Белгийци харесаха млада надежда на Черноморец

Иван Стоянов е само на 16, но вече вкара за "акулите", въпреки че играе като централен защитник

Белгийци харесаха млада надежда на Черноморец

16-годишният защитник на Черноморец (Бургас) Иван Стоянов може да се премести зад граница след края на есенния полусезон. Младокът има опция да заиграе в белгийския втородивизионен клуб Екселсиор (Виртон). 

Старши треньорът на белгийците Франк Дефе вече е гледал видео на таланта и е останал доволен от видяното. За да го види в игрова обстановка, той най-вероятно ще го покани на проби след края на есенния полусезон. 

На 16 години младокът е неизменна част от подмладения състав на акулите, а в събота вкара и първия си гол. Централният бранител се разписа за равенството 1:1 при визитата на Свиленград и то не с глава, както подхожда на поста му, а с техничен удар след пробив и финт. Така Иван Стоянов става и един от най-младите голмайстори в историята на Черноморец, ненавършил 17 години. 

През лятото към момчето имаше интерес от Лудогорец-2, който той отказа. Ако трансферът се случи, за Черноморец той ще бъде втори на Запад в рамките на един полусезон, след като през лятото Станислав Дюлгеров от набор 2003 се премести в школата на английския гранд Арсенал.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки