Определени бяха „Най-добрите практики за здравословен начин на живот и спорт в образованието“

Във форума участваха представители на Европейската Асоциация на столици и градове на спорта, лектори и гости от други европейски държави

Определени бяха „Най-добрите практики за здравословен начин на живот и спорт в образованието“

При голям интерес премина организираната от Столична община и Национална спортна академия «Васил Левски» II-ра Научно-практическа конференция: «Добри практики в областта на здравословния начин на живот, физическото възпитание и спорта в образователните институции». Аулата на Софийския университет "Св. Климет Охридски“ събра над 200 участници, а форумът бе открит от Елен Герджиков, съпредседател на Организационния комитет на София2018 – Европейска столица на спорта в присъствието на проф. Пенчо Гешев, ректор на НСА, док. Тодор Чобанов – зам.-кмет на София, Анатоли Илиев, секретар на София2018, Анна Стойкова, член на УС на София2018 и др.

Инициативата е част от Програмата «София – Европейска столица на спорта 2018 година» и отново постави акцент върху добрите практики, иновативните методи и педагогически идеи на учители от детска градина и училище, експерти, общественици, специалисти, ангажирани с физическото възпитание и спорта. Нови теми в конференцията са програмите за социална интеграция, антидискриминация, както и младежкото доброволчество и в тази връзка възможност за включване на висши училища и студентски и младежки общности.

Във форума участваха представители на Европейската Асоциация на столици и градове на спорта, лектори и гости от други европейски държави. Конференцията се провежда в партньорство с Министерство на образованието и науката, Министерство на младежта и спорта, Национално издателство за образование и наука «Аз Буки», Съюз на българските учители и Българска национална телевизия.

Постъпилите материали за участие бяха оценявани от преподаватели в НСА «Васил Левски» и партниращите организации, участващите кандидати (институции, групи ученици, класове, родители или индивидиуални участници) бяха стимулирани със съответните награди. След участие във форума, материалите ще бъдат издадени в сборник.

Награди за добри практики в отделните категории получиха: при детските градини победител е 10 ОДЗ „Чебурашка“, район Студентски, а специалната награда отиде в 79 ОДЗ „Слънчице“.  При училищата победител е 163 ОУ „Черноризец Храбър“, един специален приз бе връчен на Желко Насев, председател на Олимпийския клуб в Босилеград.

Оформи се мнението, че Научно-практическата конференция ще насърчи участниците да бъдат иновативен посредник между всички заинтересовани страни в провеждане на кампании, програми и дейности за здравословен начин на живот, физическа активност и спорт.

Популяризирането на добрите практики в областта на спорта се осъществява чрез активното включване и на медиите.

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки