Спряха мач в Германия след меле на етническа и религиозна основа

Eврейски организации сигнализират, че техни сънародници са атакувани в Берлин от лица от турски и арабски произход

Спряха мач в Германия след меле на етническа и религиозна основа

Аматьорски футболен мач в Берлин се превърна в масово меле, след което двама души са с травми, пострадали от бой между играчи и фенове.

Причината стана след размяна на обиди на расова и верска основа - антиислямски и антиеврейски обиди, обявиха от полицията в Берлин. 

Говорител на полицията в германската столица обяви, че инцидентът е бил провокиран от привърженик на отбора еврейския клуб Тус Макаби, обидил играч на противника Метеор (Берлин) по време на срещата в неделя. Срещата е от Ландеслигата на Берлин - поток 1, което е седмото ниво на футбола в Германия. 

Разправията прераснала в меле с участието на 20 човека, което принудило съдията да прекрати срещата. "Според доказателствата, които имаме, обиди са летели и от двете страни - и срещу мюсюлманите, и срещу евреите, се казва в официалното изявление на органите на реда. 

Полицията обяви още, че е започнала предварителна процедура срещу четирима души, обвинени в провокиране на насилието и отправяне на обиди и нанасяне на лека телесна повреда. Но и от двата футболни клуба до момента не са излезли с официален коментар по случая. 

Германия има сериозно като присъствие еврейско малцинство, а за един месец - през юли, страната беше домакин на 14-ите еврейски игри, наричани още еврейската Олимпиада. Страната го приема като начин да се реваншира за политиката на Холокост, наложена от националсоциалистите по време на Втората световна война. 

В същото време еврейските организации сигнализираха, че техни сънародници са били атакувани в Берлин и други големи германски градове от лица от турски и арабски произход. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки