Велизар Димитров: Със сериозен човек като Гриша Ганчев, всичко в ЦСКА ще бъде наред

Отборът набра инерция, най-нормалното нещо е да елиминира Спартак Плевен, смята Велизар Димитров

Велизар Димитров: Със сериозен човек като Гриша Ганчев, всичко в ЦСКА ще бъде наред

Един от най-успешните футболисти на ЦСКА през 21 век Велизар Ди­митров даде интервю за "Тема Спорт", в което гово­ри за предстоящото в не­деля събрание между ръко­водството и феновете. Ди­митров сподели и своето мнение за жребия за 1/8-фи-налите на Купата на България, който противопоста­вя ЦСКА и Спартак Плевен (Б група).

Г-н Димитров, с какво се занимавате в момента? Бившият ви клуб Мета­лург фалира през лятото...
- Да, Металург фалира, но все пак се осъществи един вид обединение със Стал, който сега участва в елита. Но условията в клуба са до­ста по-различни спрямо Ме­талург, основно заради во­енния конфликт в Украйна. Моята работа като селек­ционер се обезсмисли, тъй като се разчита основно на местни момчета, а не се правят големи трансфери. Все пак си запазих отноше­нията с президента и не е изключено един ден отново да работя там. Но към този момент не съм ангажиран.

Следите ли какво се случ­ва с ЦСКА?
- Да, вълнувам се. Сега очаквам с нетърпение сре­щата между ръководство­то и феновете в неделя. Бе­ше време от ЦСКА да изля­зат със становище относно плановете си какво ще се прави с клуба. Аз поне не планирам да присъствам. Дано се вземат правилните решения за ЦСКА и нещата в кухнята да се стабилизи­рат и нормализират. Със се­риозен човек като Гриша Ганчев, нямам съмнения, че всичко ще бъде наред с клу­ба. Вярвам, че той има доб­ри и ясни идеи за бъдещето и ще ги реализира на прак­тика. В крайна сметка чер­вената общност трябва да бъде успокоена и да спре да се притеснява за проблеми­те на ЦСКА. Да е ясно ще се отнемат ли точки, няма ли да се отнемат. Въобще какво се случва откъм финанси. И според мен по никакъв на­чин не бива да стои на дне­вен ред отиване в А област­на група. Вече как точно ще бъде съхранен ЦСКА, това трябва да го кажат хората, които ще се занимават с оз­дравяването. Задълженията наистина са огромни и може би трябва да отпадне ня­каква част от тях, но не съм достатъчно запознат да говоря по тази тема.

Значи стоите твърдо зад плановете на Ганчев, каквито и да са те?
- Абсолютно. Пък и не виждам друга възможност пред ЦСКА. Всички фенове трябва да застанат зад не­го и да следват начертания път. Както казах - нямам съ­мнения, че той ще се окаже правилен.

ЦСКА ще се изправи на 1/8-финалите за Купата на България срещу Спартак Плевен, как оценявате то­зи жребий?
- Очертава се интересен мач, но не се съмнявам, че ЦСКА ще продължи напред. Отборът набра видима инерция и ще отстрани Спартак, освен ако не се получи някоя голяма изненада. Някои ще кажат, че ЦСКА влиза от позицията на по-слаб отбор, но твърдо не съм съгласен. Вижда се, че има постоянно надграждане в състава. Тимът става все no-сработен и бие наред без никакви проблеми. Не виж­дам какво може да попречи на това Спартак да бъде елиминиран. Това ще е най-нормалното нещо.

Докъде може да пробие ЦСКА в турнира? Ясно е, че качеството на състава не е достатъчно, за да гово­рим категорично за купа, но все пак?
- За трофея наистина ерано да се мисли, трябва още да се надгради съ­ставът. Но колкото по-на­пред стигне отборът сега, толкова по-добре. Тези ма­чове в крайна сметка ще са голям опит за младите в отбора. И те трябва да усе­тят срещите с по-голям за­лог и интрига. Но ЦСКА мо­же да бъде конкурентен на някои съперници от А група, така че има шансове да остави следа в турнира.

Едно поне е сигурно - то­зи мач ще е най-посетеният от 1/8-финалите за купата. А парадоксалното е, че това е единствената двойка, в която няма отбор от А група...
- Да, нямам съмнения, че ЦСКА отново ще получи огромна подкрепа. А Плевен е футболен град и публика­та ще е жадна да види един от грандовете в родния футбол. Радвам се много, когато виждам колко много фенове подкрепиха ЦСКА в толкова тежък момент. Подкрепата на нашата пу­блика е неповторима. Без значение къде се намира от­борът, привържениците са на линия. Или, както се каз­ва - елитът е там, където е ЦСКА.

Иска ли ви се да видите вечно дерби за купата?
- Може би на по-късен етап няма да е лошо да има такъв мач. Няма какво да се притесняваме от среща с Левски. Това, че ЦСКА е в по-незавидно положение, няма значение. Подобен двубой ще даде огромен заряд и от­ново ще повдигне интереса към футбола. Дано и двата отбора продължат напред, за да се стигне до вечно дерби.

Държите ли връзка с Христо Янев, какви са впе­чатленията ви от първи­те му месеци начело на ЦСКА?
- Държим връзка, чуваме се. Знаете, че от дълги го­дини сме приятели с него. Трудно е да се работи, но Христо е изключително ам­бициозен и дава 100% в своя­та дейност. Доволен е от ситуацията в ЦСКА, има на разположение млади момче­та, за които тепърва ще се говори. За него е важно да действа на спокойствие, а и никой не му се меси в рабо­тата. Той се справя перфектно.

Следите ли А група, успя­ва ли да ви привлече вни­манието?
- Безсъмнено е голяма загу­ба липсата на ЦСКА и Локо­мотив София в А група. Ин­тересът спадна изключи­телно много, особено зара­ди ЦСКА. Все още може да се видят някои интересни не­ща по терените, но при всички положения е много жалко, че ЦСКА го няма в елита. Но за клуба ще е мно­го по-лесно да се възстано­ви, отколкото за Локо Со­фия. ЦСКА има огромни тра­диции и подкрепа, а при Ло­ко е малко по-ограничен то­зи кръг. Тъжно е това, ко­ето се случи с двата клуба. Особено тежко е при Локо -виждаме какъв кошмар е участието в А областната група. Но и това ще се пре­одолее. Такива клубове като ЦСКА и Локомотив не уми­рат лесно.

„Соколите“ пробват трима чужденци

Те ще тренират няколко дни с тима

Марек призова феновете си за подкрепа

В предстоящия домакински мач от Втора лига срещу Септември (София)

Иван Иванов: В ЦСКА 1948 има много талантливи млади футболисти

"Зарадвах се, когато се отвори тази възможност..."

Павлин Николов обяви бъдещето на Росен Кирилов

Треньорът на отбора ще продължи да бъде на поста си и следващия сезон

Официално: ЦСКА 1948 представи Иван Иванов

Той ще води дубъла, а Алвеша се връща начело на третия отбор

Ясни са съдиите за кръгa във Втора лига

Вижте кой ще свири Марек – Септември (София)

Митов се завръща в Септември

Опитният специалист сменя Иван Гешев

Монтана има нов треньор

Петър Колев смени Митов на "Огоста"

Дунав повали Септември Сф с 2:1 след греди и червен картон (ВИДЕО)

Русенци се изкачиха до десетото място в класирането на Втора лига

ЕФБЕТ ЛИГА
Трета Лига
Футзал

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки