Нефтохимик отговори на Градев с документи (СНИМКИ)

„Считаме, че посочените от него факти са неверни, манипулативни и целят уронване както доброто име на клуба, така и демотивиране на състава ни преди серията от важни срещи”

Нефтохимик отговори на Градев с документи (СНИМКИ)
От ръководството на ПФК Нефтохимик излязоха с официален отговор по повод твърденията на Георги Градев, че клубът участва в "Б" група незаконно.

Novsport.com публикува позицията на „шейховете” без редакторска намеса:

"ОТВОРЕНО ПИСМО
От „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ „НЕФТОХИМИК БУРГАС 1962” ЕАД с ЕИК ........., със седалище в Република България, гр. Бургас и адрес на управление: гр.Бургас, ж.к. Славейков, Спортен център "Славейков

Уважаеми дами и господа,
 
С настоящото писмо „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ „НЕФТОХИМИК БУРГАС 1962” ЕАД упражнява правото си на отговор във връзка с публикувана от Вас, днес ,(01.10.2015г. в 14:39), статия с автор г-н Георги Градев.

Считаме, че посочените от г-н Градев факти са неверни, манипулативни и целят уронване както доброто име на клуба така и демотивиране на състава ни преди серията от важни срещи.

Г-н Градев, като доказал се специалист в спортните проблеми на българския футбол, много добре познава ЗАКОН ЗА ФИЗИЧЕСКОТО ВЪЗПИТАНИЕ И СПОРТА, както и Устава на БФС. При направеният от него исторически анализ на нашият клуб, неясно поръчан му и платен от кого, той пропуска волно или неволно няколко основни грешки.

Преди сезон 2014/2015г. бяхме поканени от БФС да участваме в „Б“ Професионална футболна група. Титулярът на това право, както правилно г-н Градев е описал е ФК „Мастер“. Ние се възползвахме от дадената ни от чл. 12 от ЗФВС възможност и уредихме ПРОФЕСИОНАЛЕН ФК „Бургас“ ЕАД. До този момент, именно на основание чл.11 от същият закон и под формата на Сдружение с Нестопанска Цел Определено за Обществена Полза “Обединен ФУТБОЛЕН КЛУБ ‘Бургас’”, с предишно име Сдружение с Нестопанска Цел Определено за Обществена Полза “Мастер” и др. сме упражнявали тази дейност като АМАТЬОРСКИ футболен клуб. Видно от нашият Учредителен протокол и от всички приложени от нас документи в БФС ПФК „Бургас“ ЕАД се учредява с цел продължаване дейността и традициите на ЮЛНЦ Сдружение с Нестопанска Цел Определено за Обществена Полза „Oбединен Футболен Клуб “МАСТЕР”, за организация и подпомагане практикуването на детско-юношески и мъжки футбол на клубно ниво, както и за развитието и популяризирането на физическото възпитание и спорта и т.н. Такава е и трайната практика на всички водещи български футболни отбори – справка ФК „Лудогорец“, ФК „Ботев“  и др..

Ето защо, твърденията на г-н Градев в тази си част се явяват неверни и целят уронване както доброто име на клуба така и демотивиране на състава ни преди серията от важни срещи. Ние законно сме получило право, вкл. и Лиценз за участието си в „Б“ Професионална футболна група и членство в БФС.

С решение именно на Сдружение с Нестопанска Цел Определено за Обществена Полза „Oбединен Футболен Клуб “Бургас”, явяващ се едноличен собственик на капитала на дружеството и по предвидения в закона ред променихме името си, вкл.  и след предварително съгласуване и уведомяване на БФС.

След надлежно вписване на това обстоятелство сме уведомили отново БФС и същите преди началото на спортно-състезателната година са ни издали Лиценз за участие в „Б“ Професионална футболна група за спортно-техническата 2015/2016г.

Най-отговорно и категорично, ние от „ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ „НЕФТОХИМИК БУРГАС 1962” ЕАД, заявяваме, че никога не сме участвали в никакви уговорки и/или изкупувания, вкл. на „членство“, визирани от г-н Градев. Напротив ФК „Мастер” винаги честно е участвал в първенствата организирани от БФС, и след като през сезон 2014/2015г. бяхме поканени да участваме в „Б“ Професионална футболна група, дружеството по единственият предвиденият в закона и Устава на БФС начин, наложен и практикуван от всички водещи наши футболни клубове, продължи дейността си вече като ПРОФЕСИОНАЛЕН ФУТБОЛЕН КЛУБ.

Що се отнася до другите визирани от г-н Градев юридически лица, ние никога не сме били част от тях или те част от нас, никога не са ни упълномощавали да говорим от тяхно име и за това няма да ги коментираме.

Още веднъж Ви молим да публикувате това наше отворено писмо с което категорично се противопоставяме на неправилните и неверни факти изложени в статията Ви и в частност мнението на уважаваният от нас г-н Градев.

Желае а спрете спекулациите по отношение на клуба ни и не пречите на нормалната ни подготовка за следващите важни за клуба срещи, не уронвате доброто ни име.

Ръководството на Нефтохимик Бургас 1962"
Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

Треньорът на „соколите“ ги похвали след успеха

„Поздравявам момчетата, тъй като изпълниха задачите”, заяви Росен Кирилов

Изненада: Монтана се раздели с треньора

Николай Митов напусна „Огоста“

Треньорът на Струмска слава за съдийството срещу Спартак (Вн): Пълно безумие!

„Вината е в нас, защото не сме подготвени физически да играем 10 срещу 14“

Спартак (Варна) с активно участие в кампанията „Аз Вярвам и Помагам“

"Сърце, усилие и екипен дух!"

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки