Сензациите в пресата: Малкото Саше скача на Пламен Марков

Защитник на „армейците” аут до края на годината; "Оранжевите" правят селекция от България; Фенове се млатят след дербито на "Герена"

Сензациите в пресата: Малкото Саше скача на Пламен Марков

 Сензациите в българската спортна преса на 30 септември 2015 г.:

 
„7 дни спорт”: Малкото Саше скача на Пламен Марков
 
Жестоки скандали тресат администрацията на ЦСКА, научи "7 дни спорт". От известно време хората в канцелариите на клуба, които са още от времето на Александър Томов, бойкотират новото ръководство в лицето основно на Пламен Марков. Както вече "7 дни спорт" информира, наскоро имаше конфликт между Сашо Тодоров и Марков. Тогава изпълнителният директор възнегодува за това, че не е бил сред поканените на среща между част от привържениците на ЦСКА и оперативното ръководство на "червените". Целта на срещата беше уточняване на дневния ред на предстоящото общо събрание на феновете.
 
Бойкотът на останалите от времето на Лупи служители в администрацията е свързан с неизпълнение на нареждания от страна на Марков и хората от екипа му, натоварени с оперативни задачи. Тодоров нямал намерение да изпълнява нареждания на Пламен Марков и настройвал няколко човека от администрацията срещу легендата. Марков изисквал различни справки и документи за ежедневни разходи по отбора и бил изключително неприятно изненадан от реакцията и на Тодоров, и на секретарката му. Двамата отказали достъп до документите с мотива, че все още шеф номер едно на "Армията" е Александър Тодоров. Пламен Марков вече е информирал и Гриша Ганчев и Юлиян Инджов. На Тодоров така или иначе дните в клуба са преброени. Сашето ще спре да е шеф в момента в който съдът назначи временен синдик и стартира процедурата по несъстоятелност. Относно другите служители решение да бъдат освободени ще бъде взето в близките дни.

 
„Меридиан Мач”: Защитник на „армейците” аут до края на годината
 
Един от основните играчи на ЦСКА Ангел Грънчов може да пропусне мачовете до края на година. Защитникът има травма в глезена и чака специалиста д-р Василев да каже последната си дума. Много вероятно е да се наложи оперативна намеса, което ще забави завръщането на Грънчов. В лазарета остават още Станислав Маламов, Александър Александров и Момчил Цветанов. За предстоящия мач с Беласица (Петрич), който е в неделя от 14,30 часа на стадион „Българска армия", се очаква завръщането на Божидар Чорбаджийски и Радой Божилов.
 
Христо Янев даде два дни почивка на футболистите, а от днес ще тренират по един път на ден.
Възстановяващите се от контузии ще имат по две занимания на ден.
 
„7 дни спорт”: "Оранжевите" правят селекция от България
 
Въпреки че до момента мина само 1/4 от шампионата в "А" група, в "Литекс" вече сериозно мислят какво ще правят по време на зимната пауза. Ловчанлии работят по селекцията, като вече са набелязали няколко имена, които да бъдат привлечени.
 
По информация на "7 дни спорт" става въпрос главно за играчи от българското първенство, които вече са хванали окото на мениджъра Стойчо Стоилов, както и на треньора Лауренциу Регекампф. Единият от футболистите, които е гледан с особено голям интерес, е Борислав Балджийски от "Монтана". От Ловеч не крият, че следят и друг футболист от редиците на новака в "А" група - Асен Георгиев. Централният бранител се присъедини към "Монтана" още в "Б" група и показа сериозно израстването, като дори вече е повикан в националния отбор.



Фенове се млатят след дербито на "Герена", е водещият материал на "Меридиан мач"
Феновете на Левски намериха начин да заместят липсващите им емоции от отсъствието на вечно дерби в календара на „А" група. След победата над Ботев с 1:0 на и около стадион „Георги Аспарухов" стана доста горещо. Органите на реда регистрираха поредица от инциденти, които за щастие приключиха без кой знае колко сериозни последствия. Нанесени са предимно материални щети най-вече по автомобилите, с които се предвижваше гостуващата агитка. В патакламата е пострадал и клубният автобус на Ботев. С камък е било счупено странично стъкло на возилото точно до мястото, където е седял треньорът Ермин Шиляк. Вандалският акт е извършен на 500 метра от „Герена" и именно заради това разстояние най-вероятно няма да се стигне до санкции за Левски като организатори на двубоя. След инцидента полицията събра показанията на всички играчи на Ботев и се зае с издирването и залавянето на извършителите. По-късно PlovdivDerby.com съобщи, че фенове на Ботев са спасили клубния автобус от по-голям погром. Привържениците били изостанали от основната група запалянковци, тъй като спукали гума. Когато видели какво се случва, те тръгнали да гонят хулиганите, които целили с камъни возилото на Ботев и успели да ги разпръснат. От Пловдив недоволстват, че автобусът им се е движил в столицата без полицейски ескорт. Гостуващата агитка провокира напрежение и след като нахлу на опразнения след дербито стадион „Георги Аспарухов". Привържениците на домакините напуснаха съоражението, а от фен-фракциите на Левски прибраха знамената, разпънати пред сектор Б. След това и полицията се изнесе от стадиона и за момент бултрасите останаха сами. Те се възползваха и петдесетина запалянковци нахлуха на празния и тъмен терен. Едни правеха челни стойки в центъра, други лепяха лепенки по гредите, трети се снимаха за спомен и скандираха... При напускането на стадиона обаче агитката на Ботев също пострада. На няколко места ултраси на домакините устроиха засади и само намесата на полицията предотврати по здрави сбивания. Въпреки това камъни летяха към пловдивчани от всички страни и доста от автомобилите им пострадаха. Инцидент е имало и преди срещата. Тогава ударна група левскари е атакувала набързо привърженици на Ботев в подстъпите към стадиона и е„пленила" едно от знамената на гостите.
Рик Джонатан: Хубаво е, че има конкуренция в Лудогорец

„Следвам моя път, това не е късмет, а работа“

Любо Пенев: Вниманието ни е насочено към първенството

„Имаше липса на концентрация“

Дерменджиев: Целта е дубъл

Гледаме към финала, призна треньорът на "орлите" след 4:0

Тържествата за юбилея започнаха с поднасяне на цветя пред паметната плоча на Етър

Бончо Генчев припомни, че "виолетовата" школа е дала на България много големи футболисти

Ники Михайлов и Живко Миланов минаха изпити на "Герена"

На двамата им предстои дипломиране в Национална спортна академия "Васил Левски"

"Герена" все по-близо до реконструкция, общината става собственик

Архитектурната комисия взе решение за прехвърлянето на стадиона Областната управа към общината

БФС поздрави Етър за вековния юбилей

Ето какво написаха от централата

OФИЦИАЛНО: Големи буферни зони за ЦСКА - Левски

Вижте подробности

Билетите за ЦСКА - Левски вече са в продажба

Пропуските за Сектор "Б" и "Г" са по 10 лева

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки