Антон Велков: Съдийството бе удобно за Литекс (аудио+видео)

„Трябва да сме много ядосани, че не спечелихме този мач”

Антон Велков: Съдийството бе удобно за Литекс (аудио+видео)

Наставникът на столичния Локомотив Антон Велков изказа недоволството си от съдийството в срещата с шампиона Литекс, загубена след обрат с 1:2, съобщи репортер на Novsport.com.

Специалистът също така обяви, че е крайно недоволен от грешки, които неговите възпитаници са допуснали, въпреки че като цяло са се представили на ниво и могат да съжаляват за пропуснатите три точки от мача.

„Трябва да сме много ядосани, че не спечелихме този сблъсък”, заяви Тони Велков. „Дали грешките ни в защита или пропуските ни пред вратата на съперника натежаха повече не мога да ви кажа точно, но определено можехме да вземем не една, а три точки.

В момента точно не е лесно да се работи в Локомотив, но със сигурност има хора за лесните и за трудните неща, а тук са събрани от първия тип. Ще преглътнем тази загуба, колкото и да ни е трудно, защото сме корави момчета.

Жалкото обаче е, че създадохме толкова много положения, а не ги вкарахме. Нито един треньор не може да каже на даден футболист как да ритне топката и да я вкара в мрежата, но още е рано да го изтъкваме това като проблем, тъй като той се проявява за първи път.

За Литекс мога да кажа, че игра отлично в предишния кръг и това ни мотивира да се представим на ниво.

Ние взехме мерки и смятам, че го направихме – демонстрирахме желание да спечелим мача и единствено ние сме си виновни, че не го сторихме. Сега искам да покажем характер и да демонстрираме това, на което сме способни.

Мога само да обещая, че нямаме намерение да пропускаме нито една минута на нито един мач оттук до края на първенството”, заяви Велков, след което бе помолен да коментира съдийството в срещата:

„Аз по принцип не искам да се нахвърлям върху реферите, но само ще кажа, че съдийството бе по-удобно за Литекс. 

За пример мога да дам положението на Мечо Телкийски, което е всичко друго, но не и симулация. Глупаво е да финтираш трима човека и после да паднеш сам, не мислите ли”, допълни специалистът.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки