Сензациите в пресата: Премиерът кани на среща фенове на ЦСКА

Лудогорец взима Сармата на промоция. Монтана може да уволни Шиляк, Хартс се отказа от Белаид, Хубчев освобождава Андонов

Сензациите в пресата: Премиерът кани на среща фенове на ЦСКА

Сензациите в родната спортна преса на 1 октомври, четвътък, 2015 година:

24 часа: Премиерът Борисов кани фенове на ЦСКА

Премиерът Бойко Бо­рисов смята да покани фенове на ЦСКА, за да раз­бере какви са претенциите на привържениците, съобщи отлично инфор­миран източник от Борисовата градина, цитиран от „24 часа”.

Той искал да се види с феновете като единстве­ната постоянна част от „червените",  докато трае разделението на друже­ството и неяснотата око­ло бъдещето. С организацията бил натоварен спортният ми­нистър Красен Кралев, който да организира срещата.

Сектор „А" на „Бъл­гарска армия" пък ще бъ­де отворен в неделя за срещата на ръководството и запалянковците, на която трябва да стане яс­но бъдещето на „черве­ните". Ще бъдат отворени два входа, като всички ще бъ­дат допускани.

Меридиан мач: Лудогорец взима Сармата на промоция

Лудогорец може да направи сериозен трансферен удар, като привлече през идното лято плеймейкъра на Астра Гюргево Константин Бъдеску. Новината вече бе съобщена от медиите отвъд Дунав, като те дори разкриха, че спортният директор на „орлите" Методи Томанов лично е ходил до Гюргево, за да наблюдава срещата с Ботошани.

В момента цената на румънския национал, известен с прякора си Сармата, е 2,5 млн. евро. Неговият договор с Астра обаче изтича през лятото на 2017 г. и към днешна дата той няма намерение да го подновява. Това означава, че шефовете на клуба, който изпитва сериозни финансови трудности, биха го дали доста по-евтино, само и само да вземат пари за него. Интерес към Бъдеску не липсва, като той вече е попаднал в плановете на няколко клуба от Западна Европа. Това означава, че всичко ще зависи само от решението на самия играч - дали да продължи кариерата си в Европа или да премине в българския шампион. Бъдеску категорично е отхвърлил варианта да играе за друг румънски клуб и със сигурност иска да напусне родината си. Сармата играе за Астра от 2011 г., като до момента има 104 мача и 41 гола. Той е юноша на Петролул Плоещ.

7 дни спорт: Хартс се отказа от Белаид


Шотландският елитен Хартс"се е отказал от привличането на централния бранител на Левски Аймен Белаид, разбра "7 дни спорт" от свои източници на острова.

Мениджърът на „Сърцата” Роби Нилсън през лятото е привлякъл в състава си поляка Блажей Аугустин и бразилеца Игор Роси, от които е изключително доволен. Капитанът на тима Алим Йозтюрк също се подвизава в центъра на отбраната и Нилсън е бил категоричен, че не се нуждае от повече играчи в тази зона.

През лятото Хартс изпрати оферта за Белаид, която от Герена отклониха. Предложение за бранителя имаше и от Стяуа, но и то бе отказано. Договорът на тунизиеца с "Левски" изтича през следващото лято.

Тема спорт: Монтана може да уволни Шиляк

Монтана може да реши съдбата на още един тре­ньор на Ботев Пловдив, раз­бра "Тема Спорт". Ръковод­ството на канарчетата е вдигнало мерника на словен­ския наставник Ермин Шиляк след серията от три поредни загуби в А група. Жълто-черните паднаха последовател­но от Литекс (0:2), Лудогорец (1:2) и Левски (0:1), като игра­та бе далеч от познатата за отбора. Тимът се свлече на предпоследното 9-о място, на 2 точки зад вечния враг Ло­комотив Пловдив, който е с 11 пункта.

 


В нача­лото на сезона Монтана раз­би на "Огоста" Ботев с 6:0 и това коства поста на Петър Пенчев, който бе наследен от Шиляк. Сега при нова загу­ба от новака в А група съдба­та на Пенчев почти сигурно ще последва и словенецът. Изказването на спортния ди­ректор Георги Марков след загубата на "Герена" също подсказва за очакваната про­мяна при загуба и от Монта­на. "Не съм доволен. Имам претенции към него (б.а. - ви­зира Шиляк), аз ли да бъда треньор", сподели шефът при канарчетата.

Според запознати с делата в Коматево в Ботев Пловдив вече имали готов вариант за нов наставник. Става въпрос за бившия треньор на Локо­мотив София Димитър Васев. Една от причините той да откаже преди дни на Пирин Благоевград е именно възмож­ността да поеме жълто-черните.

Тема спорт: Берое освобождава Андонов през зимата

Старши треньорът на Берое Петър Хубчев ще се раздели с един от нападате­лите си през зимната пауза, разбра "Тема Спорт". Спе­циалистът най-вероятно ще освободи 32-годишния Георги Андонов. От началото на сезона футболистът е използван основно като ре­зерва, като има 5 мача за първенство от 10 възмож­ни. Андонов се завърна под Аязмото в началото на годината, след като се разде­ли с Денизлиспор по взаимно съгласие. Там той бе прода­ден от Берое през август 2014-а

Нападателят счупи крак през есента на минала­та година и записа само 5 мача за турския тим. Сега с привличането на Исмаил Иса, Георги Божилов и Иван Коконов той все по-рядко намира място сред избрани­ците на Петър Хубчев.

Специалистът не възна­мерява да прави сериозни промени по състава за дву­боя с Локо Пловдив утре в сравнение със загубата в Монтана. В последния мо­мент ще стане ясно дали десният бек Атанас Зехиров ще може да се върне сред титулярите след отсъ­ствие заради контузия.
В Пловдив: Ботев пуска в петък билетите за ЦСКА

Вижте какво съобщиха „жълто-черните“

Стойчо Младенов: Вече колко години неудачно управление в ЦСКА

„Все се търсят оправдания, че не сме шампиони“

Стамен Белчев с впечатляващ баланс в ЦСКА

"Червените" печелят над 2 точки средно на мач при специалиста

Ясно е бъдещето на Вион в ЦСКА

Дефанзивният футболист има 127 мача за тима

Нанков: Ще променим начина на игра

Изгледах много мачове от трибуните, призна асистентът на Белчев

Стамен Белчев: Реалната цел е купата

Разликата с Лудогорец е голяма, призна новият треньор на ЦСКА

Официално: ЦСКА изрита Ел Маестро и назначи Белчев

Вижте какво съобщиха от клуба

ВРЕМЕ Е ЗА ШОУ! Всичко или нищо за Левски и ЦСКА

Загуба може да доведе до катаклизъм в един от двата гранда

ЦСКА с ужасяващи новини за контузените

Вижте какво съобщиха от „Армията“

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки