Арсенал и Манчестър Юнайтед защитават амбиции в дербито

Тиери Анри очаква „трилър”, а Емануел Пти иска „топчиите” да покажат, че могат да се мерят с големите

Арсенал и Манчестър Юнайтед защитават амбиции в дербито

Днес следобед Арсенал посреща Манчестър Юнайтед на "Емирейтс", като гостите изглеждат фаворит в сблъсъка заради по-добрата си форма и традицията в последните години.

„Червените дяволи” започнаха кръга като водачи във временното класиране и са три точки над „топчиите”.

Юнайтед напоследък играе успешно срещу този съперник в Лондон, докато Арсенал продължава да е доста непостоянен дори срещу по-слаби съперници. Според бившия играч на артилеристите Емануел Пти "само спечелването на титлата може да спаси разрушения имидж на Венгер".

"Вече десетилетие Арсенал не е бил претендент за първото място. Честно казано, те все още имат шансове, но мачът с Юнайтед е изключително важен. Сега е моментът Арсенал да покаже, че все още може да побеждава големите отбори", допълни Пти.

Емблематичният бивш нападател Тиери Анри, който в момента работи като анализатор, се върна към славните времена и заяви, че въпреки всичко Арсенал срещу Манчестър Юнайтед и до днес си остава сблъсък, който не е за изпускане. „В момента и двата отбора не се защитават добре и това е предпоставка да се получи трилър”, каза Анри.

За лондончани няма да играе Косчелни, който получи травма при загубата от Олимпиакос с 2:3. В лазарета са още Фламини, Уелбек и Уилшър. Юнайтед не може да разчита на Люк Шоу и Маркос Рохо.

Очакванията са Ван Гаал да отстъпи инициативата на отбора на Венгер и да играе по-предпазливо. Остава и въпросителната Уейн Рууни, който изигра много слаб мач през седмицата и изглеждаше напълно неузнаваем срещу Волфсбург. В Манчестър се появиха слухове, че може да бъде оставен на пейката или дори да му бъде взета лентата.

"Манчестър Ивнинг Нюз" излезе със заглавие, че се търси 29-годишен англичанин, изгубен на "Олд Трафорд". Уейн има само един гол от началото на сезона.

Историята е срещу топчиите, но преди мача те разполагаха с ден повече за почивка, докато съперниците им изглеждаха много уморени срещу Волфсбург.

Дербито Арсенал – Манчестър Юнайтед започва в 18:00 часа, пряко по Диема спорт. 

ИЗБРАНИ НОВИНИ

Социални връзки