Константин Баждеков: Девет хиляди билета ще отпуснем на ЦСКА за "вечното дерби"

Финансовият директор в Левски Константин Баждеков бе гост днес в Актуално студио „Дерби”. Той заяви, че 9 000 билета ще бъдат отпуснати на привържениците на ЦСКА за "вечното дерби" в събота.

Константин Баждеков:   Девет хиляди билета ще отпуснем на ЦСКА за "вечното дерби"

Финансовият директор в Левски Константин Баждеков бе гост днес в Актуално студио „Дерби”. Той заяви, че 9 000 билета ще бъдат отпуснати на привържениците на ЦСКА за "вечното дерби" в събота.

 


 

- Защо Левски не искаше да домакинства мачa с ЦСКА на „Герена” и какво е положението с билетите преди мача?
- Цените на билетите вече са определени и са обявени официално в сайта на ФК Левски. За сектор „А” цената е 10 лева, за сектор „В” – 8 лева, за сектор „Г” – 5 лева, което беше договорено предварително с ЦСКА, така ще бъде и за нас, когато ЦСКА домакинства мача през пролетта за сектор „Б” цената е 2 лева. Продажбата на билетите започва от четвъртък. Продажбата на билети на касите на националния стадион ще започне в петък, като ще има възможност да се закупи билет и в деня на мача. До момента на ЦСКА са отпуснати 2000 билета за секторите „А” и „В” и 5000 за сектор „Г”. Считаме, че на националния стадион ще се създаде по-добра атмосфера и комфорт за привържениците, а ще е по-лесно и за полицията, за да се осигури една по-малко рискова атмосфера, което е важно за нас. Практиката досега показва, че на националния стадион има по-малко проблеми отколкото на клубните.

- Защо винаги полицията охранява срещите, има ли възможности и за друг вид охрана и колко ще струва това на Левски?
- Принудени сме на договор с полицията, защото тя може да осигури сигурността. На няколко пъти се опитвахме да променим договора, в който е записано, че всички щети са за сметка на домакините, но не успяхме. Броят на полицаите по време на мача зависи от посещаемостта. В случая ще струва 15-20 000 лева, с Жилина мачът струваше 15 000. това е без средствата, които са нужни за вътрешна охрана. Като цяло сумата е от порядъка на 25-30 000 лева. Като цяло организирането на подобно мероприятие е скъпо удоволствие.

- Защо мачът бе преместен за по-късен час?
- Това е по искане на телевизията и на рекламодателите. Не аз определям часа на мача. Клубовете, които имат стадиони с осветление, са поставени при по-неблагоприятни условия в това отношение в сравнение с останалите. Нашите мачове се местят заради телевизиите, БФС ни задължава и трябва да се съобразим. Всички клубове получиха по около 100 000 лева от телевизионни права, но осветление на повечето стадиони няма, питайте тях къде са парите.

- Каква посещаемост очаквате на „вечното дерби”?
- Според мен около 15 000 зрители, бих се радвал и на 20 000, но се съмнявам. Ние имаме готовност да отпечатаме и 30 000 билета, но тази цифра не е реална. В най-добрият случай очаквам 15-17 000 зрители.

- Александър Томов многократно заяви, че ЦСКА плаща четири пъти повече данъци от Левски. Как ще коментирате тези негови изказвания?
- На мен Александър Томов не ми е на нивото, на моето ниво от ЦСКА е Александър Тодоров, имам предвид и двамата сме изпълнителни директори на отборите, докато Томов е президент на клуба. Ние сме публикували всичко, което имаме като данъци. Мога да кажа, че вече имам подписан акт от Петко Сертов, шефът на ДАНС. Ние и в момента сме във финансова ревизия, която тече от месец март тази година, доколкото знам и в другите клубове е така. Ревизията трябва да приключи до ноември и тогава всичко ще е ясно.

Емил Велев: Левски трябва да иска много повече победата

Бившият наставник на "сините" коментира предстоящото последно Вечно Дерби за сезона

Етър съобщи имената на още звезди за юбилея

Вижте кои ще участват в празника по случай 100 години футбол във Велико Търново

България U15 с реми срещу Косово (ВИДЕО)

Две дузпи и 1:1 в контрола, играна в Прищина

Разкритие: БФС помага на Етър

Централата ще финансира поставянето на осветление на новия тренировъчен

Козирката на „Армията“ вече е в историята (ВИДЕО)

Вижте подробности

Левски обяви програмата си до дербито

Вижте какво съобщиха „сините“

Двама основни футболисти се връщат в строя на Локо (Сф)

Валентин Николов и Мики Орачев подновиха тренировки

Официално: Кабаков ще свири Вечното дерби

Вижте всички съдийски назначения за първия плейофен кръг

Официално: Глобиха Пирин и Хебър с по 2 бона

Вижте всички решения на Дисципа

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки