техни ръце обаче трябва да се направи от Общо събрание. Като на него се избере нов Надзорен и Управителен съвет. Това първоначално трябваше да се състои в края на месец август. След това индикациите бяха за провеждане на ОС в средата на септември. По всичко личи, че това няма да се случи. А защо - от клуба не обявяват. Към момента дори такова не е свикано. Или ако е направено, то от Левски не са го обявили официално. Бърза справка в Търговския регистър показва, че няма насрочено такова. Последната дейност, която отчита сайтът на регистъра, е включването на бизнесмена Илия Козарев в Управителния съвет на клуба. Той е петият член на ръководното тяло. Негов председател е Иво Тонев, вътре и е финансовият директор на клуба Константин Баждеков, както и Националният клуб на привържениците и тръст "Синя България" като юридически лица. Това обаче се случи още в началото на годината и тогава нямаше индикации, че Тодор Батков ще се раздели с акциите си. Отлагането на свикване на Общо събрание обаче към момента не се явява пречка за функционирането на клуба. И за това показателно е, че само преди дни Левски започна да обслужва дълговете си към НАП. От клуба изплатиха 423 хиляди лева на агенцията по приходите и обещаха, че регулярно ще покрива както текущите си задължения, така и тези, които бяха разсрочени през пролетта (около 4,5 милиона лева).

 

Отделно от това новите собственици успяха да влязат в ритъм с плащането на заплатите на първия отбор и спортно-техническия щаб – вече няма никакви задължения към тях, въпреки че през пролетта имаше момент, в който им бяха дължими по 4 месечни възнаграждения.

 

На 10-11 септември пък ще има редовно заседание на УС на Левски. На него ще бъде разисквано бъдещето на клуба, включително и бюджетът му, както и текущи въпроси. От клуба обещаха, че ще дават отчет за всеки постъпил и изхарчен лев, все още не са обявени и параметрите по спонсорския договор. Освен това собствениците на сините Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов ще се срещнат с УС на тръст "Синя България". По време на сбирката босовете ще дискутират повдигнатите им въпроси от сдружението: Участие на привържениците на клуба в управлението му и комуникация с тях; Предоставяне на собственост в акционерното дружество на привържениците на клуба; Концепция за развитието на ПФК Левски и годишният доклад на Тръст "Синя България".

 

"Тема спорт": Ераносян недоволен от Лукас Саша

 

Треньорът на Лудогорец Едуард Ераносян не е доволен от Лукас Саша. Бразилецът бе първото лятно попълнение на разградчани, но в последния двубой срещу Славия (1:1) въобще не попадна в групата за мача.

 

Всъщност, откакто Ераносян пое поста от португалеца Рубен Рибейро, полузащитникът е играл едва 8 минути. Той се появи като резерва в гостуването на Пирин в Благоевград (3:0), при това след като двубоят бе решен. Треньорът не е никак впечатлен от изявите на Саша в тренировките и това проличава при избора му на стартов състав за срещите.

 

Саша има голяма конкуренция за поста на вътрешен халф. На тази позиция Ераносян разполага освен с Лукас с още трима играчи. Несменяем титуляр е капитанът Светослав Дяков. След това идва ред на Анибел Анисе, който до момента бе предпочитан от наставника за партньор на национала. Тепърва във форма пък навлиза румънецът Андрей Препелица. Ясно е, че при наличието на тях тримата бразилецът трудно ще се преборва дори за място на пейката. В началото Рибейро използваше Саша и зад нападателя, но той няма как да се мери с Марселиньо, а също и с Вандерсон. Затова и бившият играч на ЦСКА към момента ще трябва да се задоволи с ролята си на дълбока резерва.

Официално: Локо (Пд) разтрогна с Хоркаш

Вижте какво съобщиха от „Лаута“

Тръпката е в efbet Лига – шампионатът се разделя на 3 групи, интригата е на макс!

Бонусът за елита на платформата за онлайн спортни залози efbet.com важи до края на сезона

Лудогорец публикува речта на Антон Недялков преди Хебър

Вижте какво казва на съотборниците си капитанът, завърнал се в игра след 6 месеца

Бусато: Дербито е приоритет

Вижте какво каза вратарят на ЦСКА

Стамен Белчев с дилеми в "червената" защита за Левски

Вижте какви

Костов избра дясното крило за ЦСКА

Вижте подробности

Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки