Левски и Литекс в пряк сблъсък за върха

Гаджев се контузи точно преди мача в Ловеч

Левски и Литекс в пряк сблъсък за върха

В последните два сезона мачовете между Литекс и Левски не бяха нажежени до червено, каквито по принцип са. Днешният в Ловеч обаче предполага да е такъв. И то поради факта, че отборите отново са кандидати за титлата.

Оранжевите влязоха в кръга като лидери в класирането, а столичани като трети, но само на точка от първото място. Това предвещава здрава битка. Защото победата не гарантира само три точки, а нещо повече от това – първото място в класирането. Литекс още в началото на кампанията огласи, че ще преследва златните медали и ще се стреми да детронира Лудогорец. На „Герена" все още предпочитат да не коментират темата. Но от тази позиция запалянковците им искат само едно - атака и превземане на върха.

В последните срещи играчите на Литекс демонстрираха, че вече разбират идеите на румънския си треньор Лауренциу Регекампф и започват да ги претворяват на терена. След домакинското поражение от Берое те натиснаха газта и биха Ботев в Пловдив и Черно море, а след това играха много силно срещу Лудогорец в Разград и стигнаха до 1:1 с човек по-малко. Срещу Левски Регекампф има един проблем - няма да може да използва капитана си Страхил Попов, който ще изтърпява наказание.

Най-логичното решение за негов заместник е Елтон дос Рейс. До момента той бе използван в центъра на отбраната от ловчанлии, но с екипа на Локо София направи много силна кампания точно като десен бек. Ако Елтон бъде преместен на мястото му, до Рафаел Перес пък ще застане Пламен Гълъбов. Очаква се Регекампф да не прави други промени по състава си. Той разчита най-много на силната форма на крилата Данило Асприя и Арсенио Нунеш. Двамата дават голяма острота на атаката, а освен това са и водещите реализатори на оранжевите. Нападението ще бъде водено от Бьорн Маарс Йонсен, който започва да влиза в ритъм.

В навечерието на мача в Ловеч треньорът на Левски Стойчо Стоев понесе сериозен удар. Завърналият се в състава Владимир Гаджев получи разтежение на предпоследната тренировка и няма да може да играе срещу Литекс. Халфът бе взет като 19-и човек в групата, но шансовете му да се появи на терена са нищожни. Вместо него Стоев ще трябва да заложи на Мигел Бедоя, който в последните седмици не бе в оптимално физическо състояние. За двубоя край река Осъм треньорът на сините няма да предприема излишни рискове. Напротив - възнамерява да продължи линията от двубоите със Славия (1:0), Берое (2:0) и Ботев Пд (1:0), в които съставът налагаше преса в противниковото поле, а в собственото действаше много стегнато и концентрирано.

Сините разчитат много и на статичните положения - в последните три тренировки наблегнаха на тях. Тежестта на срещата пак ще трябва да бъде изнесена от вътрешните халфове Георги Костадинов и Джереми де Ноойер. Първият обаче е предупреден да внимава да не получи жълт картон. Ако си изкара такъв, то ще пропусне домакинството на Лудогорец в следващия кръг. И в Ловеч Левски ще играе без типичен централен нападател - Атанас Курдов е аут - получи комоцио срещу Ботев. Умар Диаби пък лекува разтежение и треньорите няма да рискуват с пускането му като титуляр. Така на върха на атаката ще действа последното попълнение Линел Китамбала, който все още не се е адаптирал напълно към тима.

На „Герена" няма да се мръщят на точка в Ловеч. А ако я постигнат, то това несъмнено ще даде импулс на привържениците им, които ще напълнят стадиона за домакинството на Литекс, пише „Тема спорт”.

Срещата Литекс – Левски стартира в 20:00 часа и ще бъде предавана пряко по Диема спорт 2.

Бабич: Доволен съм от резултата, но ни трябваше валериан

„Пирин взе много важни три точки срещу Етър“, заяви треньорът на „орлетата“

Светльо Петров: Трудно е, но ще продължа да се боря

"Надежда имаме, но каквото и да говорим сега, това са празни приказки"

Николай Костов определи групата за Славия

Николай Михайлов се завръща в списъка

Пирин обърна Етър за 2:1 и продължи серията без загуба (ВИДЕО)

"Орлетата" са вече пет мача без поражение

Костадин Димитров подписва довогорите за довършването на стадионите на Локо Пд и Ботев Пд

Добри новини за двата големи отбора на Пловдив

Съдия притесни Черно море преди мача под тепетата

Валентин Железов ще свири срещата на "Колежа"

Ас на Витоша (Бистрица) е обект на интерес от професионални клубове

Николай Замфиров има 3 гола в петте си изиграни мача за "тигрите" до момента

Пьотровски донесе 180 000 евро в касата на Лудогорец

Звездата на разградчани ще участва на Евро 2024 това лято

Деветият в Полша си хареса Турицов

Защитникът на ЦСКА е почти сигурно напускащ след края на сезона

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки