Гаджев: Винаги съм имал претенции, няма да играя където и да е

„От дете Левски е отборът на мечтите ми, но ще продължа да търся трансфер. На Петев трябва да му се даде време”

Гаджев: Винаги съм имал претенции, няма да играя където и да е
„С оглед на случилото се през това лято, приемам нормално завръщането си.”

Това заяви Владимир Гаджев, който не успя да осъществи трансфер в чужбина и подписа договор с Левски до зимата, макар че напусна „Герена” в края на миналия сезон. 28-годишният халф бе близо до преминаване в испанския Алавес и в руския Краснодар, но нещата не се получиха, така че той ще остане в България поне до края 2015-та.

„Очаквам да започна отново да тренирам и да играя футбол. Това, което мога най-добре”, каза полузащитникът, за когото се твърдеше, че има предварителен договор с друг отбор от началото на 2016-та.

„Ако имах такъв, щях да го оповестя. Щом не съм казал подобно нещо, става въпрос за спекулация.”

„Със сигурност е грешка това, че не тренирах с Левски досега, но не исках да бъда в тежест и да присъствам само тялом на заниманията. Аз си поддържах форма и не съм спирал с тренировъчния процес, така че до десетина дни ще съм в добро кондиционно състояние. После вече треньорът ще прецени кога и как ще ме използва.”



Дали високите му изисквания са попречили на летен трансфер?

„Аз винаги съм имал претенции и ще продължа да имам. Няма да отида да играя където и да е, това е сигурно. Имах добри предложения, като например от Алавес. Получих и добра оферта оттам, но Испанската федерация не им разреши да плащат толкова пари и нещата отидоха в съвсем друга посока. Аз продължавам с претенциите си и ще видя докъде ще стигна. Хората и пазарът са доста материални. Всеки гледа своите финансови изгоди, като агентите например. При мен нещата се случват доста, доста трудно. Предвид това как се развива пазарът, вече нищо не може да ме изненада.”

„За мен Левски винаги е бил отборът на моите мечти, още от детството ми. Със сигурност имам и други мечти, които продължавам да преследвам. Искам да благодаря на ръководството на клуба, че ми подаде ръка в този труден момент. Определено има разочарование у мен, че не се стигна до трансфер, но аз обичам чисти взаимоотношения. Наслушах се на приказки и на обещания. В крайна сметка офертите от хората, които имах, се оказаха само напразни обещания, но не и на хартия. Аз ще продължавам да търся трансфер, може би не толкова целенасочено. Сега най-важното е да играя и да тренирам, а вече ще видя дали ще направя трансфер или не.”

За конкуренцията в Левски:

„Не ме притенсява конкуренцията, дори напротив. Който се раздава и тренира по-добре, той ще играе. Не мисля, че ще съм титуляр във всеки мач. Осъзнавам какво ме очаква, но не съм притеснен, дори напротив. Амбициран съм да покажа, че все още мога да играя на високо ниво и да помогна на Левски с опита и желанието ми за победа. Надявам се, че ще бъде в помощ за младите момчета.”

За тежката травма на Борислав Цонев:

„Вчера се чухме с Боби... трудно е, но той не трябва да пада духом. Това е най-важното, трябва много вяра и много труд. Аз съм уверен, че той ще се върне по-силен, както предния път. Така е във футбола, случват се контузии.”

За обстановката в Левски:

„Още не съм се видял с момчетата, защото пристигнах първи за тренировката. От това, което виждам обаче, феновете са зад отбора. Това е нещо хубаво, защото тези млади момчета имат нужда от публиката. Поддържах контакт с част от играчите, просто за момента може би липсват резултатите.”

Мисли ли за завръщане в националния отбор на България?

„Селекционерът ще прецени дали ще ме викне. Сега аз просто искам да тренирам и да бъда в помощ за Левски. Ако селекционерът прецени, разбира се, че ще играя за националния тим.”

Трябва ли Ивайло Петев да бъде сменен?

„Винаги съм казвал, че това не е верният път. Не може след един-два лоши мача да се сменя треньорът. Просто на него трябва да му се даде време. Не искам да бъда максимално честен, защото ще засегна доста хора, които ежедневно се изказват по медии и вестници. Лошото е, че не успяхме в тези квалификации и за пореден път България няма да играе на голям форум.”
Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

Етър е вековен!

Легендарния клуб на Велико Търново днес празнува 100 години

Левски и ЦСКА в дерби и на трансферния пазар

Чинонсо Офор от Арда е привлякъл вниманието на двата отбора

Лудогорец е на 90 минути от нов финал за Купата на България

Разградчани изковаха солиден аванс от 3:0 срещу Хебър в първия мач и реваншът изглежда протоколен

Бабич даде почивка на Полонски, за да го съхрани за следващите мачове

Не контузия е причината за смяната на халфа срещу Черно море

Защитник на Лудогрец е №1 в Европа

Фон Витри има най-много асистенции през сезона до момента

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки